26 Nisan 2024 Cuma



13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı   11:44   FORUM MERSIN’DE ÇOCUK BAYRAMı COŞKUYLA KUTLANDı!   11:42   BAŞKAN YıLDıZ, ILK NIKAHıNı KıYDı  
 
 
 
 
AKDENİZ’E YENİ OKULLAR KAZANDIRILIYOR
   

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Eski MEÜ Tıp Fakültesi yerleşkesi içerinde inşa çalışmaları devam eden okul binasını ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Gültak, yakın dönemde Akdeniz ilçesine 6 yeni okul kazandıracaklarını ve 2023 yılının sonuna dek mevcut okulların tamamının da yenileceğini söyledi.

 

Tarih : 2 Nisan 2021 Cuma 13:20

Mersin Merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilk olarak Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek’i makamında ziyaret ederek burada şube müdürleri ve öğretmenlerle sohbet etti, taleplerini dinledi. Gültak, ardından da beraberinde Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek, Şube Müdürleri, Nusratiye Mahalle Muhtarı Mehmet Dindar ve Okul Aile Birlik Başkanları ile birlikte, eski MEÜ Tıp Fakültesi yerleşkesi içerisinde, inşaat çalışmaları aralıksız devam eden okul binasını ziyaret etti.

FARKLI MAHALLELERDEN YÜZLERCE ÖĞRENCİ YENİ OKULA NAKİL OLACAK

Bölgedeki incelemelerinin sonrasında bir açıklama yapan Başkan Gültak, “Burada yükselecek olan okulumuzun inşaat çalışmalarının tamamlanıp eğitime açılmasından sonra Mahmudiye, İhsaniye, Barış ve Bahçe mahallelerinden yüzlerce öğrencimiz buraya gelip eğitim-öğretim görebilecekler. Bu sayede ilçemizdeki okulların öğrenci yoğunluğu da azalacak, sınıf başına düşen öğrencilerimizin sayısı düşecek” dedi.

YÜZLERCE VELİ ARTIK SERVİS ÜCRETİ ÖDEMEYECEK

Sınıflardaki öğrenci yoğunluğunun azalmasının, eğitimin kalitesini de istenen seviyede yükselteceğini söyleyen Gültak, “Akdeniz’e kazandırılacak olan yeni okulumuzun inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Evlerinden uzak olan başka okullara servisle gitmek zorunda kalan öğrencilerimizin, yeni okulumuza nakliyle birlikte servis ücreti ortadan kalkacak. Tabi bu durum öğrenci velilerimizi maddi olarak rahatlatacak” ifadelerini kullandı.

Akdeniz’e, ilk etapta 6 yeni okul yapılması için gerekli girişimlerden olumlu sonuç aldıklarını kaydeden Gültak, 2023 yılı sonuna dek Akdeniz’de planlaması yapılan 20 okulun fiziki koşullarının yenileneceğini ifade ederek; “Eğitim süreci, büyük önem ve öncelik verdiğimiz konuların başında geliyor. Eğitime, eğitim yuvası okullarımıza ve öğrencilerimize yönelik her türlü hizmet ve projeye desteğimiz devam edecek. Akdeniz için hayata kattığımız hizmet ve yatırımlarda desteklerini esirgemeyen Maliye ve Hazine Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, akdenize, yeni, okullar, kazandırılıyor

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA