28 Nisan 2024 Pazar



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
İSTİSMARCILARIN SERBEST KALMASINA SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ!
   

Cinsel İstismar failleri Anne ve Üvey Babanın serbest kalmasına sosyal medya isyan Etti! Twitter Türkiye gündeminin ilk sırasında cinsel istismara uğrayan iki kardeş için başlatılan kampanya yer alıyor. #ElmalıDavası etiketiyle yapılan binlerce paylaşımda cinsel istismar sanığı anne ve üvey babanın serbest bırakılmasına tepki gösteriliyor.

 

Tarih : 29 Haziran 2021 Salı 13:52

Sosyal medyada gündem olan tahliyeler bundan aylar önce 6 Ocak 2021'de gerçekleşti.  Geçen yıl haziran ayında, Balıkesir’de savcılığa giden babaanne G.S., o dönem 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla, eski gelini Merve A., kocası Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu.  Savcılık, babaannelerinin yanında olan, istismara uğradığı öne sürülen ana sınıfı öğrencisi G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.’nin, Çocuk İzlem Merkezi’nde ifadesine başvurdu.  İfadesinde anne ve babasının ayrıldığını söyleyen G.E.G., annesi Merve A.’nın Rahmi A. ile evlendiğini, ancak F., A., M. ve M. adlı erkeklerle de ilişkisi olduğunu söyleyerek, geçen yıl üvey babası Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine istismarda bulunduğunu anlattı. G.E.G. başından geçen olaylarla ilgili annesi Merve A., üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.’den şikayetçi olduğunu ve ağabeyiyle kendisine çok acı çektirdiklerini anlattı.

Savcıya ifade veren ağabey İ.E.G. ise anneannesinin Finike’deki evinde kaldığı 7-8 aylık süreçte oklava ve şarj kablolarıyla dövüldüğünü söyledi. İ.E.G., üvey baba Rahmi A., M. ve dayısı S.’nin kendisinin özel bölgelerine dokunduğunu söyledi.  Küçük kız ve ağabeyi başlarına gelenleri deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalıştı. Bu resimler de soruşturma dosyasına girdi. Yürütülen soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklanırken, olaya ilişkin davanın üçüncü duruşması 6 Ocak günü Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Merve A., ifadesinde, “Çocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum dedi.  Rahmi A. da Çocuklara biz bir şey yapmadık. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu aşamada tahliyemi ve beraatımı istiyorum diye konuştu. İfadelerinin ardından mahkeme heyeti sanıklar Merve A. ve Rahmi A.’nın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.  Bu durum sosyal medya gündeminde, bir numara oldu ve çok büyük tepki çekti. 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, sosyalmedya, istismar, anne, baba, tepki

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA