26 Nisan 2024 Cuma



11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı   11:44   FORUM MERSIN’DE ÇOCUK BAYRAMı COŞKUYLA KUTLANDı!   11:42   BAŞKAN YıLDıZ, ILK NIKAHıNı KıYDı   11:41   ONLARCA SANATÇıNıN ESERLERI GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   11:37   AKKUYU NGS’DE VINÇ YANGıNı   11:34   BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE FıRSAT   12:31   SıCAKLAR ETKILEDI YENIDÜNYADA HASAT ERKEN BAŞLADı: FIYATı ÜRETICISINI SEVINDIRDI   12:29   TÜRKIYE, MEYVE ÜRETIMINDE DÜNYADA 4’ÜNCÜ SıRADA   12:27   MINIKLERDEN COŞKULU 23 NISAN KUTLAMASı   12:25   FESTIVALE FIS KONSERI DAMGA VURDU   12:20   MERSIN’DE ’1923 ÖĞRENCI 23 NISAN’ KONSERI VERDI   12:19   BAŞKAN SEÇER, ÇOCUKLARıN BAYRAM NEŞESINE ORTAK OLDU   12:15   TARSUSLULAR, 23 NISAN’ı BÜYÜK BIR SEVINÇLE KUTLADı   12:11   ERDEMLI’DE GELENEKSEL UÇURTMA ŞENLIĞI   12:07   MERSIN’DE UNUTULMAZ 23 NISAN   12:04   MEZITLI’DE EMIR CAN İĞREK’LE 23 NISAN COŞKUSU!  
 
 
 
 
BERKAY VE NAİME YARDIM BEKLİYOR
   

Hayırsever kamu personeli Halil Öz, iyilik dağıtmaya ve yardıma muhtaç insanlara el uzatmaya devam ediyor. Öz, iki çocuğunun da tümörden dolayı gözlerinde görme bozukluğu olan Hacer Kutup’un evini ziyaret etti ve çocuklara hediyeler verdi. Öz, ayrıca çocuklar için nakit para yardımında bulunmak isteyen hayırseverleri, ihtiyaç sahibi aile buluşturdu. Kızı Naime’nin gözlerinin zamanla iyi olacağını ama doktorların, oğlu Berkay için ilerde tamamen göremeyeceğini belirttiklerini anlatan Kutup, bir yol göstericiye ve desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

Tarih : 9 Mayıs 2021 Pazar 14:48

Aydıncıklı olan hayırsever kamu personeli Halil Öz, 8 yıldır yüzlerce insanın derdine derman oluyor. Yardıma muhtaç insanlara yardım eli uzatmaya, 8 yıl önce kendi köyündeki bir okula kitap göndererek başlayan Öz, her daim yardım bekleyen insanların yanında oluyor. Halil Öz, iki çocuğunun da tümörden dolayı gözlerinde görme bozukluğu olan Hacer Kutup’un evini ziyaret edip, çocuklara hediyeler verdi. Doktorun, Berkay’ın gözlerinde ki sinirlerin epeyce zarar gördüğü için onarılması mümkün olmadığını ve her hangi bir tedavisinin olmadığını söylediğini dile getiren Kutup,” tek bir doktorla sınırlı kalmak istemiyorum. Çocuğumu başka doktorlara da göstermek istiyorum ama bunun için bir yol göstericiye ve desteğe ihtiyacım var” dedi.

“SAĞ GÖZÜ YÜZDE 5, SOL GÖZÜ İSE YÜZDE 30 GÖRÜYOR”

İki çocuğunun da tümörden dolayı gözlerinde görme bozukluğu olan Hacer Kutup, “hastalık doğuştan değil sonradan oldu. Berkay henüz 3 yaşındayken gözlerinin kaydığını fark edip doktora götürdük. Doktor, bu yalancı kayma zamanla geçer dedi. Sonrasında sürekli göz kontrollerini yaptırdık. Daha sonra devlet hastanesinde bir doktor, ameliyat olabilir ama Ankara’ya götürmeniz lazım dedi. O zaman yaşı küçük olduğu için ameliyat olmadı. Okuma yazmayı öğrensin, net bir şekilde göz kontrollerinden geçsin, ondan sonra ameliyat olup olmayacağına karar verelim dedik. Geçen sene kontrole götüreceğimiz sırada fenalaşmaya başladı. Acilde götürdük ve gözlerinin arkasında tümör olduğunu öğrendik. Berkay’ın sağ gözü yüzde 5, sol gözü ise yüzde 30 görüyor” diye aktardı. En son hastaneye gittiklerinde doktorun, Berkay’ın gözlerinin çok az gördüğünü ve gözlük takması gerektiğini söylediğini ifade eden Kutup, tam kapanmadan dolayı gözlük alamadıklarını anlattı.

“KIZIMDA DA TÜMÖR OLDUĞU TESPİT EDİLDİ”

Kızının da ağzının altında tümör olduğunu ve bu sebepten dolayı görme bozukluğu yaşadığını anlatan Kutup,”doktorlar, hastalık Berkay’ın hastalığıyla aynı olduğu için takip etmek zorundayız dediler. Kızımın emarlarını çektiler ve tümör olduğu tespit ettiler. Doktor, hastalık yeni başladığı için 3 ayda bir kontrole gelirse iyi olacağını söyledi.” diye belirtti.

“HERHANGİ BİR TEDAVİSİNİN OLMADIĞINI SÖYLEDİLER”

Berkay’ın gözlerinde ki sinirlerin epeyce zarar görmüş olmasından dolayı, doktorun artık tedavinin mümkün olmadığını anlattığını dile getiren Kutup,” Doktor, Berkay ileri de bir gün hiç görmeyecek dedi. Ameliyat ettirmek istedik ama ameliyat çok riskli, ameliyat olursa görme duyusunu tamamen kaybedebilir dediler. Doktor bana sen keskin bir bıçak üzerinde yürüyorsun, bu durum senin için ömür boyu sürecek dedi. Başka kaynaklardan araştırdığımda, Adana’da bir doktor öneriliyordu. Tedavinin mümkün olduğunu ama ameliyatla değil de lazerle tedavi olabileceği söyleniyordu. Daha öncesine kadar içimde hiç umut olmamıştı ama bunu duyduktan sonra içimde bir umut olmaya başladı” dedi.

“BİR YOL GÖSTERİCİYE İHTİYACIMIZ VAR”

Tek bir doktorla sınırlı kalmak istemediğini, çocuğunu başka doktorlara da götürmek istediğini söyleyen Kutup,” bunun için sesimi duyurmam gerekiyor, birilerinin beni görmesi gerekiyor. Ekonomik destekten ziyade, bir yol göstericiye ihtiyacımız var.  Ekonomik destekte gerekli ama yol gösterici ve tedavinin yöntemleri bulunduktan sonra gerekli. Bu durumun bir tedavisi var mı, varsa nerede, biz bunu öğrenmek istiyoruz” diye açıkladı.

Çocuklar için çok fazla kişiye ulaştığını anlatan Halil Öz, “her zaman Berkay’ın yanında olacağız. Naime kızımızın da durumunu duyduktan sonra, tekrardan ziyarete geldik. Elimizden geldiği kadar hem maddi hem de manevi anlamda katkıda bulunduğumuza ve daha da katkımız olacağına inanıyoruz. Biz her zaman yanlarında olacağız. ‘Tohum toprağa, engelliler topluma emanettir’ diyoruz. Berkay ve Naime gibi kardeşlerimiz, biz var olduğumuz sürece bize ve takipçilerimize emanettir” diye belirtti.

Paylaş :
 
Etiketler :  berkay, naime, yardım, hacer kutup, halil öz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA