2 Ağustos 2025 Cumartesi



15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI   14:54   MERSIN TURIZMINE KESINTISIZ VE GÜVENLI ULAŞıM!   14:35   EKMEN: “EYÜP CAN’ıN ÖLÜMÜNÜN TAKIPÇISIYIM”   14:25   BOZYAZı’DA KAÇAK SIGARA OPERASYONU   14:20   MERSIN’IN 5 ILÇESINDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 8 GÖZALTı   14:18   TARSUS’TA KAZA YAPAN ELYAF YÜKLÜ TıR ALEV ALEV YANDı   14:13   BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU!   14:09   KADıNLARA GÜÇ KATAN PROJE!   14:07   ARAS KAYRETLI’DEN ÇEVRE IÇIN ILHAM VEREN ÇAĞRı!   13:59   KALP HASTALARıNA SıCAKLıK UYARıSı!   19:39   ARAS; “BU BIR SIYASI CINAYETE TEŞEBBÜS!”   17:02   MERSİN’DE MİLYONFEST KRİZİ!   15:25   “OLAYıN ÜZERININ ÖRTÜLMESINE MÜSAADE ETMEYECEĞIZ!”   14:15   YANGıNDAN KAÇAN LEYLEĞE ANAMUR’DA ŞEFKAT ELI   14:08   KAŞLı BAKıMEVI IDDIALARıNA YANıT!   12:45   KARAKOL DARP OLAYı BAĞıMSıZ BIÇIMDE SORUŞTURULMALı   12:29   AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR?  
 
 
 
 
KAYIP ANNE VE KIZINDAN HABER ALINAMIYOR
   

Yenişehir’e bağlı kırsaldaki Uzunkaş Mahallesindeki evinden dün sabah kucağında 2 yaşındaki kızıyla dedesine giden ve ardından ortadan kaybolan 29 yaşındaki Selvi Akça’dan haber alınamıyor. Baba Akça, “onları çok merak ediyorum. Eşimle hiçbir sorunumuz yoktu. Ne olduğunu, nasıl olduğunu bilmiyorum. Bir an önce bulunmalarını istiyorum. Bu konuda herkesten yardım bekliyorum” dedi.

 

Tarih : 10 Ağustos 2021 Salı 14:01

Mersin’de, kucağında 2 yaşındaki kızıyla evinden çıkan ve daha sonra ortadan kaybolan genç anneden 29 saattir haber alınamıyor. Evden çıkıp yaklaşık 200 metre uzaklıktaki dedesine giden ve 5-10 dakika sonra tekrar dönüş yoluna çıkan 29 yaşındaki Selvi Akça ile minik kızı, bir anda ortadan kayboldu. Jandarma, ailesi ve mahalleli, anne ve kızını bulmak için seferber oldu.

Edinilen bilgiye göre, Yenişehir'e bağlı Uzunkaş Mahallesinde yaşayan Selvi Akça ile 2 yaşındaki kızı Lütfiye Arife’den dün sabahtan bu yana haber alınamıyor. Mersin merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Uzunkaş Mahallesinde bulunan evinden dün sabah saat 09.30 sıralarında dedesine giden evli ve iki çocuk annesi Selvi Akça, dönüş yolunda kızıyla birlikte ortadan kayboldu. Torunu ve minik kızını her yerde aramasına karşın bulamayan dede, Yavca Mahallesinde bir şantiyede çalışan Selvi Akça’nın eşi Özcan Akça ile akrabalarına haber verdi. Jandarmaya başvuran Akça ailesi, mahallenin gençlerinin de desteğiyle sabaha kadar anne ve kızını her yerde aramasına karşın bulamadı. Jandarmanın arama çalışmaları bugün de devam ediyor.

“ÜZGÜNÜM”

Özcan Akça, İHA muhabirine açıklama yaparak, çok endişeli ve üzgün olduğunu belirterek, eşi ve kızının bir an önce bulunması için yardım istedi. Selvi Akça ile 10 yıldır evli olduklarını 6 yaşında Kerim Mehmet ve 2 yaşında Lütfiye Arife isminde iki çocukları bulunduğunu dile getiren 37 yaşındaki Özcan Akça, şantiyede çalıştığı için sadece çarşamba ve pazar günleri eve gelebildiğini söyledi. Pazar akşamı da tüm aile bir araya geldiklerini, birlikte yemek yiyip geç saatlere kadar sohbet ettiklerini aktaran Akça, “Gece ben ağabeylerimi eve bırakıp döndüm. Eşim Selvi, çocukların çamaşırlarını katladı. Daha sonra da yıkadığı çamaşırları sermeye indi. Bana da ‘Sen yorgunsun, sabah işe gideceksin, yat uyu’ dedi. Ertesi sabaha karşı saat 04.00’te ben işe gitmek için evden çıktım. Akşamüzeri saat 17.00’de beni telefonla arayıp eşim ve kızımın kaybolduğunu söylediler” dedi.

“DÖNÜŞ YOLUNDA KOMŞULARIYLA SOHBET ETMİŞ”

Eşinin nasıl kaybolduğunu da anlatan Özcan Akça, “Eşim sabah saat 09.30 sıralarında kızımla birlikte evden çıkmış ve dedesine gitmiş. Dedesinin evi bizim evimize yaklaşık 200 metre uzakta. Orada 5-10 dakika kalmış ve ‘Eve gitmem lazım, babama yemek hazırlayacağım’ demiş. Dönüş yolunda komşularıyla karşılaşıp biraz sohbet etmiş. Daha sonra ikisinden de bir daha haber alınamamış” diye konuştu.

“ÇOK ENDİŞELİYİM”

Eşi ve kızını tüm aramalara karşın bulamamaları üzerine jandarmaya başvurduklarını dile getiren Akça, “Sabaha kadar jandarma ve köyün gençleri ile her yerde onları aradık. Bugün de aramalar devam ediyor. Cep telefonu yanındaymış ama kapalı, ulaşamıyoruz. Çok endişeliyim ve çok üzüntülüyüm. Onları çok merak ediyorum. Eşimle hiçbir sorunumuz yoktu. Ne olduğunu, nasıl olduğunu bilmiyorum” diye belirtti. Akça, eşi ve kızının bir an önce bulunmasını istediğini ve bu konuda herkesten yardım beklediğini dile getirdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, yenişehir, anne, kız, kayıp, selviakça, jandarma

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA