13 Mayıs 2024 Pazartesi



16:02   TARSUS BELEDIYESI ILE DOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN SAĞLıKLı ADıMLAR   14:21   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   13:15   MERSIN’DE IKISI HEYKEL 74 PARÇA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI   12:22   MDTO’NA ’ÜNIVERSITEYE KATKı ÖDÜLÜ’ VERILDI   12:21   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı DÜZENLIYOR   11:17   AKMİB, VENEZUELA TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERI FUARı’NA ODAKLANDı   11:15    “MERSIN’IN BÜYÜMESINI DOĞRU PLANLAMAYıZ”   11:15   MERSIN’DE ORMAN ZARARLıLARıYLA BIYOLOJIK MÜCADELE SÜRÜYOR   11:12   KAPANıŞ TOPLANTıSıNDA 3 GÜNÜN DEĞERLENDIRMESI YAPıLDı   11:10   EMEKLILER YAZı ‘BAHAR ŞENLIĞI’ ILE KARŞıLADı   11:08   HELLO MERSIN HER YAŞA HITAP EDIYOR   11:07   MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ ŞALVAR GIYDI, YAZMA TAKTı, ÖĞRENCILERLE BIRLIKTE ÇILEK HASAT ETTI   11:04   BOŞANMA AŞAMASıNDAKI EŞINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   10:58   EHLIYET SıNAVıNDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTIREN 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:54   BAŞKAN YıLDıZ’DAN, ŞEHIT ANNESI RABIA BULUT’A “ANNELER GÜNÜ” ZIYARETI   10:50   CARETTALAR YARı FINAL’IN ILK MAÇıNı KAZANDı   11:11   TÜRKIYE’NIN NISAN AYı YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 211,5 MILYON DOLAR   11:10   MERSIN’DE TURFANDA KIRAZ HASADı BAŞLADı   11:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN VERGI ÖDEMESI HATıRLATMASı   11:07   ’TÜRKIYE-KATAR GAZZE İYILIK GEMISI’ MERSIN’DEN UĞURLANDı  
 
 
 
 
ATATÜRK’ÜN KIYAFETLERİ MERSİN’E GELİYOR
   

Atatürk Kıyafetleri ve Kültür Merkezi tarafından yapıla “Altın Makas, Gümüş İğne” Atatürk’ün giysileri sergisi Mersin’e geliyor.

 

Tarih : 16 Eylül 2020 Çarşamba 15:59

Merkezi İzmir’de bulunan ve Modacı Hüseyin Özkan tarafından hazırlanan “Altın Makas, Gümüş İğne” Atatürk’ün Giysileriyle Geçen 44 yıl adlı Kültür ve Sanat Sergisi, Mersin’in il ve ilçelerini dolaşacak. Öğrencilerin sergiyi ücretsiz dolaşacağını söyleyen Özkan, davetiyelerin de etkinliklerin yapılacağı kültür merkezlerinden temin edileceğini duyurdu.

Belediyelerin sergi organizasyonu giderini karşılaması halinde halktan hiçbir ücret alıunmaycağını belirten Özkan, “Belediye başkanlıklarına gönderdiğimiz sergi hakkında bilgilendirmede merkezimize erken andığında sergi tarihi öncelik verilecektir” dedi.

 

TÜRKİYE’DE İLK!

Özkan sergi hakkında şu bilgileri verdi;

“Atatürk’ün 1976 yılından bugüne kadar,  yurt içi ve dışında resmi ve özel müzelere kazandırılan bu kıyafetlerin birer örnekleri, aslına uygun olarak hazırlanarak, Atatürk’ün askeri ve sivil kıyafet kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla, düzenlenmektedir.          

‘Altın Makas, Gümüş İğne’ Atatürk’ün giysileriyle geçen 44 yıl adlı Kültür ve Sanat Sergisi, 2 gün ( tatil gününe denk gelmek üzere) açık olacaktır. 

Serginin formatına uygun özel hazırlanmış müzik eşliğinde, Türkiye’de ilk ve tek olan sergimizi, ziyaretçilerimiz büyük bir heyecanla gezecekler, Atamızın kıyafetlerini ve giyim kültürünü yakından görme fırsatı bulacaklardır. Rakibimizin olmadığı taklidimizin çok olduğu bu sergimizle, merkezimizin 44 yıllık araştırma ve çalışmasının sonucu olan sayısız ürünün sergilenmesi ile Atatürk’ün Kıyafet Kültürünü, öğrencilerimiz ve halkımız Korana Virüs ile ilgili gereken tedbirleri almak şartı ile yakından görmüş ve tanımış olacaklardır.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa geniş kapsamlı Atatürk defilelerimiz haricinde şimdide Atatürk kıyafetleri sergisinde ilk olacaktır. Sergide Atatürk’ün Babası Ali Rıza Efendi’nin Osmanlı askeri teşkilatında giymiş olduğu teğmen rütbesiyle kıyafeti de sergilenecektir.”

Paylaş :
 
Etiketler :  atatürk, kıyafet, mersin, geliyor,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA