20 Nisan 2024 Cumartesi



15:42   23 NISAN COŞKULU GEÇECEK   15:25   MERSIN ÜNIVERSITESI’NDE SEECO PROJESI TANıTıLDı   15:22   MERSIN’DE KAÇAK KAZı YAPAN 2 KIŞI YAKALANDı   14:34   YENIŞEHIR DÜNYA VE AVRUPA TRIATLON YARıŞLARıNA HAZıR   12:47   TARSUS TSO YÖNETIMINDEN BAŞKAN BOLTAÇ’A ZIYARET   11:58   “YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YÜZDE 6 ARTıŞLA 551 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   10:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ZABıTA EKIPLERI, YAZ SEZONUNA HAZıR   10:41   BÜYÜKŞEHIR’DEN BIR ILK: 23 NISAN ULUSLARARASı ÇOCUK FESTIVALI   10:40   "ANAMUR VE AYDıNCıK’TA AÇıLACAK YENI BÖLÜMLER IÇIN YÖK’E BAŞVURUMUZU YAPTıK"   10:39   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 5 GÖZALTı   10:37   DENIZE GIREN GENÇ ADAM BOĞULDU   10:36   CENAZEYE GIDERKEN KAZA GEÇIRIP ÖLDÜ   10:36   MERSIN’DEKI KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN IŞÇI OSMANIYE’DE TOPRAĞA VERILDI   11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı  
 
 
 
 
“ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI 30 EYLÜL’DE SONA ERECEK”
   

Bozyazı Orman İşletme Müdürü Mehmet Esen, orman yangınları konusunda vatandaşların daha bilinçli ve sorumluluk sahibi olması ve orman yangınlarına karşı alınan tedbirlere uyma çağrısında bulundu.

 

Tarih : 27 Eylül 2021 Pazartesi 15:25

Orman yangınlarının genellikle dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıktığına ve yaşama birliği içindeki bitki ve hayvan topluluklarının yok olmasına neden olduğuna vurgu yapan Esen, “Ekolojik olarak birçok zarara neden olan orman yangınlarının çıkmaması için elimizden geleni yapmamız gerekir. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.

Orman teşkilatı olarak yangın konusunda her türlü tedbirleri aldıklarını, sadece tedbir almanın yeterli olmadığına dikkat çeken Esen, “Sadece tedbirleri almak yetmez. Bu tedbirleri iyi uygulayabilmek gerekiyor. Bunları uygulayacak olan kişiler ise vatandaşlarımız ve bizleriz. Bu noktada vatandaşlarımıza çok büyük görevler düşmekte. Aldığımız tedbir ve yaptığımız uyarıları mutlaka dikkate alarak uymaları gerekmektedir. Orman yangınlarına karşı mücadele hep birlikte yapılmalı” diye konuştu.

“MESİRE ALANLARINDA ATEŞ YAKMAYALIM”

Bozyazı Belediyesinin hoparlöründen de anons yaptırarak, yangın riskine karşı ormanlara giriş yasağının 30 Eylül'e kadar uzatıldığını duyuran ve bu karara tüm vatandaşların titizlikle uyması konusunda uyaran Esen, "Ormanlara giriş yasağı 30 Eylül’de sona erecek. 30 Eylül'e kadar orman içerisinde piknik alanlarında, mesire alanlarında ateş yakmayalım. Ateş yakanlara müsaade etmeyelim. Ateş yakanları ise '177, 112, 155 ve 156’ya bildirelim” ifadelerini kullandı.

Esen, orman yangınları konusunda vatandaşların daha bilinçli ve sorumluluk sahibi olmasını, ormanlara cam ve cam kırıklarının atılmamasını, ormanda ateş yakılmamasını, ormana sönmemiş sigara ya da kibrit atılmamasını, orman içinde ve kenarında çöplerin yakılmamasını, bir duman ya da yangın gördüklerinde orman yangın ihbar hattına bildirmelerinin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, bozyazı, orman, yangın, uyarı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA