26 Nisan 2024 Cuma



13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı   11:44   FORUM MERSIN’DE ÇOCUK BAYRAMı COŞKUYLA KUTLANDı!   11:42   BAŞKAN YıLDıZ, ILK NIKAHıNı KıYDı  
 
 
 
 
ESNAF TEDİRGİN
   

Günlük koronavirüs vakalarının 60 bine dayanmasının ardından devletin ramazan ayında kapanma kararı alıp almayacağı gündemin bir numaralı konusu oldu. Kulislerde Ramazan ayı boyunca kapatma konusu tartışılırken, hükümetin de bu seçeneğe sıcak baktığı söyleniyor. Lokantaların, kafelerin kapatılması, belki kuaför ve spor salonlarına yasak gelmesi, 65 yaş ve 20 yaş için yeni kurallar ve saat uygulamaların tekrar gelmesi gündemde.

 

Tarih : 11 Nisan 2021 Pazar 17:55

Bu günlerde kararlaştırılması beklenen Ramazan tedbirleri, Ankara'da en çok konuşulan konuların başında geliyor.  Bilim insanları ve siyasiler ise bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Hızla artan korona vakaları nedeniyle Ramazan'da "kapanma" yapılmasını savunanlarla, hafta sonu ve akşam sokağa çıkma yasaklarını yeterli bulanlar var.

TAM KAPANMA VE KAPATMA ÇOK FARKLI

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, hükümette kapalı kapılar ardında yapılan değerlendirmelerde, turizm sezonu açılmadan önce vakaların kontrol altına alınması gerektiği belirtiliyor. Bunun için, Ramazan'da 'kapatma' yapılarak, mayıs ayının ikinci yarısına daha "az vaka ve kontrollü pandemiyle" girmenin doğru olacağını, böylece turizm tanıtım kampanyalarının daha iyi yönetileceğini söyleyenler olduğunu biliyoruz. "Mart başında erken açıldık. Kademeli normalleşmeye nisan ayında başlamalıydık" diyen hocaların sözlerinin dinlenmemesinin faturasının ödendiğini ifade edenler de var.

Bu arada, "tam kapanma" ile "kapatma" arasında ciddi fark olduğu anlatılıyor. Uzmanlar, Türkiye'nin pandemi sürecinde tam kapanma uygulamadığını, bunun üretim ve dağıtım zincirinin de durması anlamına geldiğini belirtiyorlar. Türkiye'nin en riskli dönemlerde uyguladığı kararlara sadece "kapatma" deniliyor. Bu da, bundan altı ay önce yayınlanan genelgelere yeniden dönülmesi anlamına geliyor.

HÜKÜMET KAPATMAYA DAHA YAKIN

Yani lokantaların, kafelerin kapatılması, belki kuaför ve spor salonlarına yasak gelmesi, 65 yaş ve 20 yaş için yeni kurallar ve saat uygulamasının yapılması, düğün, taziye, asker uğurlama gibi konularda sınırlama getirilmesi. Bunun biraz gevşetilmiş halini marttan önce yaşıyorduk zaten.

Esnaf, restoran ve kafe işletmecileri ise hükümetin kapatma kararı alma olasılığından endişeli. Virüs tedbirlerinin yıl boyunca en çok kendilerine zarar verdiğinden şikayet eden esnaf, ramazan ayında işletmelerinin gündüz açık kalmasını ve bugünkü sistemin devam etmesini istiyor. Az da olsa çalışmanın, hiç çalışılmamasından daha iyi olduğunu vurgulayan işletmeciler, insanlarımızın geneli oruçlu olduğu için mesafe sorunun olmayacağı görüşünde.

Paylaş :
 
Etiketler :  esnaf, tedirgin, ramazan, kapanma, olacakmı,

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

  • Gönderen : Mehmet Kara - Tarih : 12/4/2021 - 10:29:53
    Allah esnafın yardımcısı olsun. Pandemi en çok onları etkiledi.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA