19 Nisan 2024 Cuma



11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı   11:12   MERSIN’DE IKI OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 5 YARALı   11:11   OTOMOBIL TıRA ARKADAN ÇARPTı: 1 ÖLÜ   11:09   ÇOK SAYıDA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI, 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:08   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU, 2 KIŞI TUTUKLANDı   11:07   ÇBK KUPAYı KAYBETTI   11:46   HıZLı TREN ILE ADANA-MERSIN ARASı ULAŞıM 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   KILOSU 50 ILE 350 TL ARASıNDA: MERSIN’DE AÇıKTA ERIK HASADı BAŞLADı   11:44   AKMİB, ILK ÇEYREKTE YINE AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONU   11:42   AV YASAĞıNıN BAŞLAMASıYLA BALıK ÇEŞITLILIĞI AZALACAK, FIYATLAR AYNı KALACAK   11:41   “BIZIM ODAĞıMıZıN ‘MERSIN’ OLMASı LAZıM”   11:40   MESKİ, EBRD VE İLBANK A.Ş. YETKILILERI TARAFıNDAN ZIYARET EDILDI   11:38   “MERSIN’DEN ANLAMLı BIR SONUÇ ÇıKTı”   11:35   MERSIN’DE ARAÇ LASTIKLERINI KESEN ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
 
 
 
YENİŞEHİR’DE SPOR FAALİYETLERİ İVME KAZANDI
   

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Özyiğit, sadece futbolcu, basketbolcu ya da atlet yetiştirmediklerini, kendine güveni olan, her alanda yeterliliği olan gençleri yetiştireceklerini söyledi.

 

Tarih : 7 Eylül 2021 Salı 15:40

Yenişehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tanıtım toplantısı Özgecan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 2019 yılında aday olduğunda belediyecilik hizmetlerini 6 temel ilke üzerine kurduklarını, bu ilkelerin hareket, eğitim, hemşehrilik, kentleşme, ekoloji ve dayanışma olduğunu hatırlattı.

Bu ilkeleri ortaya koyduklarında ve belediyecilik hizmetlerinde uygulamaya başladıklarında dünyada ve Türkiye’de korona virüs salgının olmadığını anlatan Özyiğit, “Korona virüs salgını sürecinde yaşananlar 6 temel ilkemizin ne kadar haklı, ne kadar gerekli ve acil olduğunu gösterdi. Bu süreçte toplum olarak dayanışmanın, ekolojinin, hemşehriliğin, eğitimin, kentleşmenin ve elbette hareketin önemini daha iyi anladık diye düşünüyorum. 6 temel ilkemizden biri olan hareketi iki yönüyle önemsiyoruz. Birincisi insanlarımızın evden çıkması, hayata karışması, sosyalleşmesi, günün her saatinde, kentin her yerinde sokakta, caddede, parkta olabilmesi, yürüyebilmesi, koşabilmesi. İkincisi insanlarımızın özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bir spor dalıyla amatör ya da profesyonel düzeyde uğraşması, bireysel sporcularımızın, takımların desteklenmesi en önemli anlayışımız” dedi.

MERSİNLİLER SPORA DUYARLI

Mersin’in özellikle de Yenişehir’in zengin bir insan kaynağına sahip olduğunu, kentteki iki üniversitenin, onlarca lisenin, seçkin kamu ve özel okulların neredeyse hepsinin Yenişehir’de bulunduğunu kaydeden Özyiğit, “Spora duyarlı bir nüfusumuz var. Gelişmeye açık nüfusumuz var. Futboldan basketbola, tenisten atletizme kadar her spor dalında mutlaka çok sayıda yetkin hocamız var. Akdeniz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmış bir kentiz. Harika spor tesislerimiz var. En önemlisi sporu destekleyen, sporcuyu anlayan bir belediyeniz, belediye başkanınız var. Eğer inanırsak, iyi organize olursak, sporun olmazsa olmazı olan disiplini asla bırakmazsak ben inanıyorum ki, bu kentten nice başarılı sporcular çıkaracağız. İşte Yenişehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünü bu hayalimiz nedeniyle ayrıca önemsiyoruz” diye konuştu.

“YENİŞEHİRLİ OLMANIN ÖZELLİĞİNİ FARK ETTİRECEK, GÖSTERECEKLER”

Başarının skorla, dereceyle, madalyayla ölçülmeyeceğini, disiplinli, özverili şekilde çalışan, geleceğini sporda gören gençlerin eninde sonunda başarılar kazanacağını kaydeden Özyiğit, “Biz bu tesislerde sadece futbolcu, basketbolcu ya da atlet yetiştirmiyoruz. Kendine güveni olan, her alanda yeterliliği olan gençleri yetiştireceğiz. Onlar Yenişehir’in gençleri olarak gittikleri her yerde, temsil ettikleri her alanda Yenişehirli olmanın özelliğini fark ettirecek, gösterecekler. Bunun için diğer birimlerimizle iş birliği içerisinde olacağız. Burada herhangi bir branşa kayıt olmuş sporcularımız, Yenişehir Akademi’de ücretiz yabancı dil eğitimlerine katılabilecekler ve kendinden emin birer birey olarak yetişmelerine katkı sunacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başkan Özyiğit, Özgecan Tesislerinde 7 ayrı branşta düzenlenen kurslara katılan çocuklarla bir araya geldi, spor üzerine sohbet etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, yenişehir, belediye, abdullahözyiğit, gençlikvesporkulübüderneği, toplantı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA