29 Mart 2024 Cuma



15:14   MERSIN’DE KONTROLDEN ÇıKAN OTOMOBIL BIJUTERI DÜKKANıNA DALDı   15:11   DR. ALI ÖZ’DEN ‘TOROSLAR AŞKıNA’ YÜRÜYÜŞÜNE DAVET   11:35   AKDENIZ’DE GELENEKSEL TÜRK İSLAM SANATı ESERLERI SERGISI   11:31   "AÇ KALMA SÜRESINI AZALTMAK IÇIN SAHUR MÜMKÜN OLDUĞUNCA GEÇ YENMELIDIR"   11:30   BAŞKAN ÖZYIĞIT, YENIŞEHIRLILERI OY KULLANMAYA DAVET ETTI   11:26   “BIRILERI HALKıMıZA KIRLI BIR OYUN KURMAK ISTIYOR”   11:24   “VAKIT GELDI, MERSIN’E ÇOK GÜZEL PROJELER KAZANDıRACAĞıZ”   11:23   AKKUYU NGS’DE GERGINLIK: İŞÇILER, FIRMA YETKILILERININ ARAÇLARıNı TAŞLADı   11:22   "31 MART GÜNÜ CEVABıNı ALMıŞ OLACAKLAR"   11:21   ASKERLIK HAYALI 50 YAŞıNDA GERÇEKLEŞTI   11:19   ARACı KURŞUNLANAN BOZDOĞAN, SALDıRıYı KıNAMAK IÇIN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE KATıLDı   11:18   180 MILYONLUK SAZAN SARMALı OPERASYONU: 20 TUTUKLAMA   11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA  
 
 
 
 
CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL: “OKULSUZ OLMAZ! EĞİTİM HAKKI İNSAN HAKKIDIR."
   

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, iktidarın 1.5 yıllık kesintili dönemin ardından açılan okulların sorunlarını çözmek yerine, daha büyük sorunlara zemin hazırladığını söyledi.

 

Tarih : 6 Eylül 2021 Pazartesi 13:54

Yeni eğitim döneminin başlaması dolayısıyla açıklamada bulunan Başkan Ozan Varal, pandemi gölgesinde başlayan yeni dönemin tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

İktidarın on yıllardır eğitimde yaşanan sıkıntıları çözemediğini kaydeden CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Maalesef ki sürekli değiştirilen sistemlerle, eğitimin sorunları çözülememiş, daha derin problemler ortaya çıkarılmıştır.

Pandemi gölgesinde açılan yeni dönemde hijyen, okulların fiziki yapısı, kalabalık sınıflar, aşılama, testler ve sosyal mesafe kurallarına nasıl uyulacağı gibi soru işaretleriyle milyonlarca çocuğumuz ve gencimiz sınıflarında ki yerlerini almışlardır” dedi.

Eğitimin vazgeçilemez, ötelenemez ve gözardı edilemez bir müessese olduğuna vurgu yapan Başkan Ozan Varal, okullarda gerekli önlemlerin alınmadan yeniden ders görülmesinin risk oluşturacağına dikkati çekerek, “Öğrenciler 1.5 yıl okullardan uzak kaldı ama, sürekli eleştirilen müfredatla ilgili gerekli çalışma yapılmadı. Peki aşılama oranı yeterli düzeyde mi? Tabi ki de hayır.

Halen aşı olmayan milyonlarca öğrenci velisi ve hatta öğretmenler dahi bulunmakta. Bu da okulların açılmasıyla birlikte yüz yüze kalacağımız büyük riski net bir şekilde göstermektedir” diye konuştu.

Yeterli sayıda derslik yapılmamasının kalabalık sınıfların oluşmasına neden olduğunu belirten Başkan Varal, “Kalabalık sınıfların ortadan kalkması adına pandemi dönemi büyük bir. avantajdı. Fakat bu zaman dilimi, iktidar tarafından değerlendirilemedi. Derslik sayısı arttırılamazken, öğretmen açığı konusunda göstermelik çalışmaların ötesine gidilemedi.

Yeni dönemde karşılaşılacak en önemli risk, hijyen konusu olacaktır.

Okullarda temizliğe azami özen gösterilmesi gereken bir dönemde, maalesef ki birçok okulda ya kadrolu hizmetli yok ya da yetersiz sayıda var. İŞ-KUR üzerinden önceki dönemlerde alınan geçici personel alımı da maalesef şu ana kadar yapılamadı.

İşin en acı tarafı ise Saray’ın ve iktidar mensuplarının eğitim konusunda yaşanan ve yaşanması mümkün konuları sürekli görmezden gelerek, her şeyin yolunda olduğuna yönelik beyanlar vermesidir” ifadelerini kullandı.

Başkan Varal, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidara geldiği 2002 yılından beri Türkiye’de eğitim sistemi, 16. kere değişmiş, AKP iktidarı döneminde 8 kez Milli Eğitim Bakanı değişmiştir. Bakanların ortalama ömrünün 32 ay olduğunu düşündüğümüzde, eğitim adeta AKP’nin deneme tahtasına dönüştürülmüştür! 83 milyonun yaşadığı bir ülkede eğitim sisteminde yapılacak değişiklikler, reformlar büyük bir toplumsal uzlaşıyla ve tamamen pedagojik gerekçelerle yapılması gerekirken eğitim bilimcilerin görüşleri önemsenmeden, bilimsel temellerden yoksun bir şekilde hayata geçirilmemelidir” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tarsus, chp, ozanvaral, iktidar, eğitim, pandemi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA