2 Kasım 2025 Pazar



11:07   BAŞKAN SEÇER: "ELEKTRIKLI OTOBÜSLER BIZIM VIZYONUMUZA UYGUN"   10:40   MERSIN’DE 5 BIN ÖĞRENCIYE ÜCRETSIZ KAYNAK KITAP DAĞıTıLDı   15:07   MERSIN’DE BAĞıMLıLıĞA KARŞı PEDALLAR GELECEK IÇIN DÖNECEK   14:25   MOTOSIKLETLE KAMYONET ÇARPıŞTı, KAZA ANı KAMERAYA YANSıDı   13:53   AKDENIZ BELEDIYE SPOR’DAN KAYSERI’DE ŞAMPIYONLUK GEÇIDI   13:49   TARSUS’TA CUMHURIYET COŞKUSU SEFO KONSERIYLE ZIRVEYE ULAŞTı   13:43   DESTE DESTE PARA ÇıKTı: LOCA BILETI SATARAK DOLANDıRıCıLıK YAPAN 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   VALI TOROS: "MERSIN’DE 240 MILYAR TL’LIK YATıRıM DEVAM EDIYOR"   11:35   ANAMUR’DA MODERN ADLIYE SARAYı HIZMETE HAZıRLANıYOR   10:50   KENT ORKESTRASıNDAN CUMHURIYET COŞKUSU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:08   MERSIN’DE ÜRETICIYE FIDE VE GÜNEŞ PANELI DESTEĞI   10:05   AKDENIZ BELEDIYESINDEN ’MEME KANSERI FARKıNDALıĞı’ IÇIN PEMBE KURDELE   09:50   TOROSLAR’DA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ   16:45   TARıM SEKTÖRÜNDE ENDIŞE OLUŞTURAN KARAR IPTAL EDILDI   16:41   BAŞKAN SEÇER: "İYI KI CUMHURIYET VAR"   16:36   GÖRME ENGELLILER DÜNYA HALTER ŞAMPIYONASı MERSIN’DE BAŞLADı   16:32   KAZADA KARAR ÇıKTı: KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL’U ÖLDÜREN SÜRÜCÜYE 4,5 YıL HAPIS   16:29   MERSIN’DE KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN 3 KIŞI TOPRAĞA VERILDI   16:26   YURT DıŞıNDAN GELEN MIDE KANSERI HASTASı MERSIN’DE SAĞLıĞıNA KAVUŞTU  
 
 
 
 
“ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI 30 EYLÜL’DE SONA ERECEK”
   

Bozyazı Orman İşletme Müdürü Mehmet Esen, orman yangınları konusunda vatandaşların daha bilinçli ve sorumluluk sahibi olması ve orman yangınlarına karşı alınan tedbirlere uyma çağrısında bulundu.

 

Tarih : 27 Eylül 2021 Pazartesi 15:25

Orman yangınlarının genellikle dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıktığına ve yaşama birliği içindeki bitki ve hayvan topluluklarının yok olmasına neden olduğuna vurgu yapan Esen, “Ekolojik olarak birçok zarara neden olan orman yangınlarının çıkmaması için elimizden geleni yapmamız gerekir. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.

Orman teşkilatı olarak yangın konusunda her türlü tedbirleri aldıklarını, sadece tedbir almanın yeterli olmadığına dikkat çeken Esen, “Sadece tedbirleri almak yetmez. Bu tedbirleri iyi uygulayabilmek gerekiyor. Bunları uygulayacak olan kişiler ise vatandaşlarımız ve bizleriz. Bu noktada vatandaşlarımıza çok büyük görevler düşmekte. Aldığımız tedbir ve yaptığımız uyarıları mutlaka dikkate alarak uymaları gerekmektedir. Orman yangınlarına karşı mücadele hep birlikte yapılmalı” diye konuştu.

“MESİRE ALANLARINDA ATEŞ YAKMAYALIM”

Bozyazı Belediyesinin hoparlöründen de anons yaptırarak, yangın riskine karşı ormanlara giriş yasağının 30 Eylül'e kadar uzatıldığını duyuran ve bu karara tüm vatandaşların titizlikle uyması konusunda uyaran Esen, "Ormanlara giriş yasağı 30 Eylül’de sona erecek. 30 Eylül'e kadar orman içerisinde piknik alanlarında, mesire alanlarında ateş yakmayalım. Ateş yakanlara müsaade etmeyelim. Ateş yakanları ise '177, 112, 155 ve 156’ya bildirelim” ifadelerini kullandı.

Esen, orman yangınları konusunda vatandaşların daha bilinçli ve sorumluluk sahibi olmasını, ormanlara cam ve cam kırıklarının atılmamasını, ormanda ateş yakılmamasını, ormana sönmemiş sigara ya da kibrit atılmamasını, orman içinde ve kenarında çöplerin yakılmamasını, bir duman ya da yangın gördüklerinde orman yangın ihbar hattına bildirmelerinin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, bozyazı, orman, yangın, uyarı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA