2 Ağustos 2025 Cumartesi



15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI   14:54   MERSIN TURIZMINE KESINTISIZ VE GÜVENLI ULAŞıM!   14:35   EKMEN: “EYÜP CAN’ıN ÖLÜMÜNÜN TAKIPÇISIYIM”   14:25   BOZYAZı’DA KAÇAK SIGARA OPERASYONU   14:20   MERSIN’IN 5 ILÇESINDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 8 GÖZALTı   14:18   TARSUS’TA KAZA YAPAN ELYAF YÜKLÜ TıR ALEV ALEV YANDı   14:13   BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU!   14:09   KADıNLARA GÜÇ KATAN PROJE!   14:07   ARAS KAYRETLI’DEN ÇEVRE IÇIN ILHAM VEREN ÇAĞRı!   13:59   KALP HASTALARıNA SıCAKLıK UYARıSı!   19:39   ARAS; “BU BIR SIYASI CINAYETE TEŞEBBÜS!”   17:02   MERSİN’DE MİLYONFEST KRİZİ!   15:25   “OLAYıN ÜZERININ ÖRTÜLMESINE MÜSAADE ETMEYECEĞIZ!”   14:15   YANGıNDAN KAÇAN LEYLEĞE ANAMUR’DA ŞEFKAT ELI   14:08   KAŞLı BAKıMEVI IDDIALARıNA YANıT!   12:45   KARAKOL DARP OLAYı BAĞıMSıZ BIÇIMDE SORUŞTURULMALı   12:29   AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR?  
 
 
 
 
ÇOCUKLARI GÜNEŞTEN KORUYUN
   

Yaz aylarının gelişiyle güneş sıcak ve yakıcı yüzünü Mersinlilere göstermeye başladı. Uzmanlar 0-3 yaş altı çocukların direk güneşle temas etmemesi gerektiğini vurguluyor.

 

Tarih : 3 Haziran 2021 Perşembe 12:44

Muammer ÇOBAN

Mersinliler havanın ısınmasını ve yasakların kalmasını fırsata çevirdi. Sahil kenarlarında yürüyüş yapanlar ve güneşlenenler ve denizin keyfini çıkaranlarla doldu. Uzmanlar hava sıcaklığının en fazla olduğu ve güneş ışınlarının dik açıyla yansıdığı öğle saatlerinde uzun süre güneş altında kalmayı önermiyor.

‘En hassas yaş grubu 0-3’

Güneş tam anlamıyla bir d vitamini deposu olsa da uzun süre güneşe maruz kalmak bebek ve çocukları daha fazla etkiliyor. Bu sebeple çocuk doktorları yazın başlangıcında çocukları güneş gözlüğüne, şapkaya ve güneş kremine alıştırmanın doğru olduğunu savunuyor.

Mersin Ortadoğu Hastanesi Çocuk Doktoru Orcan Altan'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında erken yaşta güneşe fazla maruz kalmanın ilerleyen dönemlerde çocuklarda katarakt ve bazı retina hastalıklarına yol açabileceğini bu yüzden 6 aylıktan itibaren güneş gözlüğü kullanmanın gerekli olduğunu açıkladı. Yine güneşin zararlı ışınlarından korunmak için bebek ve çocuklarda güneş kremi kullanılmasının önemine dikkat çeken Altan, 6 ay ve sonrasında uygun koruma faktörlü güneş kremi kullanımının doğru olacağını duyurdu.

Paylaş :
 
Etiketler :  çocuklar, güneş, ışığı, doktor, orcan altan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA