24 Nisan 2024 Çarşamba



12:31   SıCAKLAR ETKILEDI YENIDÜNYADA HASAT ERKEN BAŞLADı: FIYATı ÜRETICISINI SEVINDIRDI   12:29   TÜRKIYE, MEYVE ÜRETIMINDE DÜNYADA 4’ÜNCÜ SıRADA   12:27   MINIKLERDEN COŞKULU 23 NISAN KUTLAMASı   12:25   FESTIVALE FIS KONSERI DAMGA VURDU   12:20   MERSIN’DE ’1923 ÖĞRENCI 23 NISAN’ KONSERI VERDI   12:19   BAŞKAN SEÇER, ÇOCUKLARıN BAYRAM NEŞESINE ORTAK OLDU   12:15   TARSUSLULAR, 23 NISAN’ı BÜYÜK BIR SEVINÇLE KUTLADı   12:11   ERDEMLI’DE GELENEKSEL UÇURTMA ŞENLIĞI   12:07   MERSIN’DE UNUTULMAZ 23 NISAN   12:04   MEZITLI’DE EMIR CAN İĞREK’LE 23 NISAN COŞKUSU!   12:02   ‘SIBERGÖZ-34’ OPERASYONLARı SONUCU 47 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   ‘SIBERGÖZ-33’ OPERASYONLARıNA 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:32   ASHİB, 2023 YıLıNıN HAYVANSAL GıDA DEVLERINI ÖDÜLLENDIRDI   11:31   KADıN VE GENÇ GIRIŞIMCILERE AB DESTEĞI   11:29    “İNŞAATıN YÜZDE 40’ı TAMAMLANDı”   11:28   TARıM IŞÇILERI 23 NISAN’ı ERIK HASADı YAPARKEN KUTLADıLAR   11:26   BAŞKAN BOLTAÇ KOLTUĞUNU MINIK ÖĞRENCIYE DEVRETTI   11:25   BAŞKAN YıLDıZ, 23 NISAN’DA KOLTUĞUNU MINIK EYLÜL’E BıRAKTı   11:23   AKSA’DAN ÖNGE’YE HAYıRLı OLSUN ZIYARETI   11:19   BÜYÜKŞEHIR 23 NISAN SEVINCINI KENTE YAYDı  
 
 
 
 
AKDENİZ BELEDİYESİ YARDIMA DEVAM EDİYOR
   

Akdeniz Belediyesinin yaşlı, engelli, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hayata kattığı evde temizlik ve bakım hizmetinin aralıksız sürdüğü bildirildi. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçe sakini vatandaşların sağlığı, huzuru ve mutluluğu için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

 

Tarih : 26 Temmuz 2021 Pazartesi 13:49

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sosyal sorumluluk projelerinden biri olan 'Evde Temizlik ve Kişisel Bakım Hizmeti' ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar yalnız bırakılmıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün öncülüğünde ilçe genelinde yaşayan kimsesiz, yaşlı, hasta veya engelleri nedeniyle kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlara sunulan hizmet, salgın koşulları da gözetilerek devam ediyor.

HİZMET BEKLEYEN VATANDAŞLARIN TESPİTİ İÇİN SAHA ARAŞTIRMALARI YAPILIYOR

Ekipler tarafından, yaklaşık 500 vatandaşa periyodik şekilde evde bakım ve temizlik hizmeti sunulurken, toplamda 2 bini aşkın evin temizliği gerçekleştirildi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, hizmet bekleyen vatandaşların tespiti için saha araştırmalarına ise hız kesmeden devam ediyor. Bu hizmetin yanı sıra, uzman psikolog ve sosyologlar gözetiminde, 2019-2021 yılları arasında düzenlenen etkinlikler sayesinde 7 bin 265 kadına ulaşıldı. Kadınlara, 'Kadın hakları, şiddet, KADES uygulaması, aile içi iletişim, çocuk istismar ve ihmali, akran zorbalığı, anne-çocuk iletişimi, toplumsal cinsiyet eğitimi, otizmde erken tanı ve mücadele, çocuğumun madde bağımlısı olduğunu nasıl anlarım? Meme kanseri önleme ve kadın sağlığı, ev kazalarında alınması gereken önlemler' konularında eğitimler verildi.

"HİÇBİR AYIRIM YAPMADAN İHTİYAÇ SAHİBİ TÜM VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Gönül belediyeciliğini esas alan, sosyal belediyecilik ilkelerini önceleyen bir anlayışla tüm Akdeniz halkına hizmet verdiklerinin altını çizen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçe sakini vatandaşların sağlığı, huzuru ve mutluluğu için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Gültak; "Yaşlı, engelli ve kimsesiz insanlarımızı korumak, onların yanında olup, ihtiyaçlarını karşılamak, bizi biz yapan en köklü gelenek ve kopmaz bağlarımızdan biridir. İnsanı insan eden bu önemli değerimizi günümüzde de yaşatmak için çalışıyoruz. Hiçbir ayırım yapmadan ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Evde Temizlik ve Kişisel Bakım Hizmetimiz ile Akdeniz'de yaşayan hiç kimsenin yalnız ve çaresiz olmadığını hissettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların bakımı ve evlerinin temizliğinin yanı sıra, yaşlılık, dulluk veya engellilik maaşı bağlanması için gerekli takip işlemlerini de yapıyor. SYD Vakfı ile de iletişime geçen ekipler, gıda temini için kayıtların yapılmasına yardımcı oluyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, akdeniz, belediye, yaşlı, engell, , kimsesiz, yardım, temizlik

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA