28 Mart 2024 Perşembe



11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”   11:43   AYAKKABı TAMIRCILERI ÇıRAK BULMAKTA ZORLANıYOR   11:41   KAYıSı AĞAÇLARı ÇIÇEK AÇTı, ORTAYA GÖRSEL ŞÖLEN ÇıKTı   11:39   “BIRLIKTE BAŞARACAĞıZ, BIRLIKTE KAZANACAĞıZ”   11:38   “MERSIN HALKı ARTıK DEĞIŞIM ISTIYOR, HIZMET ISTIYOR”   11:37   CHP’LI YıLDıZ, IŞÇILERLE BULUŞTU   11:35   “BAŞARıMıZ ORTADA AKDENIZ’IN HIKÂYESINI DEĞIŞTIRDIK”   11:33   BAŞKAN SEÇER, ŞEVKET SÜMER’DE YURTTAŞLARLA IFTAR YAPTı   11:31   “MERSIN’IN ULAŞıM VE TRAFIK SORUNUNU ÇÖZECEĞIZ”   11:27   "BEN DAVAMDAN VAZGEÇMIYORUM"   11:26   MERSIN’DE MOTOSIKLET HıRSıZLıĞıNA KARŞı UYGULAMA  
 
 
 
 
ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ FUTBOL KURSU
   

Toroslar’a bağlı Hüseyin Okan Merzeci Mahalle Muhtarı Aziz Filiz, sağlıklı, ahlaklı nesiller yetiştirmek istediği için mahalledeki 6-13 yaşındaki çocuklara, 3 gönüllü beden eğitimi öğretmeniyle birlikte ücretsiz futbol kursu veriyor. Aynı zamanda antrenör olan muhtar, şu anda yaklaşık 200 çocuğa futbolu öğretirken, gören herkesin de takdirini topluyor. Filiz, ayrıca kitap okumayanı antrenmana almadığını belirtti.

 

Tarih : 5 Temmuz 2021 Pazartesi 13:50

Seçim çalışmalarında mahalle halkına bu konuda söz veren  Toroslar’a  bağlı Hüseyin Okan Merzeci Mahalle Muhtarı Aziz Filiz sözünü yerine getirdi. 25 yıldır futbol antrenörlüğü yapan Aziz Filiz, önce küçük bir grupla başladığı futbol kursunda şimdi yaklaşık 200 çocuğa ulaştı. Toroslar Halk Eğitim Merkezi tarafından kendisine gönüllü olarak verilen 3 beden eğitimi öğretmeniyle haftada 3 gün, 10 saat Koray Aydın Stadı'nda çocuklara tamamen ücretsiz futbol kursu veren Filiz, herkesin takdirini topluyor.

"BURADA ÇOCUKLARA ARKADAŞLIK ORTAMLARI OLUŞTURUYORUM"

Yaptığı çalışmayla ilgili İHA muhabirine konuşan Muhtar Aziz Filiz, muhtarlığının yanı sıra amatör spor kulüpleri yönetim kurulu üyesi ve 25 yıldır futbol antrenörü olduğunu söyledi. Seçim öncesi yürüttüğü çalışmalarda, '5 gün muhtarınız, 2 günde çocuklarınızın antrenörü olacağım' dediğini belirten Filiz, "Muhtar olduktan sonra haftanın 3 günü 10 saat, 3 gönüllü antrenörümüzle birlikte çocuklarımıza futbol eğitimi veriyoruz. Yaklaşık şu anda 150 çocuğa eğitim veriyoruz. Bunların hepsi bizim mahallemizin çocukları. Sağlıklı, ahlaklı nesiller yetiştirmek için bunu yapıyoruz. Ayrıca internet çağındayız. Çocukları internet bağımlılığından kurtarmak, telefonlardan kurtarmak için eğitim vermeye devam ediyoruz. Burada çocuklara arkadaşlık ortamları oluşturuyorum. Burada aileler birbirlerini tanımaya başladılar. Muhtar seçildikten sonra bu çalışmalara başladım" dedi.



"PANDEMİ DÖNEMİNDE 2 BİN TANE KİTAP DAĞITTIM"

Şu anda polise vaka oranı en düşük mahallerden birinin kendi mahalleri olduğunu vurgulayan Filiz, "Çünkü aileler birbirini tanıyor, herhangi bir olayda birbirlerine haber ediyorlar, çocuklarımız duyarlı. Birde kitap okumayan çocuğu antrenmana almıyorum. Mahallede yaklaşık bu pandemi döneminde 2 bin tane kitap dağıttım. Kız çocuklarımıza voleybol ve basketbol topu veriyorum. Mahalleye çok güzel bir yürüyüş yolu yapıldı ve spor aletleri kondu. Mahallerimizi sportif anlamda zengin bir kimliğe taşıdık. Bunu yaparken mutlu oluyorum. Mutlu olunca da daha çok çalışıyorum. Ben bu işi severek yapıyorum. Velilerin hepsi teşekkür ediyor. Biz çocuklar için varız. Mahallemin çocuklarım başka yerlere gidip spor yapmayacaklar, benim mahallemde yapacaklar. Ayrıca bu kurs tamamen ücretsiz. Bütün formalarını, malzemelerini hepsini kendim alıyorum. Ailelerden hiçbir ücret almıyorum. Benimki kulüp değil. Ben mahallemin çocuklarına hizmet ediyorum. Sağ olsunlar birçok yerden malzeme konusunda destek alıyorum. Sonuçta hiçbir aidat, ücret alınmadan yapılan belki de Türkiye’deki tek futbol kursudur" şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ ÇOK BAŞARILILAR"

Kadın Antrenör Zeynep Şahin ise öğretmenler olarak bu işi gönüllü yaptıklarını belirterek, "Bu yolda da devam etmeyi düşünüyoruz. Çocuklarımızı küçüklükten yetiştirmeyi istiyoruz. İnanıyoruz bu çocuklar ilerde çok güzel yerlerde bulunacaklar. Umudumuz bu yönde. Herkes, özellikle veliler bu konuda çok istekli. Bizlerde bunları gördükçe daha çok mutlu olup, daha çok çaba sarf ediyoruz. Velilerimize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız da çok başarılılar, çok istekliler. Onların bu isteklerini gördükçe her şeyi unutup, daha çok emek verme yolunda ilerliyoruz" dedi. Filiz son olarak, antrenmana her geçen gün daha fazla çocuğun katıldığını söyledi

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, toroslar, futbol, muhtar, okanmerzeci, aziz filiz,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA