28 Aralık 2025 Pazar



14:44   TARSUS’TA ŞEHITLER DUALARLA YAD EDILDI   14:41   TARSUS’TA ŞEHITLER IÇIN HELVA IKRAMı   14:39   YERLI MUZ IÇIN GÜÇLÜ KOOPERATIF MESAJı   12:53   İLYAS HALIL ÖYKÜ ÖDÜLÜ ALIHAN DEMIR’E   12:22   MERSIN’E LOJISTIK MERKEZ KURULMASı KARARı ÇıKTı   12:12   MERSIN’DE ACı OLAY: EVDE ÇıKAN YANGıNDA 2 ÇOCUK HAYATıNı KAYBETTI   11:09   MERSIN LIMANı’NDA 182 MILYON TL’LIK GÜMRÜK KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU   10:23   TARSUS ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI MERCAN BILIM MERKEZI’NDE BILIMLE BULUŞTU   10:21   AYKOME’NIN 2025 YıLı 2. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   10:19   MERSIN POLISINDEN MİT DESTEKLI OPERASYON: 33 MILYONLUK UYUŞTURUCU ELE GEÇIRILDI   10:02   YAPAY ZEKA TEHLIKESI BÜYÜYOR: "SAHTE IÇERIKLER KAMUOYUNUN ALGıSıNı ÇOK HıZLı BIR ŞEKILDE ŞEKILLENDIREBILIYOR"   09:59   MERCEK’TE DIJITAL TASARıM VE CANVA KURSUNA YOĞUN ILGI   15:55   TARSUS’TA YıLBAŞı PAZARLARı KAPıLARıNı AÇTı   11:21   TARSUS’TA REGAIB KANDILI DAYANıŞMAYLA KARŞıLANDı   10:43   MERSIN’DE ESENLI-HEBILLI BAĞLANTı YOLU YENILENEREK HIZMETE AÇıLDı   10:41   MERSIN’DE HıYAR FIDESI DESTEĞI AYDıNCıK’TA HASADA DÖNÜŞTÜ   10:38   MERSIN’DE REGAIP KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:35   MERSIN’DE FıRıNLARA SıKı DENETIM: 5 IŞLETMEYE CEZA   10:33   KAZA YAPAN ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ ITFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı   15:13   ANAMUR’DA ŞIVLILIK GELENEĞI MINIKLERLE YAŞATıLDı  
 
 
 
 
DOLANDIRICILIK ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
   

Aralarında Mersin’in de olduğu 3 ilde jandarma tarafından eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 6 ilde 27 kişiyi dolandıran dolandırıcılık çetesi çökertildi.

 

Tarih : 9 Nisan 2021 Cuma 16:58

Edinilen bilgiye göre Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Besni İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan sıkı takip ve planlı çalışmalar sonucunda dolandırıcılık çetesi çökertildi. Adıyaman, Van, Mersin, Ağrı, Giresun ve Mardin illeri ve ilçelerinde ikamet eden 27 vatandaşı “Terör Örgütüne T.C. Kimlik Numaranız veya adınız kullanılarak para aktarılmış, aktarılan paralar ile sizin paraların seri numarası kontrol edilecek” şeklinde beyanlarda bulunarak kandırmak ve korkutmak suretiyle, hesaplarında bulunan paraları kendi hesaplarına aktararak dolandırıcılık suçu işleyen çeteye operasyon düzenlendi. A.G., H.G., C.B., U.K.B., Y.A. ve M.F.K. isimli şahıslar, 27 vatandaşın 67 bin lirasını dolandırdı. Örgüt lideri olan A.G. isimli şahıs dolandırıcılık esnasında suçüstü yakalandı. Bu operasyon ile 3 kişinin 25 bin TL dolandırılması engellendi. Şüpheli H.G. isimli şahsın hesabına 2018 yılından bu yana 295 bin TL para girişi olduğu tespit edildi.

Adıyaman merkezli Şanlıurfa ve Mersin illerinde eş zamanlı olarak icra edilen operasyonda H.G., C.B., U.K.B., Y.A. ve M.F.K. isimli şüpheliler yakalandı. Üst ve ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet modem, 2 adet flash bellek, 13 adet cep telefonu, 10 adet sim kart ve 5 bin 280 TL ele geçirildi. Yapılan operasyon sonucunda 27 adet faili meçhul olay aydınlatıldı.

Adli makamlarca yapılan işlemlerini müteakip 5 şüpheli şahıs tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Öte yandan olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, dolandırıcılık, çetesi, çökertildi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA