16 Haziran 2025 Pazartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
"ÇOCUKLAR BAYRAM SEVİNCİ YAŞAYACAK"
   

Yazar ve yönetmen olan Ümmiye Koçak, Toroslar’a bağlı Arslanköy Mahallesinde yaşayan çocukların yüzünü güldürdü. Çocuklar, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun da kurucusu olan Ümmiye Koçak öncülüğünde hediye edilen yeni kıyafetlerle bayram sevinci yaşayacak.

 

Tarih : 12 Mayıs 2021 Çarşamba 16:25

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, Avusturya'da yaşayan gurbetçilerin kurduğu 'Avusturya Gönüllüleri Platformu' desteğiyle Arslaköy'de yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklara ayakkabı ve giysi yardımında bulundu. Etkinliğin gerçekleşmesine öncülük eden Ümmiye Koçak, geleneklerini yaşattıklarını, bayramı bayram gibi kutladıklarını söyledi. 

Yaklaşık bir aydır bu etkinlik için hazırlandıklarını anlatan Ümmiye Koçak, bugün bayramı erken kutladıklarını söyleyerek, "Burada yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklarımız için tiyatrocu kadınlar olarak seferber olduk. Gelen yeni kıyafetleri tek tek paketleyip, çocuklar için hazırladık. Onlara unutulmaz bir bayram sevinci yaşatmak istedik. Bunda ise en büyük desteği 'Avusturya Gönüllüleri Platformu' sağladı. Onlara buradan çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

“ADETLERİMİZ VE GELENEKLERİMİZ UNUTULMASIN”

Arslanköy'de gelenek ve göreneklerin hala yaşatıldığını ifade eden Koçak, "Eski adetlerimizi geleneklerimizi elimizden geldiğince yaşatmaya çalıştık. Çünkü mendillere para koyduk. Küçüklere ayrı dağıttık büyüklere ayrı dağıttık. Sabahtan itibaren bizim köyde bayram vardı. Pandemiden dolayı mesafemize dikkat ettik. Temizliğimize dikkat ettik” dedi. Bu adetlerimiz ve geleneklerimiz unutulmasın diye konuşan Koçak, çocukların gözlerindeki sevgiyi görseydiniz siz de bizim kadar mutlu olurdunuz diye belirtti.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, toroslar, arslan, ümmiyekoçak, tiyatro, bayram, sevinç

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA