25 Nisan 2024 Perşembe



12:31   SıCAKLAR ETKILEDI YENIDÜNYADA HASAT ERKEN BAŞLADı: FIYATı ÜRETICISINI SEVINDIRDI   12:29   TÜRKIYE, MEYVE ÜRETIMINDE DÜNYADA 4’ÜNCÜ SıRADA   12:27   MINIKLERDEN COŞKULU 23 NISAN KUTLAMASı   12:25   FESTIVALE FIS KONSERI DAMGA VURDU   12:20   MERSIN’DE ’1923 ÖĞRENCI 23 NISAN’ KONSERI VERDI   12:19   BAŞKAN SEÇER, ÇOCUKLARıN BAYRAM NEŞESINE ORTAK OLDU   12:15   TARSUSLULAR, 23 NISAN’ı BÜYÜK BIR SEVINÇLE KUTLADı   12:11   ERDEMLI’DE GELENEKSEL UÇURTMA ŞENLIĞI   12:07   MERSIN’DE UNUTULMAZ 23 NISAN   12:04   MEZITLI’DE EMIR CAN İĞREK’LE 23 NISAN COŞKUSU!   12:02   ‘SIBERGÖZ-34’ OPERASYONLARı SONUCU 47 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   ‘SIBERGÖZ-33’ OPERASYONLARıNA 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:32   ASHİB, 2023 YıLıNıN HAYVANSAL GıDA DEVLERINI ÖDÜLLENDIRDI   11:31   KADıN VE GENÇ GIRIŞIMCILERE AB DESTEĞI   11:29    “İNŞAATıN YÜZDE 40’ı TAMAMLANDı”   11:28   TARıM IŞÇILERI 23 NISAN’ı ERIK HASADı YAPARKEN KUTLADıLAR   11:26   BAŞKAN BOLTAÇ KOLTUĞUNU MINIK ÖĞRENCIYE DEVRETTI   11:25   BAŞKAN YıLDıZ, 23 NISAN’DA KOLTUĞUNU MINIK EYLÜL’E BıRAKTı   11:23   AKSA’DAN ÖNGE’YE HAYıRLı OLSUN ZIYARETI   11:19   BÜYÜKŞEHIR 23 NISAN SEVINCINI KENTE YAYDı  
 
 
 
 
ÜCRETİ DEĞİL EĞİTİM KALİTESİ ÇOK YÜKSEK
   

Mersin’in önde gelen eğitim kurumlarından Özel Mersin Akademia Anadolu Lisesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı mezunlarını verdi. Pandemi koşulları gölgesinde eğitimi aksatmadan sürdüren, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerine hem akademik, hem psikolojik destek sağladıklarını ifade eden Akademia Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Ciğercioğlu kurum olarak yaklaşık 2 bin öğrenciye ulaşarak ücretsiz online eğitim sağladıklarını ifade etti.

 

Tarih : 5 Temmuz 2021 Pazartesi 15:55

Pandemi sürecinden en fazla etkilenen sektörlerden biri de eğitim sektörü oldu.  Geride bıraktığımız eğitim yılında bazı özel okullar uzaktan eğitimde velilerin beklentisini karşılayamayarak kayıt sildirme ile yüzyüze kalırken, birçok kurum da öğretmen kadrosunu azaltarak maliyetleri düşürmeyi hedefledi.  Mersin’de uzun yıllardır eğitim sektöründe aktif rol oynayan Özel Mersin Akademia Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Ciğercioğlu zorlu geçen eğitim yılını şöyle değerlendirdi:  “Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik olumsuzluklardan dolayı kurumlar küçülmeye gittiler. İnsanlar işlerinden oldu ama biz kurum olarak kimseyi işten çıkarmadık.  Bütün ekip arkadaşlarımızla birlikte bu zorlu süreci en iyi şekilde atlattık” dedi.

PANDEMİNİN SEYRİNE EN HIZLI ŞEKİLDE UYUM SAĞLANDI

Akademia okulları tüm öğretmen kadrosuyla, Youtube üzerinden sınıftaymış gibi ders videoları çekip öğrencilere tekrar izleme şansı sundu. Pandeminin seyrine en hızlı şekilde uyum sağlayarak, Mersin’de youtube aracılığı ile eğitim faaliyetlerine yeni bir ivme kazandırdı. Ciğercioğlu, adaptasyon güçlerinin yüksek olduğunu belirterek, ” bizim bir Youtube kanalımız vardı. 13 Mart’ta bakanımız pandemiyi açıkladığından itibaren, öğretmenlerimiz, öğrencilerine mevcut ders notlarından sanki sınıftaymışlar gibi Youtube kanalımızdan anlattılar ve videoya aldılar. Aldıkları videoları, Youtube’a yüklediler. Sonrasında Whatsapp grupları oluşturduk.  Öğrencilerin yapamadıkları soruları, whatsapp grubundan çözmeye çalıştık. Sonrasında online süreç başladı” diye belirtti. Ciğercioğlu: “zorlanmadığımız nokta şuydu: bütün ekip aynı sistemi benimsedi. Ekip arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz online sürece iyi uyum sağladılar. Pandemi sürecinde kurumlar küçülmeye gittiler. İnsanlar işlerinden oldu ama biz hiç kimseyi işten çıkarmadık.  Bütün ekip arkadaşlarımızla birlikte bu zorlu süreci atlattık” dedi.

2 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ ONLİNE DERSLER VERDİK

Ciğercioğlu şöyle devam etti: “pandemi sürecinde, kurum olarak yaklaşık 2 bin öğrenciye ücretsiz online dersler verdik. Online ücretsiz sınavlar yaptık. Hatta, ‘eğitime bir destekte Akademi’den’ diye de bir slogan belirledik. Çünkü toplumun bir yarası vardı orada.  Öğrencilerimiz eğitimsiz kalıyordu.  Küçük bir okuluz biz, sadece kendi öğrencilerimize hizmet vererek kalamazdık.  Az sayıda öğrenciye sahibiz ama yaptığımız işler boyumuzun üzerinde.’’

OKULDAN KAYDINI ALAN TEK BİR ÖĞRENCİ BİLE OLMADI

Pandemi başladığı günden bu yana okullarından hiçbir öğrencinin ayrılmadığını anlatan Ciğercioğlu, “13 Marttan itibaren okuldan kaydını alan tek bir öğrenci bile olmadı. Bu noktada sıfır öğrenci kaybı yaşadık.  Bu gerçekten de ekip arkadaşlarım adına çok başarılı bir çalışmaydı.  Biz hiçbir zaman ‘pandemi yüzünden’ diye bir kelime kullanmadık. Pandemi sayesinde demeye çalıştık. Biz aslında bu durumu öğrencilerimiz adına avantaja çevirmeye çalıştık.  Dönem, dönem devletimizin izin verdiği kurallar nezdinde destekleme kursları adı altında eğitimlerimiz oldu. Diğer yandan da online eğitimlerimize aralıksız devam ettik.  Biz kendi kurumumuzda pandemiyi neredeyse yaşamadık. Henüz okulların kapatılması söz konusu değilken 4. vakadan sonra biz kendimiz, okulu kapatıp online sisteme geçtik.  Çünkü: bizim online de çok güçlü bir eğitim modelimiz var. Biz kendi içimizde covidle yaşamayı öğrendik.  Biz Akademi ailesi olarak kendi çözümlerimizi kendimiz üretmiştik” ifadelerini kullandı.

HER ZAMAN ÖĞRENCİLERİMİZLE BİR ARADAYDIK

Akademi Anadolu Lisesi Eğitim Koordinatörü ve aynı zamanda da kimya öğretmeni olan Okşan Başar, pandemi süresince duygusal olarak öğrencilerden hiçbir zaman kopmamaya çalıştıklarını belirtti. Başar, “her zaman öğrencilerimizle bir aradaydık. Disiplinimizden, eğitim modelimizden hiç kopmamaya çalıştık. Hiçbir zaman ödün vermedik. Veliler ve öğrencilerle sürekli iletişim halindeydik.  Pandemi artık bitti diyemiyorum ama okullarımız açıldı. Çok uzun zamandır sınava öğrenci hazırlayan bir kurumuz. Dolayısıyla bu işi çok iyi biliyoruz ve gerçekten çok iyi yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

ÜCRETİ DEĞİL EĞİTİM KALİTESİ ÇOK YÜKSEK

Özel Mersin Akademi Anadolu Lisesi’nin ayrıcalıklarından bahseden ve velilerin kendilerini neden tercih etmeleri gerektiğini anlatan Ciğercioğlu, “ iyi öğretmenler, iyi eğitim modelleri, iyi kaynaklar bol etütler bütün okullarda var aslında.  Dolayısıyla bizi onlardan ayırt eden şeyin öğrenci merkezli bir kurum olmamız olduğunu düşünüyorum. Burada öğrenciyi tamamen keşfetmek, öğrencinin kendisini tanımasına yönelik bir eğitim programımız var. Bizim merkezimizde öğrencilerin kendisini tanıması, kendisini keşfetmesini ve kendisine en uygun mesleğe doğru, doğru programla yönelmesini sağlamak var. Bu noktada bizim diğer kurumlardan ayrıldığımızı düşünüyorum.  Online eğitim ile birlikte, okullar evlerin içerisine girdi. Bu nokta da aileler ne kadar kaliteli bir eğitim grubuyla çalıştığımızı gördüler. Dolayısıyla bu nokta da bizim gibi eğitim veren özel okullara ne kadar ihtiyaç duyulduğuna da şahit oldular. Eğitim anlamında ise bizim bile gözümüzde büyüttüğümüz devletin güzide okulları var. Eğitimimizi onlarla kıyaslama şansı bulduk ve başa baş olduğumuzu gördük. Dolayısıyla velilere çağırım şudur: eğitim kalitesi çok yüksek ama bütçenize pek zarar vermeden uygun eğitim veren kurumlara, çocuklarınızı güvenle emanet edebilirsiniz.  Eğitimlerinin pandemi gibi zor şartlarda bile aksamaması için, gerekli çözümleri üreten kurumlara çocuklarınızı güvenle emanet edebilirsiniz” açıklamalarında bulundu.

Paylaş :
 
Etiketler :  akademi okulları mersin, ömer ciğercioğlu, okşan başar

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA