29 Mart 2024 Cuma



11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”   11:43   AYAKKABı TAMIRCILERI ÇıRAK BULMAKTA ZORLANıYOR   11:41   KAYıSı AĞAÇLARı ÇIÇEK AÇTı, ORTAYA GÖRSEL ŞÖLEN ÇıKTı   11:39   “BIRLIKTE BAŞARACAĞıZ, BIRLIKTE KAZANACAĞıZ”   11:38   “MERSIN HALKı ARTıK DEĞIŞIM ISTIYOR, HIZMET ISTIYOR”   11:37   CHP’LI YıLDıZ, IŞÇILERLE BULUŞTU   11:35   “BAŞARıMıZ ORTADA AKDENIZ’IN HIKÂYESINI DEĞIŞTIRDIK”   11:33   BAŞKAN SEÇER, ŞEVKET SÜMER’DE YURTTAŞLARLA IFTAR YAPTı   11:31   “MERSIN’IN ULAŞıM VE TRAFIK SORUNUNU ÇÖZECEĞIZ”   11:27   "BEN DAVAMDAN VAZGEÇMIYORUM"   11:26   MERSIN’DE MOTOSIKLET HıRSıZLıĞıNA KARŞı UYGULAMA  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİRDEN PSİKLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan psikolog Asena Akatürk, “Yaşadıkları zorluklardan dolayı bir sıcaklığa çok ihtiyaç duyuyorlar ve biz de elimizden geldiğince onlara dost bir şekilde, aileleri gibi davranıp bu zorlu süreçlerinde yanlarında olmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

 

Tarih : 16 Ağustos 2021 Pazartesi 14:01

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Dosthane’ adıyla başlattığı Refakatçi Evi’nde psikolojik danışmanlık hizmeti de verilmeye başlandı. Dosthane hizmetiyle uzak ilçelerden ve kırsal mahallelerden kent merkezindeki hastanelere gelen vatandaşların konaklama ihtiyaçları karşılanırken; psikolojik danışmanlık hizmeti ile de refakatçilerin ve hastaların bu süreçte yaşadığı kaygıların en az düzeye indirilmesi amaçlanıyor.

“ALO 185 TEKSİN HATTINDAN BAŞVURULAR KOLAYLIKLA YAPILABİLİYOR”

Dosthane hizmetiyle uzak ilçeler ve kırsaldan kent merkezine gelen hastalar ile hasta yakınlarının anlaşmalı otelde ücretsiz konaklaması sağlanıyor. Mersin Üniversitesi civarındaki otelden devlet hastanelerine servis imkânı da sunuluyor. Misafirlerin yemek ihtiyacı yine Büyükşehir tarafından karşılanıyor. Dosthane’ye başvuru yapmak isteyen vatandaşlar Alo 185 Teksin hattını arayarak, bu hizmete başvurularını kolaylıkla yapabiliyor. Verilen psikolojik danışmanlık hizmeti sayesinde Büyükşehir, manevi olarak da hasta ve hasta yakınlarının yanlarında olduğunu hissettiriyor.

Dosthane hizmetinden Mersin merkezde kamu veya üniversite hastanelerinde yatan hastalar ile refakatçileri faydalanabiliyor. Hasta 18 yaşından küçükse 2 refakatçi, 18 yaşın üstündeyse de 1 refakatçi misafir ediliyor. Kanser tedavisi gören hastaların refakatçileri 45+45 gün bu hizmetten faydalanabilirken, poliklinik hastaları da 30+30 gün kalabiliyor.

“YANLARINDA OLMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan psikolog Asena Akatürk, Dosthane’nin Mersin’in ilçelerinde ve kırsalda yaşayan hasta ve hasta yakınlarının kalması için yapılan bir proje olduğunu vurgulayarak, “Hastalık süreçleri zaten çok sancılı süreçler. Hem hasta hem de hasta yakını bu süreçte çok yara alabiliyor. Depresif ruh halleri çıkabiliyor ya da hastalıktan dolayı özellikle yakınlarının yaşadığı kaygı durumları olabiliyor. Burada bunları konuşuyoruz. Nasıl sağlıklı bir zaman geçirebilirler ya da bu süreci nasıl yönetebilirler, onlar hakkında genelde danışmanlık veriyoruz. Yaşadıkları zorluklardan dolayı aslında bir sıcaklığa çok ihtiyaç duyuyorlar ve biz de elimizden geldiğince onlara dost bir şekilde, aileleri gibi davranıp onların bu zorlu süreçlerinde yanlarında olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hastalarımızdan çok olumlu geri dönüşler alıyoruz, gayet memnun olduklarını ve bu projenin hasta yakınları ve hastalar için çok iyi olduğunu söylüyorlar” açıklamalarında bulundu.

“KENDİNİZİ GÜVENDE HİSSEDİYORSUNUZ”

Yaklaşık 10 gündür Dosthane’de konaklayan ve Bozyazı’dan Mersin merkeze eşi Tolga Bozok’un yaşadığı kimyasal zehirlenme için gelen Gülcan Bozok, “Eşim kimyasal zehirlenme geçirmişti 15 Temmuz akşamı. Hastaneye kaldırıldı ve 1 hafta tedavi gördü. Tedavi süreci bittikten sonra doktor bize; ‘3 gün boyunca şehir dışarısına çıkmayın. Mersin içerisinde kalın. Özellikle hastaneye yakın bir yerde kalabiliyorsanız kalın. Herhangi bir sıkışma durumunda, eşiniz ambulansla oksijene bağlanarak acil olarak hastaneye getirilmesi gerekiyor. Durumu daha da ağırlaşabilir’ demişti. Biz de o nedenle sosyal medyada Dosthane’nin tanıtımını görmüştük. 10 gündür burada kalıyoruz. Günlük 2 öğün yemek veriliyor, psikolojik danışmanlık hizmeti de veriliyormuş. Burada sadece refakatçi evi olarak değil de güvenle kalabileceğiniz, kendi evinizmiş gibi davranabiliyorsunuz, rahat bir ortam var. Kendinizi güvende hissediyorsunuz. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yakın olması itibariyle de bizim açımızdan daha uygun. Biz çok memnun kaldık Dosthane’den. İnşallah diğer hasta yakınları da memnun kalır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e böyle bir uygulamayı hayata geçirdiği için ayrıca çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir, belediye, sosyalhizmet, psikoloji, danışmanlık

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA