20 Eylül 2025 Cumartesi



23:12   ANAMUR VE BOZYAZı’DA PEŞ PEŞE YANGıNLAR!   22:47   ALEVLERIN GÖLGESINDE DÜĞÜN EĞLENCESI!   21:55   ULAŞıM 10 GÜN BOYUNCA ÜCRETSIZ; TÜM ILÇELERDE GEÇERLI OLACAK   21:19   ARANAN YAŞLı ADAM SULAMA KANALıNDA ÖLÜ BULUNDU   21:16    ADANA’DA DENIZE GIREN 18 YAŞıNDAKI GENÇ BOĞULDU   20:01   MERSIN MERKEZLI DEAŞ OPERASYONU: 6 ŞÜPHELI CEZAEVINDE   19:43   ESNAFıN ZAMANıNDA MÜDAHALESI ARACıN YANMASıNı ÖNLEDI   17:54   BOZYAZı’DA ELEKTRIK TELI FACIAYA NEDEN OLUYORDU?   17:23   HAYDI MERSIN! SMA HASTASı MINIK ALIM ASAF’A UMUT OL!   17:06   ALEVLER ALANYA’Yı SARDı; BAHÇELER YANDı, EVLER TEHLIKEDE!   15:52   TARSUS DEVLET HASTANESI’NDE SKANDAL IDDIA!   15:32   FERAY ŞAHIN, MEZITLI’DE 8. YıLıNDA UNUTULMADı   15:26   ENGEBELI ARAZIDE TROPIKAL MEYVE BAŞARıSı   15:08   ŞIŞECAM’DAN TARSUS’A 200 MILYON EUROLUK DEV YATıRıM!   14:53   ANAMUR’DA ‘AHILIK HAFTASı’ ETKINLIKLERLE KUTLANDı   14:43   MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDE KÖK HÜCRE SEFERBERLIĞI!   14:30   OKULDA BıÇAKLı SALDıRı: 2 ÖĞRETMEN YARALANDı   14:07    ARAZIDEN ÇıKAN KAN: ÖLEN DAYı, KATIL DAYıLAR!   13:25   GAZILERDEN ‘TERÖRSÜZ TÜRKIYE’ SÜRECINE DESTEK!   12:58   ‘ULUSLARARASı MERSIN BRIÇ FESTIVALI’ BAŞLADı  
 
 
 
 
TARSUS BELEDİYESİNDEN ÜRETİCİLERE 700 BİN FİDE DESTEĞİ
   

Tarsus Belediyesi, ata tohumu ve yerli tohum projeleri kapsamında yetiştirilen 700 bin fideyi üreticilere ücretsiz olarak dağıtacak. Bozdoğan, “sağlıklı Tarsus ve sağlıklı gelecek için yürüttüğümüz ata tohumu projesiyle köylerimizde ata tohumlarının yayılmasını sağladık” dedi.

 

Tarih : 11 Eylül 2021 Cumartesi 13:50

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın sağlıklı toplum oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği ata tohumu ve yerli tohum projeleri kapsamında, Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Tarsus kıvırcığı, karnabahar, brokoli ve beyaz lahana türlerinden 700 bin fide yetiştirildi. Tarsus Belediyesi bu fidelerin tamamını çiftçilere ücretsiz olarak dağıtacak. Böylece yörede Tarsus’a özgü, sağlıklı ürünler yaygınlaşacak.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Sağlıklı Tarsus ve sağlıklı gelecek için yürüttüğümüz ata tohumu projesiyle köylerimizde ata tohumlarının yayılmasını sağladık. Bu projeyle birlikte üreticilerimize binlerce ücretsiz fide dağıtımı gerçekleştirerek hem ekonomik olarak çiftçimize destek olduk hem de sağlıklı bir geleceğin temellerini oluşturduk. Bu amaçla çıktığımız yolda ata tohumlarının yayılım hızını arttırma çalışmalarımız devam edecektir. Bu kapsamda toprakla buluşturduğumuz 700 bin ata tohumu fide olarak yetiştiğinde çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştireceğiz. Sağlıklı bir Tarsus ve sürdürülebilir bir üretim için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tarsus, belediye, fide, atatohumu, yerlitohum, 700bin, fide, halukbozdoğan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA