4 Şubat 2026 Çarşamba



16:47   YANGıNDA ZARAR GÖREN TARIHI MERSIN EVININ ÇATıSı TEMIZLENDI   16:12   ANAMUR’DA ÖĞRENCILERE KUR’AN-ı KERIM HEDIYE EDILDI   14:17   MERSIN’DE ARANAN 502 ŞAHıS YAKALANDı, 115’I CEZAEVINE GÖNDERILDI   14:06   SILIFKE’DE BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ   13:31   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESI   11:40   MUT’TA ORMAN SUÇLARıNA YÖNELIK ÖNLEME ARAMASı YAPıLDı   10:52   MERSIN’DE GENÇLER EĞITIMDEN ISTIHDAMA DOĞRUDAN YÖNLENDIRILECEK   10:49   MESKİ ANA IÇME SUYU HATTıNDA DEPLASE ÇALıŞMASıNı TAMAMLADı   10:46   MERSIN’DE ÜRETICILERIN KULLANDıĞı YOL YENILENDI   10:41   140 ESERIN YARıŞTıĞı MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ SONUÇLANDı   10:37   MERSIN’DE BIR EVIN AMBARıNDA ÇıKAN YANGıN KORKUTTU   10:33   MERSIN’DE SANSAR AILESI GÖRÜNTÜLENDI   10:30   MOTOSIKLETLER ÇARPıŞTı:2 YARALı   14:03   MERSIN’DEKI KAZADAN ACı HIKAYE: İKIZLERI ÖLÜM AYıRDı, 3 CENAZE YAN YANA DEFNEDILDI   12:00   KÜLTÜR VE SANAT EVLERI GENÇLERI ÜRETIME KAZANDıRıYOR   11:01   MERSIN’DE 72 YAŞıNDAKI OSMAN AMCA HAFıZ OLDU   10:38   SON 5 YıLDA TÜRKIYE’YE 250 MILYON $ YATıRıM YAPAN ÇIMSA’DAN IHRACATA 1,5 MILYAR $’LıK KATKı   10:06   MERSIN’DE BERAT KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:02   MERSIN’DE SELIN IZLERI SAHILLERDEN SILINIYOR   09:58   MERSIN’DE AV SıRASıNDA DOMUZ SALDıRıSı KAMERADA  
 
 
 
 
MEZİTLİ BELEDİYESİ KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ MERKEZİ AÇILDI
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Merkezi’nin açılışına katıldı. Sosyal belediyeciliğin ayrı, özel insanların ya da dezavantajlı grupların duygu sömürüsü ile oylarına talip olmanın ayrı şeyler olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Biz bu insanlarımız, hangi hal ve şartta olursa olsun bize oy versin kaygısıyla bu çalışmaları yapmıyoruz. Bunu vicdanen yapıyoruz ve dünya görüşümüz gereği yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 10 Nisan 2021 Cumartesi 13:08

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, spor, bocce, hobi ve avokado bahçesi gibi çok yönlü alanları ile özel gereksinimli vatandaşların hizmetine açılan Mezitli Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Törende, Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Meclis üyeleri, engelli dernekleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer aldı.

“BİZ OY KAYGISIYLA BU HİZMETLERİ YAPMIYORUZ, VİCDANEN YAPIYORUZ”

Merkezin açılış töreninde konuşma yapan Başkan Seçer, “Bugün burada bizi bir araya getiren Mezitli Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin yaptığı çok önemli bir alan engellilerimiz için. Aslında engelli demek de çok içimden gelen bir kavram değil. Özel insanlarımız. Aslında engel akıllarda oluyor. Meselelere nasıl baktığınıza bağlı” dedi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yaptığı açılış konuşmasındaki bir cümleye atıfta bulunan Başkan Seçer, “Başkan güzel bir şey söyledi konuşmasında. Genelde belediyecilik imar, yol, para, insanların rant elde ettiği kurumlar olarak gözlemlenir ama belediyeciliğin bu olmadığını özellikle yakın tarihte 31 Mart’taki seçim sonrası Cumhuriyet Halk Parti’li belediyelerin yönetime gelmesi ile Türkiye tekrar hatırladı. Sosyal belediyecilik başka bir şey, oy devşirme amacı ile fakir fukaranın ya da özel insanların ya da dezavantajlı grupların duygu sömürüsü ile oylarına talip olma, onları devşirme başka bir şey. Bunu karıştırmamak lazım. Biz kimseye öykünmüyoruz. Belediye başkanları ya da yöneticiler mutlaka özel insanlarımıza, dezavantajlı gruplarımıza politikalar üretiyorlar ama bu politikaları üretirken yola çıkış amacımız farklı. Biz bu insanlarımız, hangi hal ve şartta olursa olsun bize oy versin kaygısıyla bu çalışmaları yapmıyoruz. Bunu vicdanen yapıyoruz ve dünya görüşümüz gereği yapıyoruz. Onun için sosyal demokrat belediyecilik deniyor bunun ismine. Çok güzel çalışmalar oluyor. Sayın Belediye Başkanımızı, Sayın Kent Konseyi Başkanımızı kutluyoruz. Bunlar önemli ve değerli çalışmalar” şeklinde devam etti.

“BURADA EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Türkiye’de özel gereksinimli yurttaşların genel nüfusa oranının yüzde 10 civarında olduğunu belirten Başkan Seçer, “Mersin nüfusunun da baktığınız zaman Türkiye’ye oranı ile aşağı yukarı eş değer. Yeterli derecede bir Avrupa standardında ya da kalkınmış ülkeler seviyesinde etkin, sürdürülebilir politikalar uygulandığını söyleyemeyiz. El yordamıyla, çalakalem, günü kurtarmak için yapılan bazı çalışmalar oluyor” dedi.

Seçer, özel yurttaşların etkin sonuç alabilmesi için yöneticilerin de onlarla ortak çalışma içinde olması gerektiğini vurgulayarak, engelli derneklerinin sayısının çok fazla olduğunu, daha etkin ve daha iyi sonuç alabilecek çalışmalar yapacak kurumları desteklemenin faydalı olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Mezitli Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Merkezi’nin yapımına katkıda bulunan bağışçılara teşekkür plaketleri verildi. Erkan Ekşi ve Nilgün Aşçı’ya plaketleri Başkan Seçer tarafından verildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mezitli, belediyesi, kent, konseyi, engelli

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA