17 Mayıs 2024 Cuma



10:35   BÜYÜKŞEHIR HAYATıN HER ALANıNDA ENGELLI BIREYLERIN YANıNDA   10:33   "ÇOK CIDDI BIR BORÇ YÜKÜYLE KARŞı KARŞıYAYıZ"   10:31   19 MAYıS RUHU TÜM MERSIN’I SARDı   10:28   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN DOĞA TUTKUNLARıNA MÜJDE   10:27   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 95 GÖZALTı   10:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı BAŞLADı   15:06   TRAKTÖR ILE ILAÇ TANKıNıN ARASıNDAKI ŞAFTA KıYAFETLERI DOLANAN KıZ FECI ŞEKILDE CAN VERDI   12:01   HAZıR GIYIM SEKTÖRÜ KRIZDEN ÇıKıŞ IÇIN AFRIKA’DA YATıRıM ARAYıŞıNDA   12:00   SILIFKE’DE SATıLAN İRAN VE ANTALYA KARPUZUNA RUS VATANDAŞLAR BÜYÜK ILGI GÖSTERIYOR   11:59   SILIFKELI ÖĞRENCILER, ETWINNING PROJE GÜNÜ SERGISINDE BÜYÜK BAŞARı ELDE ETTI   11:57   “TÜRKIYE’DE SAYGıN BIR ITFAIYE TEŞKILATıYıZ”   11:54   “ERDOĞAN’ıN OY TEHDIDI YASAL DÜZENLEME OLDU”   11:52   “OKUMA YAZMA BILMEYEN KADıN KALMASıN”   11:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN TARıMA IVME KAZANDıRACAK HAMLE   11:42   FILISTIN HALKıNıN SESI OLDULAR   11:41   ENGELLERI AŞAN SANAT   11:23   TARSUS’TA KONTROLDEN ÇıKAN ARAÇ YAN YATTı: 2 YARALı   11:21   FAYANS YÜKLÜ TıR YANDı   11:19   PROTOKOLLE 11 HÜKÜMLÜ SILIFKE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREVLENDIRILDI   11:17   MERSIN’DE SIBER POLISINDEN ÇIFTE OPERASYON: 5 GÖZALTı  
 
 
 
 
GENÇLERDEN ÇAĞRI: DOĞAMIZI TEMİZ TUTALIM
   

Sporcu gençler Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, Kuyuluk Tabiat Parkında çevre temizliği yaptı. Çöp toplayan gençler, vatandaşları doğamızı ve çevremizi temiz tutmaya çağırdı.

 

Tarih : 11 Haziran 2021 Cuma 14:18

Büyükşehir Belediyesinin 5-11 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, Kır Çiçekleri Projesinde eğitim alan sporcu gençler çevre temizliği gerçekleştirdi. Merkez Mezitli ilçesi Kuyuluk Tabiat Parkında gerçekleştirilen temizlik etkinliğine eğitmenleri ile katılan Kır Çiçekleri, hem farkındalık oluşturdu hem de eğlenceli bir gün geçirdi. Oyunlar oynayıp dans eden gençler, etkinlik alanında yerlere atılan çöpleri temizledi.

“BÜYÜKLER BİZİ ÖRNEK ALSIN”

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesindeki uzman eğitimciler eşliğinde hem eğitim hem de spor alanında yetişen Kır Çiçekleri, etkinliğin yapıldığı park alanına İzmir Marşını söyleyerek giriş yaptı. Etkinlik boyunca eğlenceli vakit geçiren gençler, yakar top oynadı, ip atladı, yemek yedi ve Çevre Haftası dolayısıyla çevre temizliği yaptı. “Büyükler bizi örnek alsın” çağrısı yapan sporcu gençler, yerlere çöp atılmamasını istedi.

“ÇEVREYE VE DOĞAYA SAYGI DUYALIM”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde hayata geçirilen Kır Çiçekleri Projesinde müdür yardımcılığı görevi yapan Yasemin Barutçu, etkinlik hakkında kısa bir değerlendirme yaptı. Gençlere, eğitimler boyunca sporun dışında bazı değerler de kazandırılmaya çalışıldığını söyleyen Barutçu, “Çevre Haftası dolayısıyla yurdumuzdaki yaklaşık 55 çocuğumuzu çevreye duyarlı bireyler olarak yetiştirmek için buraya getirdik. Bu mekanda güzel bir çevre temizliği yaptık. Kır Çiçekleri projesindeki kızlarımızın insanlara bir mesajı var. Bu mesaj; ‘Çevreye ve doğaya saygı duyalım’” dedi.



“ÇÖPLERİ YERE ATMAMALIYIZ”

Etkinliğin renkli gençlerinden Hilal Kavin Kutlay, doğayı çok sevdiğini belirterek, “Hocalarımızla birlikte çevreyi koruduk ve arkadaşlarımızla çöpleri topladık. İnsanların doğayı kirletmesini çok kötü buluyorum. Yanlarında çöp varken yere atıyorlar, çok saçma. Bunlar için biz de örnek olmak istiyoruz. Büyükler de bizden örnek alsın” diye konuştu.
Farkındalık etkinliğinin çok güzel geçtiğini söyleyen Büşra Yıldız ise “Arkadaşlarımızla birlikte gruplara ayrıldık, çöpleri topladık. Herkes çöp gördüğünde daha çok çöp atıyor. Çöpleri yerlere atmamalıyız” ifadelerini kullandı.
Çevre Haftasında yaptıkları anlamlı etkinlikten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Rana İbil de “Buraya çevremizi korumak, tanımak ve temizlemek amaçlı geldik. Buradaki faaliyetlere katılmaktan çok memnunum” dedi.

Barutçu, son olarak gençlerin bu duyarlı hareketinin herkese örnek olmalısı gerektiğini ve doğamızı korumak için elimizden gelenin çok daha fazlasını yapmamız gerektiğini ifade etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, kuyuluk, haziran, doğa, çevre, temizlik, tabiat, park

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA