24 Nisan 2024 Çarşamba



12:31   SıCAKLAR ETKILEDI YENIDÜNYADA HASAT ERKEN BAŞLADı: FIYATı ÜRETICISINI SEVINDIRDI   12:29   TÜRKIYE, MEYVE ÜRETIMINDE DÜNYADA 4’ÜNCÜ SıRADA   12:27   MINIKLERDEN COŞKULU 23 NISAN KUTLAMASı   12:25   FESTIVALE FIS KONSERI DAMGA VURDU   12:20   MERSIN’DE ’1923 ÖĞRENCI 23 NISAN’ KONSERI VERDI   12:19   BAŞKAN SEÇER, ÇOCUKLARıN BAYRAM NEŞESINE ORTAK OLDU   12:15   TARSUSLULAR, 23 NISAN’ı BÜYÜK BIR SEVINÇLE KUTLADı   12:11   ERDEMLI’DE GELENEKSEL UÇURTMA ŞENLIĞI   12:07   MERSIN’DE UNUTULMAZ 23 NISAN   12:04   MEZITLI’DE EMIR CAN İĞREK’LE 23 NISAN COŞKUSU!   12:02   ‘SIBERGÖZ-34’ OPERASYONLARı SONUCU 47 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   ‘SIBERGÖZ-33’ OPERASYONLARıNA 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:32   ASHİB, 2023 YıLıNıN HAYVANSAL GıDA DEVLERINI ÖDÜLLENDIRDI   11:31   KADıN VE GENÇ GIRIŞIMCILERE AB DESTEĞI   11:29    “İNŞAATıN YÜZDE 40’ı TAMAMLANDı”   11:28   TARıM IŞÇILERI 23 NISAN’ı ERIK HASADı YAPARKEN KUTLADıLAR   11:26   BAŞKAN BOLTAÇ KOLTUĞUNU MINIK ÖĞRENCIYE DEVRETTI   11:25   BAŞKAN YıLDıZ, 23 NISAN’DA KOLTUĞUNU MINIK EYLÜL’E BıRAKTı   11:23   AKSA’DAN ÖNGE’YE HAYıRLı OLSUN ZIYARETI   11:19   BÜYÜKŞEHIR 23 NISAN SEVINCINI KENTE YAYDı  
 
 
 
 
GAZİ ÇİFTLİĞİ’NE ZİYARETÇİ AKINI
   

Büyükşehir Belediyesi’nin açılışını yaptığı Gazi Çiftliği, ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin düzenlediği gezilere kent merkezinden ve farklı ilçelerden çok sayıda ziyaretçi katılım gösteriyor. Ziyaretçiler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarımsal kalkınmanın temelini attığı çiftliği gezerken, bölgedeki kadınların ürettiği ürünlerden de satın alıyor.

 

Tarih : 20 Ağustos 2021 Cuma 14:07

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, Silifke’nin Atayurt Mahallesi’nde yer alan Gazi Çiftliği’ne geziler düzenlemeye devam ediyor. Geziye kent merkezi ve farklı ilçelerden katılan çok sayıda ziyaretçi, Atatürk’ten kalan mirası görürken, bölgedeki üretici kadınlardan da çeşitli ürünler satın alıyor.

GAZİ ÇİFTLİĞİ’NDE ÜRETİME YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Gazi Çiftliği, Büyükşehir Belediyesi tarafından işlevsel hale getirildi. Mersin’de Kadın Kooperatifi’nin önemli katkılarıyla açılışı yapılan çiftlikte hem kooperatif hem de Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi birçok çalışma yürütmeye başladı. Robotik kodlama atölyelerinden kütüphaneye kadar birçok imkana sahip çiftlik binasında bölgedeki üretici kadınlar çeşitli eğitimler görüyor. Eğitim sırasında ise üretici kadınların çocukları oyun odasında etkinliklere katılım gösteriyor.

TURLARA KATILAN ZİYARETÇİLER, KADIN ÜRETİCİLERİN ÜRÜNLERİNİ ALIYOR

Geziler düzenlenen çiftliğe kadın ve çocukların sosyal yaşam ve üretime daha fazla katılması hedefleniyor. Kent merkezinden ve farklı ilçelerden bu gezilere katılan vatandaşlar, Atatürk’ten kalan mirası yerinde görme imkânı buluyor. Bölgedeki üretici kadınlar ise bu gezilerde ekşi mayalı ekmekten bibere, salçadan bamyaya kadar birçok ürünün satışını yapıyor. Ziyaretçiler bu ürünleri satın alarak kadınların ekonomilerine katkı sağlıyor.

“TURLARIMIZ BAŞLADI, ÇOK MUTLUYUZ”

Gazi Çiftliği Sorumlusu Hatice Okur Dönüm, 18 kadınla 200 bine yakın zakkum ürettiklerini ve bu zakkumların Büyükşehir’in alım garantisine sahip olduğunu açıkladı. Tüm çalışmaların zakkumla başladığına dikkat çeken Dönüm, aradan geçen süreçte önemli oranda yol kat edildiğini vurguladı. Şu anda Gazi Çiftliği’nin ziyaretçi de kabul edebildiğini sözlerine ekleyen Dönüm, “Turlarımız başladı. Çok mutluyuz. Herkesi heyecanla bekliyoruz. Kadınlarımız kendi ürünlerimizi, ata tohumlarımızdan yetiştirilen ürünlerimizi, salça, ekşi mayalı köy ekmeğimiz ve el ürünlerimizin satışını yapıyor. Her şeyi üretim aşamasına dahil ettik ve daha çok büyüyerek devam ediyoruz. Tur günlerinde ürettikleri her şeyi burada satıyorlar. Gazi Çiftliği’ni anlatmak çok zor. Elimizden geldiğince anlatabilmek için buradayız” açıklamalarında bulundu.

“MİSAFİRLERİMİZİ KADINLARIMIZLA BİR ARAYA GETİRİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersin’den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer’e üretici kadınlar adına teşekkürlerini de ileten Dönüm, “Meral Hanım’ın hakkını hiç yiyemeyiz. Her gün bir telefonun ucunda. Burada kadınlara ‘siz ne istiyorsunuz, neler yapabiliriz sizin için’ diyor. Buradaki kadınlar bunu şimdiye kadar hiç duymadı. ‘Siz ne istiyorsunuz, biz onu yapalım.’ Ne dedilerse diğer gün her şey burada yapıldı. Mersin’den ve Tarsus’tan geldi ziyaretçilerimiz. Öncelikle tabii ki okulumuzu gezdiriyoruz. Onları kadınlarımızla bir araya getiriyoruz” dedi. Dönüm, gezi sonunda ziyaretçilere Gazi Çiftliği’nin sahilini de gezdirdiklerini anlattı.

“ÜRETTİĞİMİZİ SATIYORUZ”

Bölgedeki üretici kadınlardan Ayşe Durmaz ise gezilerin düzenlediği günlerde ürünlerini satma imkânı bulduklarını belirterek, “Kendi ürünlerimiz, biber, patlıcan yetiştiriyoruz. Kendi tohumlarımız, üretiyoruz. Burada da satıyoruz. Emeklerimizin karşılığını almaya uğraşıyoruz. Böyle organizasyonlar olduğu için çok memnunuz. Okulumuz canlandı. Ziyaretçilerimiz oluyor. Çok sevindik biz bu işe. Biz de burada tabi yetiştirdiğimiz ürünleri satıyoruz, para kazanıyoruz. Belediyemizden de çok memnunuz. Bize çok imkanlar sağladı. Okulumuzu açtı, ürettiğimizi satıyoruz” diye konuştu.

“BURASI MUHTEŞEM BİR YER”

Ziyaretçilerden Adalet Dülger, gezi sırasında tüylerinin diken diken olduğunu ifade ederek, “Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Otobüsten iner inmez ‘Atatürk Çiftliği’ yazısını gördüm. Zaten orada bir heyecan, duygu yoğunluğu başladı. Sağa sola bakmadan direkt içeriye girdik. Tabi şu anda Atam için o duyguları anlatmam mümkün değil. Çocukluğumdan beri O’na karşı son derece sevgim ve bağlılığım var. Bu ortam duygulandırdı. Odalarda gezdim. Atatürk’le ilgili daha önce Türkiye içinde ona ait birtakım yerleri gezdiğimde hep o kokuyu hissettim. Şu anda da aynı duygudayım, tüylerim diken diken. Burası muhteşem bir yer. Yüreklerine, ellerine sağlık” sözlerini söyledi

Ziyaretçilerden Sevgi Gökelma da çok etkilendiğini belirterek, “Çok duygusal anlar yaşadım. Atatürk’ün odası bir kere çok etkileyiciydi. Özellikle o küçük Atatürk pullarından tablo yapmışlar, çok beğendim. Çiftçiler odasında Atatürk’ün sözlerinin yazılı olması çok hoşuma gitti. Kütüphaneye bayıldım. Bir kere vesile olup burayı gelip görmemizi sağladığı; kültürümüzü, tarihimizi ve bize duygusal anlar yaşattığı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, silifke, atatürk, büyükşehir, belediye, gazi, çitflik, üretim, kadın

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA