2 Mayıs 2024 Perşembe



19:05   EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞı: SOKAKTA KAZANACAĞıZ!   19:04   MILLI EĞITIMDEN MILLI OLMAYAN DAVRANıŞ!   12:05   KUYUYA DÜŞEN IŞÇI YARALANDı   11:06   YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 963,4 MILYON DOLAR   11:04   KARTVIZITLER TICARI KÖPRÜYE DÖNÜŞÜYOR   11:03   VALI PEHLIVAN, MODEL FABRIKA VE YENILIK MERKEZI’NI ZIYARET ETTI   11:00   LOJISTIK MERKEZI’NIN YOL ÇALıŞMALARı BAŞLADı   10:59   ‘GÖKKUŞAĞıNıN ALTıNDA’ OYUNU ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:57   KADıNLAR YETENEKLERINI KEŞFEDIYOR   10:53   KONTROLDEN ÇıKAN OTOMOBIL KALDıRıMA VURDU, ONA METRELER KALA TıR DEVRILDI   10:48   ‘MAHZEN-35’ OPERASYONLARıNDA 6 AYRı ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI   10:47   TRAFIĞE KAPALı YOL MOTOSIKLET YARıŞ PISTINE DÖNÜŞTÜ   10:46   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 54 TUTUKLAMA   10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı  
 
 
 
 
MAHSUR KALAN MADENCİYE BÜYÜKŞEHİR ULAŞTI
   

Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri, son yılların en etkili kar yağışında kar kalınlığının 2,5 metreyi bulduğu Erdemli’de mermer ocağında mahsur kalan madenciyi kurtardı. Kent genelinde kritik noktalarda ekiplerini konuşlandıran Büyükşehir ekipleri, hem yolları açıyor hem de gelen ihbarlar üzerine vatandaşları kar esaretinden kurtarıyor.

 

Tarih : 28 Ocak 2022 Cuma 13:18

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için Mersin’in dört bir yanında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Muhtarlık İşleri Dairesi ekipleri, koordineli bir şekilde yürüttükleri karla mücadele çalışmalarında 7/24 etkin bir şekilde görev üstleniyor. Kar küreme, tuzlama ve yol açma çalışmalarına devam eden ekipler, gelen ihbarlar üzerine hızlı bir şekilde bölgeye ulaşarak vatandaşların yardımına koşuyor. Ekipler, son olarak kar kalınlığı 2,5 metreyi bulan Erdemli’de maden ocağında mahsur kalan bir madenciyi kurtardı.

4 GÜN MAHSUR KALDI

Çalıştığı maden ocağında tek başına kalan ve yardım bekleyen Saffet Yanar’a ulaşan ekipler, önce iş makinaları ile yoldan kar engelini kaldırdı, ardından Yanar’ı bulunduğu yerden kurtardı. 4 gündür maden ocağında mahsur kalan Saffet Yanar, “Karın içinde şu an donmuş durumdayım, beynim donmuş, tek düşüncem; ailem, çocuklarım, bir an evvel onlara kavuşmak. Allah razı olsun Vahap Seçer’den de ekibinden de tüm belediye çalışanlarından ve sizlerden de. Beni tekrardan hayata kavuşturdunuz, çocuklarıma kavuşturdunuz” dedi. Mahsur kaldığı günlerde yaşadıklarını anlatan Yanar, “Çocuklarımla yaşadığım güzel günleri hissettim, tekrardan onlara kavuşabilmeyi hayal ettim. Biri gelecek illa ki buradan kurtaracak diye hayal ettim, düşündüm. Çok şükür ki sizler çıktınız, geldiniz” sözlerini kullandı.

Yanar, birlikte çalıştığı arkadaşıyla irtibatı kesilince yalnız kaldığını söyleyerek, “Olduğumuz bölgede mermer ocağının bekçiliğini yapmaktayız arkadaşımla birlikte. Arkadaşım erzağımızı ve ekmeğimizi almak için aşağıya indi. Kar da bayağı bir şiddetlenmişti, tipiden dolayı çıkamadı kendisi. Elektrik de kesik olduğu için birbirimizle irtibatımızı kaybettik şarjım bittiği için. 4 gündür yalnızım. Büyükşehir Belediyesi’ne, Vahap Seçer Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

GÜLNAR’DA DA YOLLAR AÇIK TUTULDU

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gülnar ilçesinde yaklaşık 1 metreyi bulan kalın kar örtüsüne karşı da seferber oldu. Özellikle kar kalınlığının gittikçe arttığı yüksek kesimlerde çalışma yürüten ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Çalışmalara Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Suat Bağrıaçık ile Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy da eşlik etti. Büyükşehir ekipleri, Gülnar ilçesinde kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açarak, vatandaşların mağduriyetini giderdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  maden, kar, kurtama, mücadele

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA