29 Mart 2024 Cuma



11:35   AKDENIZ’DE GELENEKSEL TÜRK İSLAM SANATı ESERLERI SERGISI   11:31   "AÇ KALMA SÜRESINI AZALTMAK IÇIN SAHUR MÜMKÜN OLDUĞUNCA GEÇ YENMELIDIR"   11:30   BAŞKAN ÖZYIĞIT, YENIŞEHIRLILERI OY KULLANMAYA DAVET ETTI   11:26   “BIRILERI HALKıMıZA KIRLI BIR OYUN KURMAK ISTIYOR”   11:24   “VAKIT GELDI, MERSIN’E ÇOK GÜZEL PROJELER KAZANDıRACAĞıZ”   11:23   AKKUYU NGS’DE GERGINLIK: İŞÇILER, FIRMA YETKILILERININ ARAÇLARıNı TAŞLADı   11:22   "31 MART GÜNÜ CEVABıNı ALMıŞ OLACAKLAR"   11:21   ASKERLIK HAYALI 50 YAŞıNDA GERÇEKLEŞTI   11:19   ARACı KURŞUNLANAN BOZDOĞAN, SALDıRıYı KıNAMAK IÇIN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE KATıLDı   11:18   180 MILYONLUK SAZAN SARMALı OPERASYONU: 20 TUTUKLAMA   11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”  
 
 
 
 
PSG MERSİN’DE YETENEKLİ FUTBOLCULARIN PEŞİNDE
   

Mersin Paris Saint-Germain Futbol Akademisi ile Uganda Bölgesel 3’üncü Lig ekiplerinden Mateete Football Clup arasında yapılan işbirliği protokolü ile kentteki yetenekli futbolcuların keşfedilmesi bir araya getirilerek eğitimlerine destek olunması hedefleniyor.

 

Tarih : 27 Mayıs 2021 Perşembe 16:54

Muammer ÇOBAN

Mersin Paris Saint-Germain Futbol Akademisi ile Uganda Bölgesel 3’üncü Lig ekiplerinden Mateete Football Clup arasında işbirliği protokolü imzalandı. Mersin’de, imzalanan protokol ile iki kulüp arasında karşılıklı olarak yetenekli futbolcuları keşfetmek, bir araya getirmek ve eğitimlerine destek olunması amaçlanıyor. Kulüpler arasında yapılan anlaşma ile başarı hedeflediklerini dile getiren, Mersin Paris Saint-Germain Academy (PSG) Mersin Futbol Kulübü Başkanı Rafat Rashd Omar; “PSG Mersin olarak öncelikle bu projeden çok memnuniyet duyuyorum. FC Mateete Kulüp başkanı İhsan beyle birlikte bu projeyi imzalayacağız. Bu protokol iki kulüp arasında başarılara neden olacaktır” dedi.

Yeni yetenekler keşfedilecek

Futbolun sadece basit bir oyun olmadığını, aynı zamanda barış, sevgi, paylaşım ve dayanışma olduğunu ifade eden, Uganda Mateete Futbol Kulübü Başkanı Mehmet İhsan Kalkan; dünyaca ünlü olan ve milyonlarca taraftarı olan PSG ile akademik anlamda da olsa işbirliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Kalkan, “Yaptığımız protokol çerçevesinde özelde Afrika, genelde Uganda’da yetenekli futbolcuları keşfedip bir araya getirmek eğitimlerine destek olmak ve geleceğe birer yıldız olarak yetiştirmek için bu adımı atmış bulunuyoruz. Uganda’da başlatmış olduğumuz bu serüveni Mersin’de devam ettirmekten büyük bir keyif alıyoruz” diye konuştu.

PSG Türkiye akademilerinin 6. ili Mersin

PSG Academy çok farklı bir vizyonla Mersin’e giriş yaparak, Türk futbolunun altyapı siteminin gelişmesini sağlamak için eğitimlere başladı. Çocuklara en doğru futbol eğitimini vererek, çocukların analitik zekalarını geliştirerek yeteneklerini hızlandırmak için çok özel projelerle burada olduklarını kaydeden, Paris Saint-Germain Academy Mersin Genel Koordinatörü Yalçın Yıldırım; “Biz her çocukta mutlaka olan yetenekli tarafını keşfetmek ve geliştirmek için buradayız. Çocukların erken yaşta futbolla tanışmalarını sağlamak, akademilerimizde 3 yaştan 18 yaşa kadar sporcularımız mevcut. Kız öğrencilerimiz de mevcut çok özel projelerle çocukların küçük yaşlarda çok sistemli ve disiplinli çalışmalarla ile futbol eğitiminde önümüzdeki dönemlerde başarılı yerlere gelmeleri için çok özel projeler üretiyoruz. Bunların içerisinden en önemlilerden bir tanesi de çocuklara PSG yolunun hayal olmadığını, PSG logosu altında gösteriyoruz. Türkiye’deki tüm akademilerimizden PSG resmi altyapılarına giden futbolcularımız var. Tüm sporcu yıldız adaylarımızı akademinin önünde bekliyoruz” dedi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  psg, mersin, paris saint, rafat rashd omar, mehmet ihsan kalkan, yalçın yıldırım

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA