21 Mart 2026 Cumartesi



22:51   BAŞKAN YÜCE’DEN ZULME TEPKI, EMEKÇIYE TEBRIK   17:16   “BAYRAM BOYUNCA İLGİLİ TÜM BİRİMLERİMİZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAKLAR”   17:07   YENIŞEHIR BELEDIYESINDE BAYRAMLAŞMA HEYECANı   14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU  
 
 
 
 
TOROSLAR BELEDİYESİ TAŞINIYOR
   

Toroslar Belediyesi, ilçeye yeni bir hizmet binası yapmak için kollarını sıvadı. Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Ağustos Ayı Olağan Üstü Meclis Toplantısında ‘Vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet verebilmek için yeni bir hizmet binasına ihtiyaç olduğunu’ söyledi.

 

Tarih : 12 Ağustos 2021 Perşembe 13:25

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın vizyonel projelerinden biri olan Toroslar'ın yeni belediye hizmet binasına kavuşması için ilk adım, Toroslar Belediye Meclisinin Ağustos Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısında atıldı.

Özellikle yaşlı ve engelli bireyler için mevcut belediye binasının yetersiz olması ve yoğun bir trafik yaşanması gibi nedenlerle yeni bir belediye hizmet binası yapmayı planladıklarını söyleyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yeni binayla belediyenin daha kapsamlı ve modern bir alanda hizmet vermesini planladıklarını açıkladı.

Toplantıda, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesi hükümlerine göre, Belediye Hizmet Binası satın alınması/kiralanması konusunda encümene yetki verilmesine ilişkin teklif görüşülerek kabul edildi.

"TOROSLAR'A YENİ BİR BELEDİYE BİNASI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

"Toroslarımıza yeni bir hizmet binası kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz" diyen Başkan Yılmaz; "Toroslar'a yeni bir belediye binası kazandırmak istiyoruz. Hizmet binası olarak yapmayı planladığımız yerde, şehrimizin ve Toroslarımızın en önemli aksı olan Akbelen Bulvarı üzerinde yer alıyor. Bin 800 metre oturumlu, üç katlı, toplam 5 bin 400 metre kapalı alana sahip ve yaklaşık 8 bin metre arsa üzerine kurulu bu alan belediyemize yakışacak bir hizmet binası olacak. Kimsenin ulaşım sıkıntısı yaşamayacağı, otopark probleminin olmayacağı, engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın da kolaylıkla gelebileceği bir yer burası. İlçe olarak böyle bir hizmet binasına ihtiyacımız var. Bugün meclisimizde aldığımız karar ile ilçemizin yeni bir hizmet binasına kavuşması için ilk adımı attık" şeklinde konuştu.

Yeni hizmet binasını, belediyenin imkanlarıyla doğru yere yapmanın amacı içerisinde olduklarını ve Toroslar'da yeni projelerin de hayata geçeceğinin söyleyen Başkan Yılmaz; "Yunus Emre Kültür Merkezimizde birçok belediye hizmetimiz veriliyor. Örneğin; veznemiz, zabıta noktamız ve evlendirme memurluğumuz var. Bu bölgedeki vatandaşlarımız, işlemlerini Yunus Emre Kültür Merkezimizden de gerçekleştirebiliyor. Sportif faaliyetlerimize de aralıksız devam ediyoruz. Bu kapsamda Çağdaşkent Mahallemizde bulunan belediyemize ait yerleri, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte kullanmak üzere protokol imzaladık. Devletimizin imkanlarından faydalanarak ve bakanlığımızın da desteğiyle o bölgeye hem il tipi gençlik merkezi hem de çok amaçlı spor salonu yapılacak" açıklamalarında bulundu.

Toplantıda ayrıca Toroslar Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bulut’un vefat etmesi nedeniyle boşalan Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliğine, kalan süreyi tamamlamak üzere Cumhuriyet Halk Partisine mensup meclis üyeleri arasından oy birliğiyle Bergüzar Ardıç seçildi. Meclis toplantısı, dilek ve temenniler ile sona erdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  toroslar belediyesi, taşınıyor, hizmet binası

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA