29 Mart 2024 Cuma



16:42   ÇBK, BEŞIKTAŞ’A FARK ATTı!   15:14   MERSIN’DE KONTROLDEN ÇıKAN OTOMOBIL BIJUTERI DÜKKANıNA DALDı   15:11   DR. ALI ÖZ’DEN ‘TOROSLAR AŞKıNA’ YÜRÜYÜŞÜNE DAVET   11:35   AKDENIZ’DE GELENEKSEL TÜRK İSLAM SANATı ESERLERI SERGISI   11:31   "AÇ KALMA SÜRESINI AZALTMAK IÇIN SAHUR MÜMKÜN OLDUĞUNCA GEÇ YENMELIDIR"   11:30   BAŞKAN ÖZYIĞIT, YENIŞEHIRLILERI OY KULLANMAYA DAVET ETTI   11:26   “BIRILERI HALKıMıZA KIRLI BIR OYUN KURMAK ISTIYOR”   11:24   “VAKIT GELDI, MERSIN’E ÇOK GÜZEL PROJELER KAZANDıRACAĞıZ”   11:23   AKKUYU NGS’DE GERGINLIK: İŞÇILER, FIRMA YETKILILERININ ARAÇLARıNı TAŞLADı   11:22   "31 MART GÜNÜ CEVABıNı ALMıŞ OLACAKLAR"   11:21   ASKERLIK HAYALI 50 YAŞıNDA GERÇEKLEŞTI   11:19   ARACı KURŞUNLANAN BOZDOĞAN, SALDıRıYı KıNAMAK IÇIN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE KATıLDı   11:18   180 MILYONLUK SAZAN SARMALı OPERASYONU: 20 TUTUKLAMA   11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ  
 
 
 
 
İŞ BİRLİKLERİNE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ
   

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, “Kariyer Mersin” projesi kapsamında kurumlar arası iş birliklerine bir yenisini daha ekledi ve Mersin ESOB’dan tam destek aldı. Projeye paydaş olan kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan heyetin de katılımıyla gerçekleşen toplantıda, “Kariyerde, Mesleki Eğitimde ve İstihdamda Birlik” mottosuyla Türkiye’de rol model olacak bir projenin hayata geçirildiği vurgulandı.

 

Tarih : 26 Şubat 2022 Cumartesi 14:56

Başkan Seçer’in öncülüğünde iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik rehberlik hizmeti sunulması ve kurumlar arası iş birliğinin artırılması amacıyla hayata geçirilen Kariyer Merkezi, iş gücü piyasasının desteğini almaya devam ediyor.

Kariyer Merkezi tarafından hayata geçirilen “Kariyer Mersin” projesi, özellikle pandemi sürecinde yaşanan değişime öncülük etmeyi hedefliyor. Üniversite, sanayi ve kent iş birliğine insan kaynakları çerçevesinde de destek sunan proje kapsamında Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, MTSO EKAV Vakfı ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) temsilcilerinden oluşan heyetle ziyaret ve sunumlara devam ediliyor.

MERSİN ESOB’DAN “KARİYER MERSİN” PROJESİNE TAM DESTEK

Kariyer Merkezi kurumlar arası iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nden de tam destek aldı. Kariyer Mersin’e paydaş olan kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan heyetle Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer ziyaret edilerek, Kariyer Mersin projesi tanıtıldı. Toplantıya Mersin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol, Toros Üniversitesi Kariyer Merkez Müdürü Dr. Feyruz Usluoğlu, İl Milli Eğitim KARGEM Koordinatörü Betül Turhan ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği temsilcisi Fethi Kavunoğlu katıldı.

ÖZADA: “DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜYÜZ”

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, “Kariyerde, Mesleki Eğitimde ve İstihdamda Birlik” mottosuyla Türkiye’de rol model olacak projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Yetenek Havuzu, öğrencilerin meslek seçimine yönelik Kişilik ve Yetkinlik Envanteri, Kariyer Günleri, üniversite öğrencilerinin Büyükşehir tesislerinde part time ve staj olanakları, Yetenek Dönüşüm Programı” konularında yapılan çalışmaları aktardı. Mersin ESOB’un “istihdam, mesleki eğitim, girişimcilik, ustalık-kalfalık” gibi konularda çok önemli bir alanı temsil ettiğini belirten Özada, 2022’de iş gücü piyasasının dinamikleri arasında sürdürülebilir bir iş birliği ağı kurmayı amaçladıklarını söyledi.

DİNÇER: “KARİYER MERKEZİ FARK YARATTI”

Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, Kariyer Merkezi’nin kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği çalışmalarla eğitim ve istihdam konularında önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Temsil ettiği Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin, üye sayısı, istihdama katkısı ve ekonomi içindeki payına bakıldığında ülke için çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Dinçer, Kariyer Mersin’i amacı ve iş birliği yapılan kuruluşlar açısından Mersin için önemli bir proje olarak gördüklerini ve projenin paydaşı olarak Mersin’e katkı sunmak istediklerini söyledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  istihdam, kariyermerkezi, mersin, esob

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA