2 Mayıs 2026 Cumartesi



21:50   MUT-SILIFKE YOLUNDA HEYELAN RISKI TARIH OLUYOR   15:44   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "İHRACAT SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ, HEDEF TÜRKİYE’DE İLK 3"   15:41   AKDENİZ’DE İKİNCİ ’BİLGİ LİMANI KÜTÜPHANESİ’ HİZMETE GİRDİ   11:25   PASAJDA ÖLÜ BULUNAN EYÜP CAN’ıN ILK DURUŞMASı GÖRÜLDÜ: OLAY YERINDE ÇIFTE KEŞIF YAPıLDı    11:23   TARSUS’TA 400’Ü AŞKıN GÜREŞÇI ER MEYDANıNA ÇıKACAK   11:21   BAŞKAN BOLTAÇ: "BU BAŞARı HEPIMIZ IÇIN GURUR VERICI"   11:20   MERSİN’DE HAL KATLI KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI    16:03   HSK ÜYESI YURTSEVER’DEN MERSIN ADLIYESI’NE ZIYARET   15:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR HALK KART NİSAN AYI ÖDEMELERİNİ HESAPLARA YATIRDI   14:12   YÜZLERCE ÖĞRENCİDEN ARDA GÜLER’E "10 NUMARA" DAVET   12:29   BAŞKAN YILDIZ, ÜRETİCİ VE KÖYLÜ PAZARINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   10:58   KALICI VE NİTELİKLİ ÇÖZÜMLERLE MEZİTLİ’DE TEKNİK STANDARTLARA UYGUN YOL ÇALIŞMALARI   10:11   SİLİFKE’DE AŞHANEDEN HER GÜN YÜZLERCE KİŞİYE SICAK YEMEK DESTEĞİ   10:05   TARSUS’TA YENİ KUR’AN KURSU KAPILARINI AÇTI   10:01   MESKİ’NİN LABORATUVARI ULUSLARARASI STANDARTLARDA GÜVEN TAZELEDİ   09:57   TARSUS BELEDİYESİNDEN ÜRETİCİYE DESTEK BÜYÜYOR   09:54   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "KÜRESEL REKABET İÇİN ‘MADE İN TÜRKİYE’Yİ MARKALAŞTIRMALIYIZ"   16:00   AKDENIZ ZABıTASı DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   15:56   BAŞKAN YILDIZ’DAN 1 MAYIS YÜRÜYÜŞÜNE DAVET   15:44   MERSIN’DE 260 ÖĞRENCI HAFıZLıK ICAZETI ALDı  
 
 
 
 
MERSİN’DEKİ YAŞLI BAKIM MERKEZİNDE KORONA VİRÜS ALARMI
   

Covid-19 testi pozitif çıkan 17 yaşlı ile 2 merkez görevlisi, çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındılar.

 

Tarih : 3 Eylül 2020 Perşembe 14:06

Mersin Alzheimer Derneği’nin yaşlı bakım merkezinde kalan 17 yaşlı ile 2 merkez görevlisinin Covid-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındıkları bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Alzheimer Derneği’nin merkez Yenişehir ilçesi 50. Yıl Mahallesi'nde bulunan yaşlı bakım merkezinde yaşayan 17 yaşlı vatandaş ile 2 merkez görevlisinin rutin olarak yapılan Covid-19 testleri pozitif çıktı. Bunun üzerine ikisi merkez görevlisi 19 kişi, gece geç saatlerde ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Merkezde 93 hasta, 64 personel bulunuyor

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ve Mersin Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumda 93 hasta ve 64 personelinin bulunduğunu belirterek, bu kişilerin her 14 günde bir personel vardiya değişimi sırasında tarama testlerinin yapıldığını söyledi. Personelin, hastaları korumak için 14 gün kurumda kaldığını, daha sonra bir ekip giderken diğer bir ekibin geldiğini ve yeni ekip gelmeden önce test yapıldığını belirten Özge, "Bizim de birinci katımızda ayakta, daha iyi durumda, hareket eder vaziyette ve Alzheimer hastalığı daha hafif olan hastalarımızın rutin tarama testlerinde, 17 hastamız ile iki personelimizin testleri pozitif çıktı. Toplam 19 kişi, 17’si hasta, ikisi personel. Bu 17 hastanın ikisinin ateş yüksekliği var, diğerlerinin herhangi bir klinik göstergesi yok" dedi.

Kalan diğer hasta ve personel de teste tabi tutuldu

Kanun gereği bu insanların testleri negatif oluncaya kadar hastane ortamında takip edilmeleri gerektiği için hepsinin hastanelere sevk edildiğini ifade eden Aynur Özge, şöyle devam etti: "Şehir Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Erdemli, üniversite gibi nerede boş yer varsa sevkiyatı yapıldı. İki personelimizin genel durumu iyi olduğu için onların evde takip edilmelerine karar verildi. Biz de şu anda kalan hastalar ve diğer personeli de, herhangi bir sorun olmaması için emin olmak açısından, ikinci bir kez daha tarama testi yaptırdık. Sonuçlarını bekliyoruz. Hastanelerde yatan hastalarımızın durumlarını da sürekli takip ediyoruz. Sağlık durumu ciddi olan bir hastamız yok Allah’a şükür, personelimiz de yok. Aylardır kuruma giriş çıkış yasak, her türlü önlemi aldık. Ama bunun giriş kaynağı olarak da bir hafta önce kalple ilgili bir problemden dolayı hastaneye sevk edilen bir hasta olduğunu, filyasyon ekipleri bize ifade etti. Tabi kimsenin yüzde 100 bilme ihtimali yok."

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, yaşlı, bakım, merkezi, korona, virüs,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA