28 Mart 2024 Perşembe



11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”   11:43   AYAKKABı TAMIRCILERI ÇıRAK BULMAKTA ZORLANıYOR   11:41   KAYıSı AĞAÇLARı ÇIÇEK AÇTı, ORTAYA GÖRSEL ŞÖLEN ÇıKTı   11:39   “BIRLIKTE BAŞARACAĞıZ, BIRLIKTE KAZANACAĞıZ”   11:38   “MERSIN HALKı ARTıK DEĞIŞIM ISTIYOR, HIZMET ISTIYOR”   11:37   CHP’LI YıLDıZ, IŞÇILERLE BULUŞTU   11:35   “BAŞARıMıZ ORTADA AKDENIZ’IN HIKÂYESINI DEĞIŞTIRDIK”   11:33   BAŞKAN SEÇER, ŞEVKET SÜMER’DE YURTTAŞLARLA IFTAR YAPTı   11:31   “MERSIN’IN ULAŞıM VE TRAFIK SORUNUNU ÇÖZECEĞIZ”   11:27   "BEN DAVAMDAN VAZGEÇMIYORUM"   11:26   MERSIN’DE MOTOSIKLET HıRSıZLıĞıNA KARŞı UYGULAMA  
 
 
 
 
“SULAMA İÇİN YAPILAN GÖLETLER YETERSİZ”
   

DEVA Partisi Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan,SUN RTV’de yayınlanan Leyla Pak İle Gündem’in konuğu oldu. Pak’ın sorularını yanıtlayan Babaoğlan, Kentin sorunlarına da değindi. Babaoğlan, “Mersin’in ilçelerinde büyük sulama sorunları var. Toroslar ve Mezitli’de yapılan göletler yetmiyor. Sulama kanalları yapılmamış, yapılan gölet su tutmuyor” dedi.

 

Tarih : 12 Haziran 2021 Cumartesi 15:46

Partisinin Mezitli ve Yenişehir İlçe Kongrelerine katılmak üzere Mersin'e gelen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, Sun TV’de yayınlanan Leyla Pak’la gündem programının konuğu oldu. Babaoğlan, yaklaşık iki saat süren programda Leyla Pak’ın Mersin’e yönelik sorularını yanıtladı.

“BÜYÜK SULAMA SORUNLARI VAR”

Mersin'de yaşanan gölet ve sulama sorunuyla ilgili konuşan Babaoğlan, "Mersin'in ilçelerinde büyük sulama sorunları var. Toroslar ve Mezitli'de yapılan göletler yetmiyor. Sulama kanalları yapılmamış, yapılan gölet su tutmuyor. Toroslar İlçesine bağlı Değmek Köyünün arazi sulaması için 11 yıl önce köyün yukarısına Toroslar'ın zirvesine bir gölet yapıldı. Lakin 15 kilomere yukarıdaki suyun kime ne faydası var.  Devletin 11 yıldır akıtamadığı ve 12 milyon harcadığı bir yatırımdan bahsediyoruz. Köylüler su mağduru. İmkanı olanlar kendi imkanları ile sulama suyunu bahçelerine çekiyor. İmkanı olmayanlar ise perişan halde. Yine bölgede suyun başını tutanlar var. İddialara göre göletten değnek köyüne su verilmesi gerekirken, bazı hatırlı kişilerin araya girmesi ile suyun yan köylerdeki bazı tavuk çiftliklerine veriliyor" dedi.

“DEĞNEK GÖLETİ KİMİN İÇİN YAPILDI”

Değnek Göleti köylü için mi yapıldı yoksa tavuk çiftlikleri için mi? diye soran Babaoğlan şöyle devam etti: “Yine Toroslar ilçesimizin Ayvagediği-Gözne yaylalarında sulama için yapılan gölet maalesef hizmet veremiyor. 7 milyon 670 bin liraya mal olan Gözne Göleti’nin yapımı 2 yıl önce bitmesine ve sulama amaçlı boruları da döşenmesine rağmen gövde tabanından su kaçırdığı için hizmet veremiyor. Hem kamunun 8 milyona yakın parası çöpe gitti hem de sulama sorunu yaşanıyor. Sulama suyu bulamayan köylü içme suyunu sulamada kullanıyor bu sefer de yaylalarda içme suyu sorunu baş gösteriyor. Devlet yatırımı yapıyor ancak takibini yapmıyor. Yine Mezitli ilçesindeki Tepeköy Göleti artık talebe karşılık veremiyor. Tepeköy, Kocayer, Sarılar, Zeybekler, Akarca, Doğançay, Kuzucubelen, Şahna, Üzümlü, Doğusandal köylerinin sulama suyu talebine karşılık veremiyor"

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, toroslar, deva, parti, sunrtv, alirızababaoğlan, leylapak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA