2 Kasım 2025 Pazar



11:07   BAŞKAN SEÇER: "ELEKTRIKLI OTOBÜSLER BIZIM VIZYONUMUZA UYGUN"   10:40   MERSIN’DE 5 BIN ÖĞRENCIYE ÜCRETSIZ KAYNAK KITAP DAĞıTıLDı   15:07   MERSIN’DE BAĞıMLıLıĞA KARŞı PEDALLAR GELECEK IÇIN DÖNECEK   14:25   MOTOSIKLETLE KAMYONET ÇARPıŞTı, KAZA ANı KAMERAYA YANSıDı   13:53   AKDENIZ BELEDIYE SPOR’DAN KAYSERI’DE ŞAMPIYONLUK GEÇIDI   13:49   TARSUS’TA CUMHURIYET COŞKUSU SEFO KONSERIYLE ZIRVEYE ULAŞTı   13:43   DESTE DESTE PARA ÇıKTı: LOCA BILETI SATARAK DOLANDıRıCıLıK YAPAN 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   VALI TOROS: "MERSIN’DE 240 MILYAR TL’LIK YATıRıM DEVAM EDIYOR"   11:35   ANAMUR’DA MODERN ADLIYE SARAYı HIZMETE HAZıRLANıYOR   10:50   KENT ORKESTRASıNDAN CUMHURIYET COŞKUSU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:08   MERSIN’DE ÜRETICIYE FIDE VE GÜNEŞ PANELI DESTEĞI   10:05   AKDENIZ BELEDIYESINDEN ’MEME KANSERI FARKıNDALıĞı’ IÇIN PEMBE KURDELE   09:50   TOROSLAR’DA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ   16:45   TARıM SEKTÖRÜNDE ENDIŞE OLUŞTURAN KARAR IPTAL EDILDI   16:41   BAŞKAN SEÇER: "İYI KI CUMHURIYET VAR"   16:36   GÖRME ENGELLILER DÜNYA HALTER ŞAMPIYONASı MERSIN’DE BAŞLADı   16:32   KAZADA KARAR ÇıKTı: KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL’U ÖLDÜREN SÜRÜCÜYE 4,5 YıL HAPIS   16:29   MERSIN’DE KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN 3 KIŞI TOPRAĞA VERILDI   16:26   YURT DıŞıNDAN GELEN MIDE KANSERI HASTASı MERSIN’DE SAĞLıĞıNA KAVUŞTU  
 
 
 
 
KADIN ÜRETİCİLER BİR KEZ DAHA TARSUS’TA
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde üretici kadın stantları “Kocaman Bir Biz” sloganıyla bir kez daha Tarsus’ta kuruldu. 50 standın kurulduğu alanda, Mersin’in birçok ilçesinden toplam 102 kadının ürettiği el emeği ürünler tüketicinin beğenisine sunuldu.

 

Tarih : 2 Nisan 2021 Cuma 11:27

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın üreticileri desteklemeye ve ürünlerine değer katmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde, üretici kadın stantları “Kocaman Bir Biz” sloganıyla bir kez daha Tarsus’ta kuruldu.

Kadına yönelik çalışmaları, Büyükşehir bünyesinde kadın istihdam oranının artırılmasına ilişkin girişimleri ve özellikle aile ekonomilerine katkı sunmak için çaba harcayan kadınlara destekleriyle dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in önem verdiği üretici kadın stantları, farklı birçok ilçeden üretici kadınları bir araya getiriyor.

KADIN ÜRETİCİLER TARSUS’TA BİR ARAYA GELDİ

Doğal güzelliğiyle cazibe merkezi olan Tarsus Kültür Park içinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami özen gösterilerek açılan stantlarda, el emeği ürünlerin kazanca dönüşmesi ve geleneksel tatların daha geniş kesimlere ulaşması amaçlandı. 50 standın kurulduğu alanda, Mersin’in birçok ilçesinden ve Tarsus’tan toplam 102 kadın üretici 2 gün boyunca ürünlerini satma imkanı buldu.

“ÇOK GÜZEL BİR ORTAM HAZIRLANMIŞ”

Pekmez, kayısı, ceviz gibi yöresel tat ve ürünleri yetiştirip aile bütçesine katkı sunduğunu söyleyen üretici kadınlardan Nuriye Kale, “Vahap Seçer’in hazırlamış olduğu bu düzenlemelerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlarımı bekliyorum. Çok güzel bir ortam hazırlanmış” dedi.

Etkinliğe Mersin’den katılan yazma, bez bebek ve çeşitli elişi ürünler üreten Feray Çelik, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e bu etkinliği düzenlediği için çok teşekkür ediyorum. Bütün üreten kadınları burada bir araya topladı” diyerek katılan tüm kadınlara iyi satışlar diledi.

“ÜRETMEK KELİMESİNİ TAM ANLAMIYLA YAŞAYANLARDANIZ”

Seramik ürünlerini açılan stantlarda satma imkanı bulan Dilek Sarı da “Biz seramik ürünler yapıyoruz. Bu ürünlerimiz iki kere fırınlama aşamasından geçiyor. Hepsi kendi el emeğimiz. Açıkçası üretmek kelimesini tam anlamıyla yaşayanlardanız. Böyle bir projede, kadın üreticiler içerisinde yer aldığımız için de çok mutluyuz. Belediyemiz’e böyle bir imkan sağladığı için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“MALİ KAYNAK YARATMAK İÇİN YAPTIĞIMIZ BU ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nde görev alan Burcu Sert, kadınlara mali destek sağlamak için yapılan stant çalışmalarının bir kez daha Tarsus’ta açıldığını belirtti. Kadın üreticilere destek sağlamaya devam edeceklerinin altını çizen Sert,

“Kültür Park’ı seçme nedenlerimizden bir tanesi de içinde bulunduğumuz pandemi koşullarından dolayı alanımız gayet büyük ve açık hava. Parkın belirli noktalarında 13 ilçemizden gelen kadın üreticilerimize satış yapma imkanı sunduk. Yaklaşık 50 standımız var. 102 kadın üreticimiz var. Mali kaynak yaratmak için yaptığımız bu çalışmalarımız diğer ilçelerimizde de ilerleyen zamanlarda devam edecek” şeklinde konuştu.

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  kadın, üreticiler, tarsusta, buluştu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA