19 Nisan 2024 Cuma



10:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ZABıTA EKIPLERI, YAZ SEZONUNA HAZıR   10:41   BÜYÜKŞEHIR’DEN BIR ILK: 23 NISAN ULUSLARARASı ÇOCUK FESTIVALI   10:40   "ANAMUR VE AYDıNCıK’TA AÇıLACAK YENI BÖLÜMLER IÇIN YÖK’E BAŞVURUMUZU YAPTıK"   10:39   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 5 GÖZALTı   10:37   DENIZE GIREN GENÇ ADAM BOĞULDU   10:36   CENAZEYE GIDERKEN KAZA GEÇIRIP ÖLDÜ   10:36   MERSIN’DEKI KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN IŞÇI OSMANIYE’DE TOPRAĞA VERILDI   11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı   11:12   MERSIN’DE IKI OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 5 YARALı   11:11   OTOMOBIL TıRA ARKADAN ÇARPTı: 1 ÖLÜ   11:09   ÇOK SAYıDA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI, 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:08   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU, 2 KIŞI TUTUKLANDı   11:07   ÇBK KUPAYı KAYBETTI   11:46   HıZLı TREN ILE ADANA-MERSIN ARASı ULAŞıM 25 DAKIKAYA DÜŞECEK  
 
 
 
 
MERSİN’İN GÜZELLİKLERİ GÜNYÜZÜNE ÇIKIYOR
   

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkarmaya devam ediyor. Yılmaz, ayrıca spor turizminin merkezlerinden biri olan Mersin’de, turizmi sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

 

Tarih : 16 Nisan 2021 Cuma 16:41

Toroslar Belediyesi  ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği (METAB) Başkanı olan Yılmaz, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Kentimizin zenginliklerini ve güzelliklerini en iyi şekilde değerlendiriyor, turizmde hak ettiği noktaya getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

“KENTİMİZ, TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİNE İMKAN SUNUYOR”

Salgının sadece ülkemizin değil tüm dünya turizmini olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Yılmaz, ”Salgının bitmesiyle turizmin tekrar canlanması hepimizin ortak arzusudur ve bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilindiği üzere turizm, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan bir sektördür. Ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra insanlar arasındaki bağların da gelişmesine yardımcı olan bu sektörün kentimizde ve ilçemizde önemli bir değer haline gelmesi adına çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Kentimiz, tarihi ve doğal güzellikleriyle turizm çeşitliliğine imkan sunuyor. En kısa zamanda el birliğiyle atlatmayı temenni ettiğimiz pandemi sürecinden sonra turizm sektöründe Mersin’imizin yeterli payı alabilmesi için yoğun bir gayret içinde olacağız. Bunun için turizmi 12 aya ve tabana yaymayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir bir şekilde turizmi hemşerilerimizle birlikte geliştireceğiz" diye konuştu.

“ÇUKUROVA BÖLGESİNDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Başkan Yılmaz, kış turizmi ve sporları konusunda önemli bir potansiyele sahip olan Toroslar'da kar festivali' düzenleyerek, Mersin’in yanı sıra Çukurova Bölgesinde de bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.  Yılmaz, "Arslanköy yaylamızı hemşerilerimizle ve il dışından gelen birçok misafirimizle buluşturduk.  Toroslar Kar Festivali ile Mersin’de kış turizmi ve sporları konusunda bir çığır açtık. Toroslar’ımızı, yayla turizminin en önemli bölgelerinden biri haline getirdik. Kar turizmini geliştirmek ve yaymak istiyoruz. İlçemize bir kayak tesisi kazandırmayı planlıyoruz. Birçok tarihi ve kültür varlıklarının yer aldığı ilçemizde görülmeye değer nice doğa harikası mekanlar da bulunmaktadır. Pandeminin ardından ikincisini düzenleyeceğimiz kar festivalimiz, aktivitelerimiz ve doğa yürüyüşlerimizle bu eşsiz güzellikleri daha çok insanımızın görmesini ve tanımalarını sağlayacağız" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, güzellikleri, toroslar, kar, turizm, mhp, yayla, atsız, afşin, yılmaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA