REKLAM ALANI
⏱ 18 Mayıs 2026 Pazartesi
SON DAKİKA

GÜNDEM

İSRAİL ŞAŞIRDI

Geçtiğimiz günlerde Körfezi'nde bir gemiye yapılan SİHA saldırısını konuşan, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İran'ı hedef göstererek vurmaya hazır olduklarını söyledi.

GÜNDEM 5 Ağustos 2021 Perşembe 14:41 1593 okunma
İSRAİL ŞAŞIRDI

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz SİHA saldırısını İran’ın gerçekleştirdiğini söyleyerek savaş mesajı verdi. Bahsi geçen saldırıyı Tahran üstlenmese de İsrail, İran'ı sorumlu tuttu. Ynet'e konuşan Gantz, ''Tahran'ı vurmaya hazır mısınız?'' sorusuna ''Evet'' yanıtını verirken İran'ın tüm dünyaya tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Gantz, ''İran, İsrail'e birkaç cephede birden tehlike oluşturuyor ve Lübnan ile Gazze'deki varlığını artırıyor. Suriye'ye milisler gönderiyor ve Yemen'de de destekçileri var. İran hem bölgesel hem de küresel bir problem'' diye konuştu.

''Artık sözler yeterli değil, harekete geçme zamanı geldi'' diyen Gantz, ''Diplomatik, ekonomik ve hatta askeri hamlelerin zamanı gelmiştir. Öbür türlü saldırılar devam edecek'' diye savaş çağrısında bulundu.