21 Mart 2026 Cumartesi



22:51   BAŞKAN YÜCE’DEN ZULME TEPKI, EMEKÇIYE TEBRIK   17:16   “BAYRAM BOYUNCA İLGİLİ TÜM BİRİMLERİMİZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAKLAR”   17:07   YENIŞEHIR BELEDIYESINDE BAYRAMLAŞMA HEYECANı   14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU  
 
 
 
 
AKDENİZ’DE SOĞUK ASFALT DÖNEMİ BAŞLIYOR
   

Akdeniz Belediyesi envanterine yeni araç kattı. Belediye yeni almış olduğu araçla soğuk asfalt serimini daha kaliteli, sağlam ve uzun ömürlü yapmayı hedefliyor.

 

Tarih : 16 Nisan 2021 Cuma 11:35

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, belediyenin makine ikmal sahasını ziyaret ederek, kurum envanterine dâhil olan; bitümlü bağlayıcı ile çakıl karışımının aynı anda serilmesini sağlayan aracı tanıttı. Kombine satıh kaplama aracının belediyeye kazandırıldığını ifade eden Başkan Gültak, “Bitüm modifiye tesisimiz de ihale aşamasında olup, toplam 2 milyon TL’ye mal olacak. Alımlar, belediyemiz bütçesinden harcama yapılmadan tamamını hibe yoluyla temin etmiş olacağız. Kombi ve modifiye tesisi ile sathi kaplama hizmetlerimizi yürütme imkânına kavuşacağız. Bunun yanında, Akdeniz’e sıcak asfalt plenti kurulmasıyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

“Aynı anda hem bitüm hem de çakılı seriyor”

“Daha önce yayla, bahçe, köy yollarında 3-4 gün önceden zift dökülür, bekletilir, sonra mucur serilirdi. Tabi bu durum, insanlara eziyet veren bir yöntemdi” diyen Başkan Gültak, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu sistem ise, içinde hem bitümü barındıran, aynı anda çakılı da dökebilen bir sistem. Hem zifti hem de mucuru içinde bulundurduğu için dökülecek yola, bir yandan zift püskürtürken, diğer yandan aynı anda mucur serilecek. Dolayısıyla tek seferde soğuk asfalt dökülmüş olacak. Hem verimin artması ve zaman kazanma açısından avantaj sağlayacak, hem de yolu kullanan vatandaşlar zor durumda kalmayacak.”

“Akdeniz’e yılın her günü asfalt serimi mümkün olacak”

Başkan Gültak, asfalt konusunda önemli adımlardan birini attıklarının da altını çizerek, “Yakın bir zamanda sıcak asfalt plentimizi de inşallah Akdeniz’e kuracağız. Böylelikle Akdeniz Belediyesi, tarihinde ilk defa sıcak asfalt üreten bir tesise sahip olacak. Artık, ‘asfaltımız yok, ihaleye çıkacağız’ gibi sorunlar yaşamayacağız. Akdeniz’in her noktasında, yılın her günü sıcak veya soğuk asfalt bulunabilecek ve serime hazır olacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Paylaş :
 
Etiketler :  akdeniz belediyesi, soğuk asfalt, deönemi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA