8 Kasım 2025 Cumartesi



14:31   4. ULUSULARARASı TARSUS FESTIVALI RENKLI GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADı   14:26   SAATLERCE KUYRUK BEKLEDILER, KIMI ISTEDIĞINI ALDı KIMI ALAMADı   13:08   TARSUS FESTIVALINDE TARIH VE KÜLTÜR BULUŞTU   12:47   BAŞKAN SEÇER, TARSUS’TAKI FESTIVALDE ’GASTRONOMI SHOW’A KATıLDı   10:43   OTOMOBIL TAKLA ATTı: 1 ÖLÜ 3 YARALı   10:40   HEYECANLANDıRAN KEŞIFTE 16 METRELIK BALINANıN KEMIKLERI BIRLEŞTIRILMEYE BAŞLANDı   10:35   MOTOSIKLETLI POLIS TIMLERI GÖREVDE: 40 BIN KIŞIYI KONTROL ETTI   16:46   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "ÜRETICI VE TÜKETICI HALLERI KORUNMALı"   16:42   MERSIN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLI VE ESKI HÜKÜMLÜ ALıMı SıNAVLARıNı TAMAMLADı   16:38   MAKILIKTE ÇıKAN YANGıN BAHÇELERE ULAŞMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   16:35   VALI TOROS, ŞEHIT ÖZKAN DEMIR ORTAOKULUNUN AÇıLıŞıNA KATıLDı   16:33   AKDENIZ’IN PARKLARıNDA YENILEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   12:50   MERSIN’DE FıRTıNA VE HORTUM SERALARA ZARAR VERDI   09:53   OTOMOBIL TAKLA ATıP, EVE ÇARPTı SÜRÜCÜ ÖLDÜ   15:57   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ‘ISO 10002 BELGESI’NI ALMAYA HAK KAZANDı.   15:54   YENI HAL YASASı MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: ÜÇ IL TEK SES, TEK GÜÇ   15:50   MERSIN’DE LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL VEREN HEDIYE KUTULARı DAĞıTıLDı   15:48   ELEKTRIK AKıMıNA KAPıLAN IŞÇI HAYATıNı KAYBETTI   12:39   MERSIN’DE MOTOSIKLET KAZASıNDA KÖPEĞIN SADAKATI DUYGULANDıRDı   12:37   VALI TOROS: "UYUŞTURUCUYA KARŞı EN KARARLı MÜCADELEYI VERIYORUZ"  
 
 
 
 
10 YILLIK İKLİM EYLEM PLANI
   

Yenişehir Belediyesi, ilçenin 10 yıllık iklim değişikliği eylem planını belirlemek amacıyla Yenişehir ilçesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planı Müdürler Çalıştayı düzenledi. Çalıştayda konuşan Başkan Özyiğit, çevreye ve geleceğe duyarlı belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

 

Tarih : 1 Temmuz 2021 Perşembe 13:37

İklim ve enerji için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalayarak, kentin iklim değişikliğine karşı dirençliliğini arttırmayı hedefleyen Yenişehir Belediyesi, 10 yıllık eylem planını belirlemek üzere çalıştaylar düzenlemeye devam ediyor. Haziran ayının başında kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve araştırma merkezleri temsilcilerinin katıldığı çalıştayı düzenlemişti.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde birim müdürlerinin katıldığı Enerji ve İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planı Müdürler Çalıştayının açılışında konuşan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, çevreye ve geleceğe duyarlı belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Yenişehir Belediyesi'nin çağdaş ve sosyal belediyecilik vizyonu ile çocuklar için daha güzel bir kent kurmayı hedeflediklerini kaydeden Özyiğit, “Kentimizin 10 yıllık iklim değişikliği eylem planını belirlemek amacıyla Yenişehir ilçesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planı Çalıştayının ilkini Haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirdik. Kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve araştırma merkezleri temsilcilerinin katıldığı çalıştay çok verimli geçti. İklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini günden güne daha çok görüyor ve hissediyoruz. Günümüzde enerji ihtiyacı sınırsız ancak kaynaklar sınırlı. Esasen öbür taraftan baktığımızda kullanabileceğimiz temiz enerji kaynaklarından yeterince faydalanılmadığını üzülerek ifade etmek isterim. Yenişehir Belediyesi olarak yaptığımız projeyle kendi ihtiyacımızı karşılayacak bir çalışmayı sonuna yaklaştırıyoruz. Yenişehir Belediyesi olarak 6 temel ilkemizden biri olan ekoloji konusunda tutarlı davranıyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, yenişehir, belediye, çalıştay, eylem

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA