20 Nisan 2024 Cumartesi



15:42   23 NISAN COŞKULU GEÇECEK   15:25   MERSIN ÜNIVERSITESI’NDE SEECO PROJESI TANıTıLDı   15:22   MERSIN’DE KAÇAK KAZı YAPAN 2 KIŞI YAKALANDı   14:34   YENIŞEHIR DÜNYA VE AVRUPA TRIATLON YARıŞLARıNA HAZıR   12:47   TARSUS TSO YÖNETIMINDEN BAŞKAN BOLTAÇ’A ZIYARET   11:58   “YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YÜZDE 6 ARTıŞLA 551 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   10:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ZABıTA EKIPLERI, YAZ SEZONUNA HAZıR   10:41   BÜYÜKŞEHIR’DEN BIR ILK: 23 NISAN ULUSLARARASı ÇOCUK FESTIVALI   10:40   "ANAMUR VE AYDıNCıK’TA AÇıLACAK YENI BÖLÜMLER IÇIN YÖK’E BAŞVURUMUZU YAPTıK"   10:39   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 5 GÖZALTı   10:37   DENIZE GIREN GENÇ ADAM BOĞULDU   10:36   CENAZEYE GIDERKEN KAZA GEÇIRIP ÖLDÜ   10:36   MERSIN’DEKI KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN IŞÇI OSMANIYE’DE TOPRAĞA VERILDI   11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı  
 
 
 
 
MERSİN İTFAİYESİ YANGIN TATBİKATI YAPTI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerince gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Elal, afet öncesinde, afet sırasında ve sonrasında en etkin mücadele ve müdahale şekliyle, oluşabilecek maddi ve manevi kaybın en aza indirmesinin amaçladıklarını söyledi.

 

Tarih : 26 Eylül 2021 Pazar 12:45

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ana çözüm ortağı olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli İtfaiye Grup Amirliğinde yangın tatbikatı yaptı. Tatbikatta, İtfaiye Dairesine bağlı itfaiye erleri, senaryo gereği oluşan deprem ve sonrası için müdahalede bulundu. AFAD’dan gönderilen senaryo gereği merkez üssü Tarsus olan 7.0 büyüklüğünde deprem ve sonrasında oluşabilecek ikincil afetlere müdahale konusunun işlendiği tatbikatta, çıkan yangın sonucu binada mahsur kalan ve çatıya çıkan vatandaşın kurtarılması için itfaiye ekipleri harekete geçti. Vatandaşın mahsur kaldığı binaya gelen ekipler, itfaiye aracının kovası ile çatıya ulaşarak yaralıyı kurtardı. Ardından orman gibi doğa koşullarında olabilecek kurtarma operasyonunda kullanılan iple kurtarma tekniği katılımcılara uygulamalı olarak anlatıldı. Tatbikat kapsamında son olarak yangın söndürme tüpleri ile de yangın söndürme işlemi yapıldı.

Olası afet durumunda meydana gelebilecek yangınlara müdahale ve mahsur kalan canlıların kurtarılmasına yönelik AFAD gözetmenliğinde yapılan tatbikatta, destek çözüm ortağı olan İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet, Çevre ve Şehircilik, Orman Bölge ve Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de yer aldı.

EN ETKİN MÜDAHALE YÖNTEMLERİ ANLATILDI

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Sivil Savunma Şube Müdürlüğünde sivil savunma amiri olarak görev yapan Mehmet Elal, TAMP’ta bulunan 26 yerel düzeyde çalışma grubundan biri olan Mersin Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundaki Yangın Çalışma Grubunun görevlerini anlattı. Yılda 1 kez yapılması zorunlu olan eğitimin ve senaryo gereği gerçekleştirilen tatbikatın detaylarını da paylaşan Elal, “Deprem sonrasında meydana gelen ikincil afetler dediğimiz afetlerde şehrimizde sanayi bölgesinde ve şehrimizin belirli kesimlerinde yangınlar meydana geldiği, hasar gören bazı binalarda vatandaşlarımızın mahsur kaldığı bilgisini aldık. Hasarlı binada kalmış olan vatandaşın indirilmesi ve şehrimizde muhtelif bölgelerde çıkmış olan yangınların söndürülmesine müdahale ettik” dedi.

Elal, afet öncesinde, afet sırasında ve sonrasında en etkin mücadele ve müdahale şekliyle, oluşabilecek maddi ve manevi kaybın en aza indirmesinin amaçladıklarını söyleyerek, “Diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla bir afet esnasında nasıl mücadele edeceğimizi, nasıl düzenli ve koordineli bir şekilde çalışacağımızı istişare ettik” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir, belediye, yangın, tatbikat

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA