4 Şubat 2026 Çarşamba



16:47   YANGıNDA ZARAR GÖREN TARIHI MERSIN EVININ ÇATıSı TEMIZLENDI   16:12   ANAMUR’DA ÖĞRENCILERE KUR’AN-ı KERIM HEDIYE EDILDI   14:17   MERSIN’DE ARANAN 502 ŞAHıS YAKALANDı, 115’I CEZAEVINE GÖNDERILDI   14:06   SILIFKE’DE BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ   13:31   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESI   11:40   MUT’TA ORMAN SUÇLARıNA YÖNELIK ÖNLEME ARAMASı YAPıLDı   10:52   MERSIN’DE GENÇLER EĞITIMDEN ISTIHDAMA DOĞRUDAN YÖNLENDIRILECEK   10:49   MESKİ ANA IÇME SUYU HATTıNDA DEPLASE ÇALıŞMASıNı TAMAMLADı   10:46   MERSIN’DE ÜRETICILERIN KULLANDıĞı YOL YENILENDI   10:41   140 ESERIN YARıŞTıĞı MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ SONUÇLANDı   10:37   MERSIN’DE BIR EVIN AMBARıNDA ÇıKAN YANGıN KORKUTTU   10:33   MERSIN’DE SANSAR AILESI GÖRÜNTÜLENDI   10:30   MOTOSIKLETLER ÇARPıŞTı:2 YARALı   14:03   MERSIN’DEKI KAZADAN ACı HIKAYE: İKIZLERI ÖLÜM AYıRDı, 3 CENAZE YAN YANA DEFNEDILDI   12:00   KÜLTÜR VE SANAT EVLERI GENÇLERI ÜRETIME KAZANDıRıYOR   11:01   MERSIN’DE 72 YAŞıNDAKI OSMAN AMCA HAFıZ OLDU   10:38   SON 5 YıLDA TÜRKIYE’YE 250 MILYON $ YATıRıM YAPAN ÇIMSA’DAN IHRACATA 1,5 MILYAR $’LıK KATKı   10:06   MERSIN’DE BERAT KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:02   MERSIN’DE SELIN IZLERI SAHILLERDEN SILINIYOR   09:58   MERSIN’DE AV SıRASıNDA DOMUZ SALDıRıSı KAMERADA  
 
 
 
 
“HALK BU KONUDA HASSASİYET GÖSTERMELİ”
   

Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığının genelgesine uyarak 18 yaş altı ve 65 yaş ve üzeri vatandaşların belediye otobüslerine alınmayacağını bildirdi. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

 

Tarih : 11 Haziran 2021 Cuma 13:06

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocuklar şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak. Genelgeye uyarak 18 yaş altı ve 65 yaş ve üzeri vatandaşları belediye otobüslerine alamayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara bu konuda sıkıntı yaşamamaları amacıyla çağrıda bulundu.

“TÜM TÜRKİYE'DE AYNI UYGULAMA VAR”

Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocukların şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamayacaklarını söyledi. Demir, “İçişleri Bakanlığının genelgesi gereği tüm Türkiye'de aynı uygulama uygulanmaktadır. Bunun için de araç filomuzu attırmaya devam ediyoruz. Ama her ne kadar araç filosunu arttırsak da yine aynı şekilde İçişleri Bakanlığının genelgesi gereğince 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız aşılarını olmuş olsa dahi toplu taşıma hizmetinden yararlanamamaktadırlar. Halkımızın bu konuda önemle hassasiyet göstermesini istiyoruz. Çünkü kendilerinin sağlığı bizim için çok önemli. 65 yaş üstü vatandaşlarımız şu an itibariyle İçişleri Bakanlığının ikinci bir genelgesi çıkana kadar toplu taşıma hizmetini kullanamayacaklar” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi, geçirdiğimiz bu zor süreçte vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir, içişleribakanı, otobüs, yasaklar

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA