11 Şubat 2026 Çarşamba



15:56   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI ABDURAHMAN YILDIZ’DAN GAZETEMİZE ZİYARET   15:43   MERSIN’DE KAN VEREN ITFAIYE ERLERI ÖĞRENCILERDEN ALKıŞ ALDı   14:42   ÖZGECAN ASLAN ÖLÜMÜNÜN 11’INCI YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA DUALARLA ANıLDı   13:21   MERSIN’DE METRUK BINA KONTROLLÜ ŞEKILDE YıKıLDı   13:20   GÜLNAR’ıN 50 YıLLıK SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ   13:13   MEDCEM ÇIMENTO GRUBU, ELEKTRIKLI ARAÇ FILOSUNU MERCEDES-BENZ EACTROS 600 ILE GÜÇLENDIRDI   10:46   SALIHLI’DE MINIK ÖĞRENCILERDEN GERI DÖNÜŞÜME ANLAMLı DOKUNUŞ   10:44   TRAFIK DENETIMINDE SAHTE AVUKAT KIMLIĞI GÖSTEREN ŞAHıS YAKALANDı   10:41   MERSIN’DE ‘DILDE TELDE ANADOLU’ KONSERIYLE TÜRKÜ RÜZGÂRı ESTI   11:55   TARSUS’TA SIGARAYı BıRAKMA GÜNÜ’NDE FARKıNDALıK ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:52   MERSIN ROMAN YARıŞMASı’NDA KAZANAN ‘HALEP YOLU’ OLDU   10:48   MERSIN’DE KAÇAK MAKARON OPERASYONU: 2 GÖZALTı   10:46   BAŞKAN SEÇER: "O YOL, MERSIN IÇIN ÇOK UYGUN BIR YOL DEĞIL ARTıK"   10:43   MERSIN’DE KAÇAK KAZı YAPAN ŞÜPHELI YAKALANDı   10:41   MOTOSIKLET KAZASıNDA GENÇ ADAM HAYATıNı KAYBETTI   10:38   AKDENIZ BELEDIYESI SERALARDA BITKI ÜRETIMINI ARTTıRDı   16:25   BOZYAZı’DA GÜVENLIK GÜÇLERINE BAŞARı BELGESI   15:45   MERSIN’DE SUÇ ORANLARıNDA DÜŞÜŞ: YÜZDE 16 GERILEME SAĞLANDı   12:12   AKDENIZ’DE ÇÖP TAKSILERLE ANI BIRIKEN ATıKLARA HıZLı ÇÖZÜM   12:09   SÜS BITKILERI MERSIN TARıMıNDA ALTERNATIF ÜRÜN OLUYOR  
 
 
 
 
CİNSEL TACİZ İDDİALARINA ‘TUTUKSUZ’ YARGILAMA
   

Çocuk yaşta öz babaları tarafından cinsel istismara uğradıklarını iddia eden 3 kız kardeşin davasında kanıt olmadığı için sanık S.D.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Kardeşlerden S.D. ise, “Benim ne yaşadığımı kimse bilmiyor” dedi.

 

Tarih : 16 Eylül 2020 Çarşamba 16:24

Kan donduran davanın ikinci duruşması yapıldı. Öz babaları S.D. tarafından çocuk yaşlarında cinsel istismara uğradıklarını iddia eden 3 kız kardeşin davası 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davayı Mersin Barosu, CHP, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) VE Mersin Kadın Platformu takip etti.Tutuklu sanık S.D. ve şahitlik olarak dinlenen oğlu M.D. de mahkemeye SEGBIS ile katıldı. Duruşmada akrabalar ve aileye yakın olan kişiler dinlendi. Hala S.D., kızların içi para dolu kasayı patlata bilmek için babalarına iftira attıklarını öne sürdü.

“KİMSE NE YAŞADIĞIMI BİLMİYOR”

3 kız kardeşten biri olan S.D. şahitlerin dinlenmesinin ardından, “Herkes kurguya dayalı bir şekilde konuşuyor. Kimse benim o kapının ardında neler yaşadığımı bilmiyor. Dışarıdan görüldüğü kadar konuşuyorlar, bize baskıları devam ediyor” dedi.

“HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI”

Söz alan 3 kız kardeşin avukatları, “Kasa patlatmak isteselerdi bunu farklı yoldan yaparlardı. Böyle zor bir yolu seçmezlerdi. Hayatın olağan akışına aykırı. Zaten verdikleri beyanlar çelişkili. Ayrıca cinsel istismar konusunda tanık olacak kişi bulmak neredeyse imkansızdır. Evde herkesin odalarının ayrı olduğunu için kimsenin bundan haberi olmamış. Şikayetçi olanlarda baskılardan dolayı korkuyor. Sürekli tehdit alıyorlar, hayati riskleri var. Tutukluluk halinin devam etmesini istiyoruz” dedi.

Sanık avukatı Başak Canlı ise, “Maddi menfaat için açılmış bir davadır. Suçu kabul etmiyoruz. Zaten böyle bir olay yaşanmışsa bile zaman aşımına uğramıştır. Çünkü tarihler 2003 öncesini gösteriyor” ifadesini kullandı. Savunmaların ardından sanık S.D.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi ve dava 10 Kasım’a ertelendi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  3kız, cinsel, tecavüz, baba, tutuksuz,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA