11 Ocak 2026 Pazar



15:56   MERSIN’DE 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ KUTLANDı   15:53   MERSIN’DEN SUDAN’A 6. İYILIK GEMISI UĞURLANDı   15:50   ÖZEL HAREKATLı BASKıNDA CINAYETTEN 27 YıL HAPIS CEZASıYLA ARANAN HÜKÜMLÜ YAKALANDı   13:46   ENERJI VERIMLILIĞI VE YEŞIL LOJISTIK MERSIN’DE ELE ALıNDı   10:52   MERSIN’DE 500 KILO BOZUK ET ELE GEÇIRILDI   10:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ATıKTAN 117 BIN MEGAVAT ELEKTRIK ENERJISI ÜRETTI   10:39   MERSIN’DE GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESINDE ATıKLAR YENIDEN ÜRETIME KAZANDıRıLıYOR   15:38   MERSIN’DE ÇEVRE DENETIMLERINDE 132 IŞLETMEYE 60 MILYON TL CEZA   15:37   BOZYAZı’DA ANAOKULU MÜDÜRLERIYLE DÖNEM DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı YAPıLDı   13:32   VALI TOROS: "MERSIN, POTANSIYELI VE GÜCÜYLE ÇOK KıYMETLI BIR ŞEHIR"   11:37   DEAŞ’ıN FINANS AĞıNA MİT DESTEKLI OPERASYON: 17 GÖZALTı, 9 TUTUKLAMA   11:36   MERSIN 2025’TE GÜÇLÜ VE GÜVENLI BIR ULAŞıM ALTYAPıSıNA KAVUŞTU   11:34   ERDEMLI’DE KAMYONET ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 YARALı   10:11   SıNıF ÖĞRETMENLERINE TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI ANLATıLDı   10:09   MERSIN’DE ORGANIK TARıM DESTEĞIYLE ÜRETIM DOĞALLAŞıYOR   10:06   MERSIN’DE DRONLA GÜBRELEME VE ILAÇLAMA ÇIFTÇININ ZAYIATıNı SıFıRA INDIRDI, ZAMANDAN TASARRUF SAĞLADı   13:36   SILIFKE’DE LISE MÜDÜRLERI TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   12:38   AKDENIZ’DE ÇEVRE TEMIZLIĞI ARALıKSıZ SÜRÜYOR   12:34   JANDARMADAN LISE ÖĞRENCILERINE SIBER FARKıNDALıK EĞITIMI   10:52   MERSIN’DE ÇEVRE IÇIN 7/24 KESINTISIZ ÇALıŞMA  
 
 
 
 
DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU
   

Uluslararası olarak online düzenlenen Caribou Contests Matematik Yarışması’nda Mersinli öğrenci 8 bin 855 öğrenci arasında dünya birincisi oldu.

 

Tarih : 27 Şubat 2022 Pazar 13:28

Mersin’in Tarsus ilçesinde Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi olan Ömer Erken, online olarak katıldığı Caribou Contests Matematik Yarışması'nda, onlarca ülkeden 8 bin 855 yarışmacıyı geride bırakarak matematik dalında dünya birincisi olmanın gururunu ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri ile paylaştı.

Tarsus’a bağlı Fatih Mahallesi’nde ikamet eden Ömer Erken, sistemli şekilde çalıştığını, derslerini dikkatli dinleyip, özellikle sürekli kitap okuduğunu vurguladı. Erken, “Atatürk İlkokulunda 4. sınıf öğrencisiyim. Caribou Contests Matematik Yarışması'na katıldım. 8 bin 855 kişi arasında dünya birincisi oldum. Soruların hepsi İngilizce. Bunun için çok mutluyum, ailemi ve öğretmenlerimi gururlandırdığım için kendimle çok gurur duyuyorum. 45 dakikada süresi olan yarışmayı 4 dakikada çözdüm” dedi.

Ömer Erken, 2 adet kumbara yaptığını belirterek, “Kumbaramın birine İngilizce kelimeler atıyorum, öğrenmek için. Diğer kumbarama da yanlış yaptıklarımı atıyorum. Pazar günleri açıyorum tekrar bu kelimeleri çözmeye çalışıyorum” sözlerini kullandı.

Öğrenciyi tebrik eden Fatih Mahallesi Muhtarı Turgay Benli, mahallesinde dünya birincisi çıkmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Benli, “Allah işini, gücünü rast getirsin. Allah uzun ömür versin, Allah seni doğruluktan şaşırtmasın. Ne mutlu sana seninle gurur duyuyoruz. Allah anana babana bağışlasın” ifadelerine yer verdi.

Yeğeninin sistemli çalıştığını anlatan dayı Mehmet Sönmez, “Yeğenimizle gurur duyuyoruz. Biz zaten kendisine inanıyorduk. Diğer çocuklara da örnek olacak. Başarılarının devamı olacak” dedi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  matematik, yarışma, dünyabirincisi, öğrenci

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA