4 Kasım 2025 Salı



15:23   ALMANYA BÜYÜKELÇISI SORG, MERSIN’DE VALI TOROS ILE GÖRÜŞTÜ   15:02   TARSUS’TA IKLIM PROJESINE MECLIS ONAYı   14:05   MERSIN SANAYI ODASı PLATFORMU’NDAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   13:10   MUADIL ILAÇ KAVGASıNDA YENI GÖRÜNTÜLER ÇıKTı   12:46   MERSIN’DE BIR HAFTADA 128 NARKOTIK OLAY: 146 GÖZALTı   12:02   MERSIN’DE GENÇLER MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı TIYATRO ILE BILINÇLENIYOR   11:56   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "MERSIN, GıDA SANAYINDE AR-GE VE INOVASYONLA BÜYÜME HEDEFINDE"   10:51    AKDENIZ BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI   09:53   MESKİ, ALTYAPı VE ÜSTYAPı ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:49   MERSIN’DE MERCEK’IN SAÇ RENKLENDIRME KURSU YOĞUN ILGI GÖRÜYOR   09:38   AKOM, ANLıK IZLEME VE VERI ANALIZIYLE MÜDAHALE KABILIYETINI ARTTıRDı   15:38   MERSIN KENTI EDEBIYAT ÖDÜLÜ AHMET ÜMIT’IN   15:34   MERSIN’DE BIR HAFTADA 117 BIN ARAÇ DENETLENDI, BIN 577’SI TRAFIKTEN MEN EDILDI   15:31   YAŞLı ADAM, BAHÇESINI TEMIZLERKEN YANGıNDA HAYATıNı KAYBETTI   15:26   ÇETKODER’IN ÇEVRE VE TÜKETICI ÖDÜLLERI SAHIPLERINI BULDU   11:13   MERSIN’DE 2. KENT VE DENIZCILIK KONFERANSı DÜZENLENDI   10:42   MERSIN’DE KAÇAK TÜTÜN VE 65 ADET SIGARA SARMA MAKINESI ELE GEÇIRILDI   10:38   KAMYONET ILE OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 4 YARALı   09:49   YAŞLıLARı SOYAN YANKESICI SUÇÜSTÜ YAKALANDı: O ANLAR KAMERADA   11:07   BAŞKAN SEÇER: "ELEKTRIKLI OTOBÜSLER BIZIM VIZYONUMUZA UYGUN"  
 
 
 
 
"ŞEHİT ANNESİ OLMAK ŞEREFTİR”
   

Ramazan Bayramı öncesi Akbelen Şehir Mezarlığı içindeki Mersin Şehitliğinde düzenlenen bayramlaşma töreninde, şehit annelerinin gözyaşları sel oldu aktı. Törende, kimi evladının başında ağıt yaktı, kimi onsuz geçireceği ilk bayramın acısını yaşadı, kimi de evlatlarıyla olan anılarını anlatıp , acı içinde geçmişi andı. Şehit annesi Sebahat Türkel, "Oğlum gerçekten vatanını çok seviyordu. Babası olaylardan dolayı oğlum gitme, asker olma derdi. Oda ‘baba ben gitmesem, o gitmezse kim gidecek. Vatanımızı kim savunacak’ derdi" dedi.

 

Tarih : 12 Mayıs 2021 Çarşamba 12:42

İçişleri Bakanlığının dün yayınladığı genelgeyle şehit aileleri Arife gününde ve bayramda sokağa çıkma yasağından muaf tutulmuştu. Şehit aileleri de bugün çocuklarının mezarlarını ziyaret ederek, bir bayramı daha onlarsız geçirmenin üzüntüsünü yaşadılar. Şehit aileleri, evlatlarının mezarları başında gözyaşları içinde dualar ederken, İl Müftülüğünde görevli hocalarda Kuran-i Kerim tilaveti okudu. Duygusal anların yaşandığı ziyarette şehit ailelerini, protokol üyeleri teselli etmeye çalıştı. 5 yıl önce Şırnak'taki operasyonda el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan Sağlık Astsubay Murat Erdi Eker'in annesi Aynur Eker, her bayramda çok kötü olduklarını belirterek, “Geliyoruz bakıyoruz, onun olmayışı çok acı. Ancak yapacak bir şey yok, Allah’ım onları şefaatine nail eylesin. Herkese teşekkür ediyorum bizimle sürekli ilgileniyorlar. Allah güvenlik güçlerimize güç, kuvvet versin. Allah teröristleri ıslah etsin yada perişan etsin” dedi.

"OĞLUM VATANINI ÇOK SEVİYORDU”

 3 yıl önce Tunceli’nin Nazimiye ilçesi kırsalında operasyonda soğuk havadan etkilenen ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel'in annesi Sebahat Türkel ise bir bayramı daha çocuğundan ayrı yaşayacaklarını kaydederek, “Oğlum gerçekten vatanını çok seviyordu. Babası olaylardan dolayı oğlum gitme, asker olma derdi. Oda ‘baba ben gitmesem, o gitmezse kim gidecek. Vatanımızı kim savunacak’ derdi. Birgün önce oğlumla konuştum. Sadece ‘anne nasılsın, iyi misin’ diye sordu. Sesi o kadar kibardı, o kadar narindi ki oğlum babanı da ara dedim. Sabah oğlumun şehit olduğu haberi geldi. Ben o gece rüyamda başımda bombanın patladığını gördüm. Bütün mahallemizi pire basıyor. Sanki gökyüzünden melekler inmişti. Çünkü ‘anne ben şehit olacağım, albayrağa sarılı geleceğim’ diyordu. Bunu herkese konuşuyordu ve öyle oldu. Acısı çok büyük ama gururu daha da büyük. Bizim oğlumuz şehit oldu. Ya oğlumuz kötü yollara düşseydi, daha farklı ölseydi. O zaman daha fazla kahrolurdu. Bunun şerefi her şeyin üstünde” şeklinde konuştu.

“DEVLETİMİZİN, MİLLETİMİZİN BİRLİK OLMASINI İSTİYORUZ”

Türkiye’de artık terörün bitmesini isteyen gözyaşlı anne, “Devletimizin, milletimizin birlik olmasını istiyoruz. Birde Kudüs için dünyanın artık bir araya gelmesini istiyorum. Çünkü onlar orada ağlarken biz burada bir tas su içemiyoruz. Bir şehit annesi olarak, orayı gördükçe bir tas su içerken benim ciğerim yanıyor. Onların hallerini görmek istemiyorum. Orada hayatını kaybeden çocuklara annenin sarılışı, feryadı çok kötü. Bir anne için bu dünyanın en zor şeyi. Artık herkes, bütün Müslümanlar bir olsun ve kafirlere karşı çatışalım. Biz bunun böyle devam etmesini, artık masumların ölmesini istemiyoruz” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, ramazan, bayram, şehit, akbelen, mezarlık

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA