6 Mayıs 2026 Çarşamba



17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI   10:22   MERSIN’DE GAZILER DOĞAYLA IÇ IÇE VAKIT GEÇIRDI   10:18   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN ÇıKAN ESERLER SERGIDE BULUŞTU   10:15   BAŞKAN BOLTAÇ: "HAYALIM 5 BIN KIŞILIK AÇıK HAVA ETKINLIK ALANıNı KENTIMIZE KAZANDıRMAK"   10:09   MERSIN’DE TARIHI ESER OPERASYONU: TEVRAT VE EL YAZMASı ESER ELE GEÇIRILDI   16:35   KAYAN: MERSİN İHRACATI YÜZDE 34,68 ARTIŞLA 304,9 MİLYON DOLARA ÇIKTI   16:31   EKMEN: MERSIN, HIZLI TRENLE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLANMALI   16:28   TARAFLAR ARASıNDAKI TARTıŞMA CINAYETLE BITTI   16:26   MERSIN’DE DEVRILEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ 1 SAATLIK ÇALıŞMAYLA KURTARıLDı   16:23   MALIYECILER KAZA YAPTı: 1 ÖLÜ, 5 YARALı   15:29   MERSIN’DE HASTANEYE KALDıRıLAN AILEDEN ACı HABER: 2 ÇOCUK KURTARıLAMADı  
 
     
 
KADIN HENTBOL TAKIMI LİDER KONUMDA
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin MSK Kadın Hentbol Takımı, Türkiye Hentbol Federasyonu 1. Ligi’nde liderlik konumunu sürdürüyor. 2. Lig’deki başarılı mücadelesinin ardından bu sezon 1. Lig’e yükselen takım, Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu sezon 16 karşılaşmanın 14’ünden galip ayrılan takım, 27 Şubat’ta Elazığ’ı evinde ağırlayacak.

 

Tarih : 24 Şubat 2022 Perşembe 13:14

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) Kadın Hentbol Takımı, bu sezon 16 karşılaşmanın 14’ünden galip ayrılarak Süper Lig yolundaki adımlarını güçlendirdi. Türkiye Hentbol Federasyonu 1. Ligi’nde liderlik konumunu sürdüren takım, 27 Şubat Pazar günü Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı’nı evinde ağırlayacak.

2020’den bu yana Lig’de mücadele eden Büyükşehir’in Kadın Hentbol Takımı, 2. Lig’deki başarılı performansının ardından 2021-2022 sezonunda 1. Lig’e yükseldi. Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen takım, Ekim ayından bu yanaki 16 karşılaşmanın 14’ünden galip ayrıldı. Çoğunluğunu Mersin altyapısından yetişen kadınların oluşturduğu takım, sezonun 2’nci yarısına yüksek motivasyonla başladı. Antrenmanlarını aralıksız sürdüren hentbolcular, 27 Şubat 2022 Pazar günü saat 13.00’te Yenişehir Spor Salonu’nda Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı’yla karşılaşmaya hazır.

“BU HAFTA ÖNEMLİ BİR MAÇIMIZ VAR; ELAZIĞ’LA OYNAYACAĞIZ”

Büyükşehir Belediyesi MSK Kadın Hentbol Takımı Baş Antrenörü Ali Rıza Yeşil, hedeflerinin Süper Lig olduğunu belirterek, “Şu anda 1. Lig A Grubu’nda lider olarak devam ediyoruz. Lig’e Ağustos sonunda başladık. Takımın çoğunluğu Mersinli kızlarımızdan oluşuyor zaten. A Takımı’nda 10-15 tane Mersinli kızımız var. 5 tane de transferimiz var. 2 tane tecrübeli oyuncumuz var. 20 sporcuyla Lig’e başladık. Tarsus’ta belediyemize ait kampta 10 gün kamp yaptıktan sonra Mersin’de antrenmanlara devam ettik. Ekim’in ilk haftası Lig maçlarına başladık. Lig’de şu an 10 tane takım var. İlk yarıyı bir mağlubiyetle lider bitirdik. Şu anda ikinci yarı başladı” sözlerine yer verdi.

Önceki hafta Sivas maçından galip ayrılarak aradaki puan farkını 3’e çıkarttıklarını sözlerine ekleyen Yeşil, “Bu hafta önemli bir maçımız var; Elazığ’la oynayacağız. O da Lig’de play-off’ta ilk 4 arasında yer alan bir takım. Onlarla hafta sonu güzel bir maç oynayacağız” diye konuştu.

“BU TRİBÜNÜ DOLU GÖRMEK BİZLERİ GERÇEKTEN ÇOK MUTLU EDİYOR”

Takım Kaptanı Yaren İpek Köle, 21 yaşında olduğunu ve takım arkadaşlarının çoğunun kendisi gibi Mersin altyapısından yetiştiğini belirtti. Büyükşehir’in Kadın Hentbol Takımı olarak 2 yıldır Lig’de oynadıklarını vurgulayan Köle, “Uzun soluklu ve güzel çalışmalarımızın ardından lideriz. Lider de bitirmeye devam edeceğiz. Takımda yaklaşık yüzde 80’inimiz Mersin altyapısından yetişmeyiz ve Mersinli kızlarız. Bu bize çok büyük gurur kaynağı sağlıyor. Mersin’i temsil etmek ve seyircilerimizin önünde oynamak bize gurur veriyor. Herkesi maçımıza bekliyoruz. Seyir zevki çok yüksek maçlar yaşıyoruz. Bu tribünü dolu görmek bizleri gerçekten çok mutlu ediyor” dedi. Sıradaki karşılaşmadan da söz eden Köle, “Elazığ maçımız çok güzel bir maç olacak, herkesi bekliyoruz. Tabii ki yenmek için sahaya çıkacağız” dedi.

“BU SEZON 155 GOLÜM VAR”

Sezonun ilk yarısında attığı gollerle şimdiden ‘Takımın Gol Kraliçesi’ unvanını alan 21 yaşındaki Hatice Güler ise “Bu sezon 155 golüm var. Çok güzel gidiyorum. İnşallah sezon sonunda ‘Gol Kraliçesi’ olacağım. Bu yüzden çok mutluyum. Arkadaşlarımızla çok güzel anlaşıyoruz. Bir takım içerisinde hepimiz aile gibiyiz. Maç da antrenman da her şey çok güzel gidiyor” ifadelerine yer verdi.

“HEM DOSTLUK HEM HENTBOL İKİSİ BİR ARADA ÇOK GÜZEL GİDİYOR”

Takım oyuncularından 21 yaşındaki Melek Karakeçili de 11 yıldır hentbolla ilgilendiğini belirterek, “Arkadaş gibi değil de takımda kardeş gibiyiz. O yüzden böyle yükselebiliyoruz. Dostluğumuzun yanında hentbol benim için bir iş değil, aşk oluyor. O yüzden hem dostluk hem hentbol ikisi bir arada çok güzel gidiyor. Biz Mersin’in kızları olarak transferlerimizle birlikte Mersin’i daha yükseğe çekebilmek için uğraşıyoruz, bunun için emek veriyoruz” diye konuştu.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  kadınhentbol, spor, lig, yükselme, lider

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA