30 Aralık 2025 Salı



13:53   NIHAL ERDEM ANADOLU LISESINDE ’YEŞIL VATAN’ SEFERBERLIĞI   12:20   TARSUS’TA YEŞIL ÇATı DÖNEMI BAŞLıYOR   11:36   O ANLAR KAMERADA: KıRMıZı ıŞıKTA GEÇEN OTOMOBIL MOTOSIKLETLIYE ÇARPTı   10:34   GÖKSU SIYAH AKMAYA BAŞLADı, AKıLLARA 3 YıL ÖNCEKI HADISE GELDI   10:12   MERSIN’DE SARP KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI NEFES KESEN OPERASYONLA KURTARıLDı   10:04   MERSIN’DE 2025’TE 15 BIN CENAZE HIZMETI VERILDI, MEZAR YERI ÜCRETI KALDıRıLDı   09:59   ÇIZIMLERINI GÖREN RESSAM SANıYOR: NAKLIYATÇıNıN RESIMLERI RESSAMLARıN ÇIZIMLERINI ARATMıYOR   11:46   TARIHI KILIKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNı BULUŞTURDU   11:46   YALOVA’DA DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYON: 3 ŞEHIT   11:35   KAÇAK KAZı YAPAN 2 ŞÜPHELI TARIHI ESERLERLE YAKALANDı   11:32   MERSIN’DE KURŞUNLAMA VE YARALAMA OLAYLARıNA KARıŞAN ŞÜPHELILER YAKALANDı   14:44   TARSUS’TA ŞEHITLER DUALARLA YAD EDILDI   14:41   TARSUS’TA ŞEHITLER IÇIN HELVA IKRAMı   14:39   YERLI MUZ IÇIN GÜÇLÜ KOOPERATIF MESAJı   12:53   İLYAS HALIL ÖYKÜ ÖDÜLÜ ALIHAN DEMIR’E   12:22   MERSIN’E LOJISTIK MERKEZ KURULMASı KARARı ÇıKTı   12:12   MERSIN’DE ACı OLAY: EVDE ÇıKAN YANGıNDA 2 ÇOCUK HAYATıNı KAYBETTI   11:09   MERSIN LIMANı’NDA 182 MILYON TL’LIK GÜMRÜK KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU   10:23   TARSUS ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI MERCAN BILIM MERKEZI’NDE BILIMLE BULUŞTU   10:21   AYKOME’NIN 2025 YıLı 2. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI  
 
 
 
 
MERSİN’DE 3 FARKLI OYUN 3 GÜN BOYUNCA SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNULACAK
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ dolayısıyla bu yıl ilki düzenlenecek olan ‘Mersin Özel Tiyatrolar Festivali’ kapsamında, Mersin’de faaliyet gösteren yerel tiyatro topluluklarının oyunlarını dijital platformda seyircilerle buluşturacak. Büyükşehir, 3 farklı oyun sergileyecek 3 yerel tiyatro topluluğundan toplam 16 sanat emekçisine destek verecek.

 

Tarih : 27 Mart 2021 Cumartesi 12:52

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ dolayısıyla bu yıl ilki düzenlenecek olan ‘Mersin Özel Tiyatrolar Festivali’ kapsamında, Mersin’de faaliyet gösteren yerel tiyatro topluluklarının oyunlarını dijital platformda seyirciyle buluşturacak. Festival kapsamında 3 farklı oyun pandemi dolayısıyla dijital platformda vatandaşlara ulaştırılacak.

‘DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’ PANDEMİ GÖLGESİNDE KALMAYACAK

Kültüre ve sanata büyük önem veren ve bu alanda birbirinden farklı pek çok çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi sayesinde 27 Mart Dünya Tiyatro Günü pandemi gölgesinde kalmayacak. Sanatseverler salonları doldurup alkışlarını tiyatro sanatçılarına ilk elden duyuramasalar da dijital platform aracılığıyla bu özlemleri giderilmiş olacak. Çekimleri tamamlanan oyunlar 3 gün boyunca Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarında canlı olarak izleyicisiyle buluşturulacak. Pandemi nedeniyle bir yıla yakın bir süredir sahneden ve izleyicilerinden uzak kalan tiyatro sanatçıları, perdelerini bu kez dijital ortamda açacak.

27 Mart Cumartesi günü ‘Tarsus Şehir Tiyatrosu’ tarafından Muzaffer İzgü’nün yazıp, Tayfun Bağcı’nın yönettiği ‘Duvar’ oyunu izleyenleriyle buluşturulacak. 28 Mart Pazar günü de ‘Duvarsız Sanat Tiyatrosu’ tarafından Ahmet Telli’nin yazıp, Ahmet Gedik’in yönettiği ‘Soluk Soluğa’ adlı oyun sahnelenecek. 29 Mart Pazartesi günü ise ‘Tiyatro Körebe’ tarafından Mustafa Uğur Yağcıoğlu’nun yazıp, Murat Haznedar’ın yönettiği ‘Ayıp Ettik’ adlı oyun sahnelenecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi bu sayede, 3 yerel tiyatro topluluğundan toplam 16 sanat emekçisine destek olmuş olacak.

“BU SÜREÇTE BİR NEFESTİR BİZİM İÇİN OYUN OYNAMAK”

Silifke’de kurulan Duvarsız Sanat Tiyatrosu kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Gedik, Soluk Soluğa oyununu Büyükşehir sayesinde yeniden izleyici ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gedik, “Bu oyunu bir kez daha sahnelemekten dolayı mutluyuz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu dijital tiyatro festivali kapsamı içerisinde yer aldığımız için çok mutluyuz. Bu süreçte bir nefestir bizim için bu oyunu oynamak” dedi.

 “GERÇEKTEN ÇOK MUTLUYUZ”

Duvarsız Sanat Tiyatrosu’ndan Zehra Uyulgan, salgın nedeniyle oldukça zor günler geçirdikleri dönemde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin önemli olduğunu ifade ederek, “Gerçekten şu an çok mutluyuz. Oyunumuzu yedinci kez sahneliyoruz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR, ÖZEL TİYATROLARI UNUTMAYAN BİR BELEDİYE”

Tarsus Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Bağcı, “Büyükşehir Belediyesi’nin özel tiyatrolara destek olarak sunduğu dijital tiyatro festivalinde Duvar oyununu oynadık. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Özel tiyatroları gerçekten unutmayan bir belediye. Darısı bütün belediyelerin başına” cümleleriyle Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği destekten dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

“PANDEMİDE SEYİRCİMİZLE ARAMIZA GİREN MESAFEYİ BELEDİYE BAŞKANIMIZLA AŞIYORUZ”

Murat Haznedar, “Pandemi döneminde seyircimizle aramıza giren mesafeyi Belediye Başkanımızla aşıyoruz” diye konuşurken, Tiyatro Körebe’de oyuncu olan Alp Gökmener de, pandemi döneminde uzak kaldıkları seyirci ile buluşmak için sabırsızlandıklarını ifade etti.

“KEŞKE BİR AN ÖNCE SEYİRCİMİZE KAVUŞABİLSEK”

Tiyatro Körebe’nin yönetmeni ve aynı zamanda oyuncusu Umay Haznedar, “Seyircisiz oynamak çok sıkıcı ve zordu. Keşke bir an önce seyircimize kavuşabilsek” şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir, tiyatro, dijital, platform

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA