24 Nisan 2024 Çarşamba



12:31   SıCAKLAR ETKILEDI YENIDÜNYADA HASAT ERKEN BAŞLADı: FIYATı ÜRETICISINI SEVINDIRDI   12:29   TÜRKIYE, MEYVE ÜRETIMINDE DÜNYADA 4’ÜNCÜ SıRADA   12:27   MINIKLERDEN COŞKULU 23 NISAN KUTLAMASı   12:25   FESTIVALE FIS KONSERI DAMGA VURDU   12:20   MERSIN’DE ’1923 ÖĞRENCI 23 NISAN’ KONSERI VERDI   12:19   BAŞKAN SEÇER, ÇOCUKLARıN BAYRAM NEŞESINE ORTAK OLDU   12:15   TARSUSLULAR, 23 NISAN’ı BÜYÜK BIR SEVINÇLE KUTLADı   12:11   ERDEMLI’DE GELENEKSEL UÇURTMA ŞENLIĞI   12:07   MERSIN’DE UNUTULMAZ 23 NISAN   12:04   MEZITLI’DE EMIR CAN İĞREK’LE 23 NISAN COŞKUSU!   12:02   ‘SIBERGÖZ-34’ OPERASYONLARı SONUCU 47 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   ‘SIBERGÖZ-33’ OPERASYONLARıNA 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:32   ASHİB, 2023 YıLıNıN HAYVANSAL GıDA DEVLERINI ÖDÜLLENDIRDI   11:31   KADıN VE GENÇ GIRIŞIMCILERE AB DESTEĞI   11:29    “İNŞAATıN YÜZDE 40’ı TAMAMLANDı”   11:28   TARıM IŞÇILERI 23 NISAN’ı ERIK HASADı YAPARKEN KUTLADıLAR   11:26   BAŞKAN BOLTAÇ KOLTUĞUNU MINIK ÖĞRENCIYE DEVRETTI   11:25   BAŞKAN YıLDıZ, 23 NISAN’DA KOLTUĞUNU MINIK EYLÜL’E BıRAKTı   11:23   AKSA’DAN ÖNGE’YE HAYıRLı OLSUN ZIYARETI   11:19   BÜYÜKŞEHIR 23 NISAN SEVINCINI KENTE YAYDı  
 
 
 
 
‘KESİŞİM’ TEMASIYLA ONUR HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI
   

Bu sene ‘Kesişim’ temasıyla kutlanan Onur Haftası’nda LGBTİ+lar varoluş mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini haykırdılar.

 

Tarih : 3 Ağustos 2021 Salı 11:15

Onur Haftası’nda bir araya gelen LGBTİ+lar adına basın açıklaması yapan Mersin Onur Haftası Komisyonu, “Mafyalara, iktidarlara, nefrete, kutuplaşmaya inat yaşam alanlarımızı koruyor ve elimizden geldiğince kesişiyoruz” diyerek bu sene 7. düzenlenen Onur Haftası’nın temasını ‘Kesişim’ olarak seçildiğini ifade etti.

“TAM DA ŞİMDİ SIRASI”

Bu sene 7. düzenlenen Onur Haftası ‘kesişim’ temasıyla Mersin’de kutlamalara başladı. Hayat Ağacı Kooperatifi’nde basın açıklaması yapan Mersin Onur Haftası Komisyon üyesi Melike Kurt, “Tam da bu günlerde ülkenin çeşitli yerlerinde yaşanan ırkçı saldırılar ve kontrol altına alınmaya çalışılan orman yangınları devam ederken “sırası mı şimdi?” diye düşünenlere durumu izah ederek başlamak isteriz. “Evet, tam da şimdi sırası!” Kabul edersiniz ki en çok biz LGBTİ+lar biliriz kundaklanan yangın yeri hayatlarımızdan sağ çıkmayı, yerinden edilmeyi, hayatta kalmayı, yaşama tutunmayı ve hayatlarımızı birbirimizden aldığımız güçten yan yana gelerek yeniden yeşertmeyi” diye konuştu.

“FARKLILIKLARIMIZLA YAŞAMI ÖRECEĞİZ”

 Kurt, “Bizler ezilenlerden bahsederken: sadece LGBTİ+lar, kadınlar, çocuklar, kürtler, göçmenler, aleviler ve işçilerden değil, katledilen flamingolardan, kusan denizlerden, yanan ormanlardan da bahsediyoruz. Ataerkil kapitalist sistemin tahakkümü ve talanı sadece cinsiyet kimliklerini ve cinsel yönelimleri değil, doğadaki tüm türleri ve doğanın kendisini de hedef alıp sömürüyor uzun zamandır. Ancak bizler derelerimizde, dağlarımızda, bedenlerimizde türlü türlü yöntemlerle tahakküm kurma haddini bulanlara; mafyalara, iktidarlara, nefrete, kutuplaşmaya inat yaşam alanlarımızı koruyor ve elimizden geldiğince kesişiyoruz. Birbirimize benzemek, ya da kendimize uydurmak değil gayemiz…” diyerek tam aksine bütün farklılıklarıyla bir arada yaşamı örmek niyetinde olduklarının altını çizdi.

“BİRBİRİMİZİN ÇARESİYİZ”

LGBTİ+’lar’ın uğradığı şiddete değinen Melike Kurt, “Pandemiyle geçirdiğimiz son yıl özellikle LGBTİ+’lar için sadece işsiz, sağlıksız, güvencesiz ve izole değil ayrıca baskıyla, şiddetle ve zorbalıkla geçti. Tam da bu sebeple Onur Haftalarından vazgeçme payımız yok. Uzun mücadeleler sonucu kazandığımız alandır Onur haftaları. Eşit yurttaşlık taleplerimizi somutlaştırıp haykırdığımız zamanlardır… Her şey bir yana buradayız: vardık, varız, var olacağız diye haykırdığımız zamanlardır. Tıpkı haftalarca sokaklarda İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğimizi haykırdığımız gibi, dünyadaki bütün Onur Haftalarını savunmakta da kararlıyız. Stonewall’da baskı uygularsınız, dünyanın her yerinde yeşeririz, İstanbul’da etkinliklerimizi yasaklarsınız, Mersin’de kesişiriz. Çünkü biz hepimiz, tam da kesiştiğimiz yerlerden birbirimizin çaresiyiz” dedi. Kurt şöyle devam etti, “10 yıl sonra 1 Temmuzda tek adamın kararıyla çıkarıldığımız İstanbul Sözleşmesinde: devletlerin; kişilere “cinsiyet, toplumsal cinsiyet, ırk, renk, dil, din, siyasi veya başka tür görüş, ulusal veya sosyal köken, cinsel yönelim, engellilik, medeni hal, göçmen veya mülteci statüsü veya başka bir statü gibi, herhangi bir temele dayalı olarak ayrımcılık yapılmaksızın yasaların uygulanmasını sağlayacağı” güvence altına alınmıştır. Ancak sözleşmeden çıkarılmış olsak da bizler için konu burada kapanmamıştır: biz hiçbirimiz haklarımızdan, varoluşlarımızdan, özgürlüğümüzden, cinsel kimliklerimizden ve cinselliklerimizden vazgeçmiyoruz.”

“VAROLUŞ MÜCADELEMİZDEN ASLA VAZGEÇİREMEYECEKLER”

“Siyasi çetelerin ayyuka çıktığı mafyatik ilişkilenmeler yerine aşkı ve gökkuşağını kriminalize edip engellemek isteyenlere inat: biz her yerde direniyor, dayanışmayı büyütüyoruz” diyen Melike Kurt, “Boğaziçine atanan (ve naşlattığımız) kayyum rektöre, toplumun yarısından fazlasının karşı koymalarına rağmen hukuksuzca çıkılan İstanbul sözleşmesine, 6 Mart günü Kadıköy’de Kürt Trans artı kadınlara uygulanan gözaltı işkencesine, İstanbul Onur haftasına getirilen yasaklara, Heybeliada ve Maçka parkı pikniğindeki polis şiddetine, İstanbul, İzmir, Eskişehir’de Onur yürüyüşlerinde yaşatılan devlet şiddetine karşı her yerde direnişteydik. Devlet eliyle örülen tüm bu tehditler ve saldırılara, gökkuşağına dair her şeyi suç unsuru gibi göstermeye çalışanlara karşı, gökkuşağına sahip çıktığın için var ol Lubunya. Biz ötekiler devletin bize yönelttiği tüm saldırılara karşı bir arada durmakta kararlıyız. Birlikte örgütlenecek, sokakta beraber bağıracak, yeniden partileyecek, güvenli alanlarımızı birlikte koruyacak ve büyüteceğiz. Çünkü biliyoruz, tüm yasakların, saldırıların, engellemelerin, yok sayma girişimlerinin arkasında korkuları var! İşledikleri suçların farkındalar, yargılanmaktan korkuyorlar. Halkların iradesinin farkındalar, koltuklarını kaybetmekten korkuyorlar. Yok saymakla yok olmayacağımızı biliyorlar, varoluşlarımızdan korkuyorlar. Ancak biz sandıklarından daha ibne, daha ahlaksız, daha zırıl ve daha örgütlüyüz. Bu vesileyle bir kere daha devletin bize getirdiği yasakların ve hukuksal engellerin politik olduğunu ve bizleri varoluş mücadelemizden asla vazgeçiremeyeceğini haykırıyoruz. Kesişe kesişe kazanacağız! Mersin Onur haftamız kutlu olsun!” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  kesişim, tema, onur, haftası, kutlama

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA