4 Mayıs 2024 Cumartesi



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
MERSİN’İN KARLA İMTİHANI
   

Mersin’de etkili olan kar yağışı ilçelerde etkisini göstermeye devam ederken kar yağışı merkeze kadar geldi. Bazı ilçelere ilk defa yağan kar bir kesim tarafından mutlulukla karşılarken, kapanan yollar ve soğukların etkisini arttırması ile birlikte aynı zamanda olumsuzlukları da beraberinde getirdi.

 

Tarih : 26 Ocak 2022 Çarşamba 13:33

Mersin’de kar yağışı yüksek kesimlerde ve ilçelerde etkisini sürdürmeye devam ediyor.  Mut ve Silifke’de uzun yıllardan sonra yağan kar renkli görüntüler oluşturdu. Öte yandan kapanan yollar ulaşımdaki aksaklıklara neden oldu.

MERSİN MERKEZİNDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Kar yağışı Mersin’in merkez mahallelerine kadar geldi. Dün öğlen saatlerinde karla karışık yağan yağmur ilerleyen saatlerde yerini yağmura bıraktı. Hava sıcaklıklarının daha da düştüğünün gözlemlendiği son günlerde kar yağmayan bölgelerde kar eğlence aracı olurken, kar yağışının etkisini gösterdiği kesimlerde ise vatandaşlar soğuk havaların faturasını nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı.

KAR EĞLENCEYE DÖNÜŞTÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Münir Özkul ve Adile Teyze kreşlerinde öğrenim gören 52 çocuk karne heyecanı yaşadı. Anamur’da ise karne heyecanı yaşayan öğrencilere Büyükşehir ekipleri kar sürprizi yaptı. Büyükşehir ekipleri tarafından çocukların oynayabileceği noktalara kamyonlarla dökülen kar renkli görüntülere sahne oldu.

MUT’A 6 YIL SONRA KAR YAĞDI

Mut ilçe merkezine 6 yıl sonra kar yağdı. Mut ve Gülnar ilçelerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı devam ederken Mut’un yüksek kesimlerde kar kalınlığı 50 santimetreyi aştı. . Kar yağışı, tipi ve sis böyle devam ederse Sertavul yolunun ulaşıma kapanacağı bildirildi.

SİLİFKE’DE KAR ‘TREND’ OLDU

Silifke’ye uzun yıllar sonra yağan kar bölge halkını heyecanlandırırken kar yağışı paylaşımları twitter’ın trend konuları arasına girdi. Öte yandan ilk defa kar gören çocukların mutluluğu renkli görüntüler oluşturdu.

7 YIL SONRA YAĞAN KARI DAVUL-ZURNAYLA KARŞILADILAR

Silifke ilçesine 7 yıl aradan sonra ilk defa kar yağmasını bölge halkı davul-zurnayla karşıladı. Uzun aradan sonra ilk defa kar yağışını gören bazı vatandaşlar davul çaldırıp göbek attı. Bazı vatandaşlar ise kartopu oynamanın keyfini çıkardı.

GÜLNAR’DA 4 YILDAN SONRA KAR

Mersin'in 200 rakım üzerindeki birçok bölge kar yağışı nedeniyle beyaza bürünürken Gülnar ilçesinde de 4 yıl aradan sonra yoğun kar yağışı yaşandı. Kar yağışı kısa sürede ilçe merkezini beyaza bürüdü yer yer 30 santime kadar ulaştı. Özellikle kırsal alanda ise kar kalınlığının yarım metreye yaklaştığı aktarıldı.

TARSUS – ÇAMLIYAYLA YOLU KAPANDI  

Mersin’in Tarsus ile Çamlıyayla ilçelerini birbirine bağlayan karayolu kar nedeniyle trafiğe kapandı.   Dün öğlen saatlerinde hızını artıran kar yağışı Tarsus-Çamlıyayla yolunun 45'inci kilometresindeki Sarıkavak mevkisinin kapanmasına neden oldu.  

BELEDİYELER KAR NÖBETİNDE

Mersin Büyükşehir Belediyesi görevlileri, yüksek kesimlere yağan kar nedeniyle kırsal mahalle yollarında yol açma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve yolda kalan vatandaşlara da yardım edildiğini bildirirken ilçe belediye ekipleri de vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için 7/24 kar nöbetinde bekliyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin kar, yağış, hava

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA