14 Şubat 2026 Cumartesi



14:31   CUMHURBAŞKANı YARDıMCıSı YıLMAZ: "YÜKSEKÖĞRETIMDE KÖKLÜ DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTIRDIK’’   13:57   MERSIN’DE OKUMA SALONLARı GENÇLERIN IKINCI EVI OLDU   13:01   AKDENİZ BELEDİYE SPOR U-14 FUTBOL TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA İLİMİZİ TEMSİL EDECEK   12:13   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR’DA ŞEFFAF VE HALKÇI BELEDİYECİLİĞİ ESAS ALIYORUZ”   12:11   BAŞKAN ÖZYIĞIT: TARIHI BIRLIKTE YAZACAĞıZ   11:36   PLAKASıZ ARAÇLA YAKıT ALıP KAÇTı, JANDARMA YAKALADı   09:55   MUT’TA AŞıRı YAĞıŞ NEDENIYLE KAPANAN YOL ULAŞıMA AÇıLDı   14:38   BAŞKAN SEÇER: "KıRSAL KALKıNMA ILE BIRLIKTE MERSIN TANıNSıN ISTIYORUZ"   14:35   ÇOCUK KAMPÜSÜNDE ÇOCUKLAR HEM EĞLENIYOR, HEM DE ÖĞRENIYOR   14:30   TARSUS’TA ÇOCUKLARıN HAYALLERI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ   15:56   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI ABDURAHMAN YILDIZ’DAN GAZETEMİZE ZİYARET   15:43   MERSIN’DE KAN VEREN ITFAIYE ERLERI ÖĞRENCILERDEN ALKıŞ ALDı   14:42   ÖZGECAN ASLAN ÖLÜMÜNÜN 11’INCI YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA DUALARLA ANıLDı   13:21   MERSIN’DE METRUK BINA KONTROLLÜ ŞEKILDE YıKıLDı   13:20   GÜLNAR’ıN 50 YıLLıK SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ   13:13   MEDCEM ÇIMENTO GRUBU, ELEKTRIKLI ARAÇ FILOSUNU MERCEDES-BENZ EACTROS 600 ILE GÜÇLENDIRDI   10:46   SALIHLI’DE MINIK ÖĞRENCILERDEN GERI DÖNÜŞÜME ANLAMLı DOKUNUŞ   10:44   TRAFIK DENETIMINDE SAHTE AVUKAT KIMLIĞI GÖSTEREN ŞAHıS YAKALANDı   10:41   MERSIN’DE ‘DILDE TELDE ANADOLU’ KONSERIYLE TÜRKÜ RÜZGÂRı ESTI   11:55   TARSUS’TA SIGARAYı BıRAKMA GÜNÜ’NDE FARKıNDALıK ETKINLIĞI DÜZENLENDI  
 
 
 
 
TARSUS’UN KIRSAL KALKINMA ATAĞI HIZLANDI
   

Mersin ilçelerinden Tarsus Belediyesi küçük üreticileri desteklemek ve kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla başlattığı kırsal kalkınma atağına yaptığı yeni çalışmalarla hız verdi.

 

Tarih : 3 Nisan 2021 Cumartesi 15:19

Kırsalda maddi zorluk çeken besiciler ve tarımsal faaliyette bulunan çiftçiler için daha önce destek sözü veren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 2 yılda yaptığı 106 açılışın ardından verdiği sözü yerine getirdi ve kırsal kalkınma desteği için kolları sıvadı.

Tarsus Belediyesi sorunları yerinde incelemek ve verimliliği düşüren hastalıklara hızlı çözüm sağlamak için Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ile birlikte bir çözüm heyeti oluşturdu. Yapılan heyet çalışmaları kapsamında görevlendirilen veterinerler ve ziraat mühendisleri köyleri tek tek gezerek sorunlara yerinde çözüm sağlıyor.

Göçük, Alibeyli, Kızılçukur, Damlama mahallelerinde muhtarların talepleri üzerine incelemelere katılan heyet, talep üzerine küçükbaş hayvanlara iç ve dış parazit aşılamasında bulundu.

Tarımsal Hizmetlerde görevli olan mühendislerin çiftçiler ile yaptığı görüşme sonrasında özellikle yaz meyveciliği üzerine sorunların olduğu saptanırken, incelemelerini tamamlayan heyetin raporu doğrultusunda Tarsus’ta geniş katılımlı ‘’ Tarsus Tarımsal Kalkınma Çalıştayı ’’ düzenlenebileceği ifade edildi.

“BİLİYORUZ Kİ KÖYLÜNÜN CAN DAMARI TARIMDIR, HAYVANCILIKTIR; GÖREVİMİZ DE BU DAMARA CAN VERMEKTİR”

Tarım ve Hayvancılık konusunda üreticilerin bilinçlenmesi adına yapılan çalışmaların aralıksız devam edeceğini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ‘’24 ayda 106 açılış yaptık yaptığımız bu açılışların çoğunu kırsal kalkınmaya yönelik sosyal tesisler oluşturuyor. Kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla köylerde açmış olduğumuz sosyal tesislerde eğitimlerimize bugün itibari ile başladık. Üreticilerimizin bilinçlenmesi, verimin artması ve kırsal kalkınmanın ivme kazanması amacıyla başlattığımız eğitimler köylerde yaşayan vatandaşlarımız için hayati önem taşıyor. Biliyoruz ki köylünün can damarı tarımdır, hayvancılıktır, görevimiz de bu damara can vermektir. Tarsus Belediyesi olarak bu bilinçle etkili projeler üretip işbirliği çalışmaları yapıyoruz. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylümüzün desteklenmesi adına üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda tüm köylerimize açmayı planladığımız sosyal tesislerde tarım ve hayvancılığın gelişimi açısından faydalı olabilecek eğitimler yapmaya başladık. Belediyemize bağlı bu tesislere ziraat mühendisleri, veterinerler ve işbirliği içinde olduğumuz kırsal kalkınma ajanslarına bağlı uzmanlar getirerek tek geliri tarım ve hayvancılık olan köylümüzün ekonomik gelişimini sağlayıp kırsal kalkınmaya katkıda bulunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuşarak köylülerin yanında olduklarını söyledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  tarsus, kırsal, kalkınma, atağı, hızlandı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA