23 Nisan 2024 Salı



11:32   ASHİB, 2023 YıLıNıN HAYVANSAL GıDA DEVLERINI ÖDÜLLENDIRDI   11:31   KADıN VE GENÇ GIRIŞIMCILERE AB DESTEĞI   11:29    “İNŞAATıN YÜZDE 40’ı TAMAMLANDı”   11:28   TARıM IŞÇILERI 23 NISAN’ı ERIK HASADı YAPARKEN KUTLADıLAR   11:26   BAŞKAN BOLTAÇ KOLTUĞUNU MINIK ÖĞRENCIYE DEVRETTI   11:25   BAŞKAN YıLDıZ, 23 NISAN’DA KOLTUĞUNU MINIK EYLÜL’E BıRAKTı   11:23   AKSA’DAN ÖNGE’YE HAYıRLı OLSUN ZIYARETI   11:19   BÜYÜKŞEHIR 23 NISAN SEVINCINI KENTE YAYDı   11:17   MERSIN IÇIN SıCAK HAVA UYARıSı   11:12   ÇOCUKLAR ILK DEFA HAVALı TÜFEKLE ATıŞ YAPTı, KÖRLING OYNADı   11:11   BU KıZLAR BAŞARıYA DOYMUYOR   10:29   FINANS UZMANıYDı, ARıCı OLDU   10:27   BAŞKAN SEÇER, SEÇIM BAŞARıSıNıN FORMÜLÜNÜ ANLATTı   10:26   23 NISAN COŞKUSU SÜRÜYOR   10:24   MERSIN’DE TRAFIK KAZASı: 2 ÖLÜ, 3 YARALı   10:21   YENIŞEHIR’DEKI DÜNYA PARATRIATLON KUPASı’NDA TARIH YAZıLDı   10:19   MSK’NıN SÜPER LIG YOLU GALIBIYETLERLE DOLU   10:18   KADıNLAR GÜNÜ TENIS TURNUVASı’NDA DERECEYE GIRENLERE ÖDÜLLERI VERILDI   15:42   23 NISAN COŞKULU GEÇECEK   15:25   MERSIN ÜNIVERSITESI’NDE SEECO PROJESI TANıTıLDı  
 
 
 
 
MEZİTLİ BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK
   

Mezitli Belediyesi, devlet üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerinden birinde okumaya hak kazanmış Mezitli’de ikamet eden bütün öğrencilere, bin 600 TL yardım parası verecek.

 

Tarih : 8 Eylül 2021 Çarşamba 17:05

Konunun belediye meclisinde görüşülmesi sırasında söz alan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, öğrencilerin üniversiteye başlayacağı ilk yılında ekonomik desteğe daha fazla istek duyduğunun altını çizerek, belirlenen bin 500 TL’lik ücretin artırılmasını istedi. Belediyenin bütçesini planlarken öğrencilere daha fazla verebileceklerini tespit ettiklerini ifade eden Tarhan, öğrencilere yapılan yardımların küçük de olsa önemli bir destek sağladığını ve artırılması yönünde bir görüş içerisinde olduklarını söyledi.

Yardımların elbette tek başına yeterli olamayacağına vurgu yapan Tarhan, “Biz yardımın elbette yetersiz olduğunu biliyoruz ancak gençlerimizin okulları kazandıkları ilk senede, ailelerinin üzerindeki yükünü hafifletmek istedik. Her yıl düzenli olarak yardımlarımızı yapıyoruz. Her yıl belirli bir oranda da artış yapıyoruz. Ancak bu yıl belirlenen bin 500 TL ücreti bir miktar daha artırarak bin 600 TL olması gerektiğine karar verdik. Atatürkçü çağdaş bir eğitim için gençlerimizin eğitimlerini desteklemek adına yardımlarımızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Mezitli Belediye Meclisimizin değerli üyeleri de bu artışa destek verdi ve tüm kararlarımızda olduğu gibi oy birliği ile artışı sağladık. Önümüzdeki yılın bütçesini hazırlarken bu öğrencilerimize daha fazla eğitim yardımı yapabilmeyi planlıyoruz” dedi.

“BİZ EĞİTİMİN HER ALANINA DESTEK VERMEK İSTİYORUZ"

Yaşanan tüm olumsuzlukların ancak eğitimle önlenebileceğini ifade eden Tarhan, “Biz çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitime ulaşmalarının önündeki tüm engelleri kaldırmak için adımlar atıyoruz. Gençlere iyi bir gelecek hazırlamak için Mezitli Belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz. Onlara verdiğimiz destek ile yarınlarımız için sağlam temellerin atılmasına vesile oluyoruz. Biz eğitimin her alanına destek vermek istiyoruz. Belediyemizin çalışmaları sadece yapılan yardımlarla sınırlı değil. Okul öncesi eğitimin önemine verdiğimiz değerden ötürü, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir çalışma ile tamamen belediyemizin çalıştırdığı Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevini hizmete açtık. Önümüzdeki günlerde Enis-Necip Tüyeni Çocuk Gündüz Bakımevi ve Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevini çocuklarımızla buluşturacağız. İlkokul ve ortaokul seviyesindeki çocuklara belediyemiz tarafından bastırdığımız dünya klasiklerini armağan ediyoruz. Yine üniversite okuyan kız öğrencilerin barınması amacıyla öğrenci evi açtık" açıklamasında bulundu.

Eğitim yardımlarının, başvuruların tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerin hesaplarına yatırılacağı bildirildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mezitli, belediyeöğrenci, üniversite, destek, neşettarhan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA