19 Aralık 2025 Cuma



15:11   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ONUR KONUĞU, PROF. DR. RUŞEN KELEŞ OLDU   14:46   KKTC 5. CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’DAN TOROSLAR’A ZİYARET   10:01   BÜYÜKŞEHİR’İN SANATÇILARI, ACEMAŞİRAN MAKAMINDA ESERLER SESLENDİRDİ    14:29   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN MAHALLELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI   11:42   MSK OOSTENDE’Yİ 84-76 YENDİ   11:22   YENİ YIL COŞKUSUNUN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’İN YILBAŞI PAZARI   10:02   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VERDİĞİ DESTEKLERLE ÜRETİCİYE NEFES OLUYOR   09:59   AKDENİZ’DE AĞIR HASARLI BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ   14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK   17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI  
 
 
 
 
MERSİN’DE EVKA PROGRAMI PROJESİ İLE EV KADINLARINA FARKLI KONULARDA EĞİTİM VERİLDİ
   

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ile Mersin Rotary Kulübü işbirliğinde gerçekleşen; “EVKA Programı Projesi” kapsamında, farklı konularda ev kadınlarına yönelik eğitim seminerleri dizisinin son toplantısı düzenlendi.

 

Tarih : 26 Mart 2021 Cuma 16:23

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, belediye başkan yardımcıları ile meclis üyelerinin de katıldığı ve yoğun ilgi gören etkinlikte Kunter Kurt, “Değişen ve Dönüşen Dünyada Duygusal Değil Duygulu Olmak”; Dr. Hanife Tezcan, “Erken Tanı Hayat Kurtarır”; Avukat Firdevs Gültak Hasancaoğlu da “Kadına Şiddetle Mücadelede Haklarımız” konulu birer sunum yaptı.

“KADININ GÜÇLENMESİ DEMEK, ÜLKENİN GÜÇLENMESİ VE GELİŞMESİ DEMEKTİR”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da seminerde yaptığı konuşmasında; aileyi çok önemsediklerini vurguladı, özellikle kadınlar ve gençler için sadece iki yıl içinde birçok projeyi hayata kattıklarını ifade etti. Başkan Mustafa Gültak; “Çünkü ailede çocuğun eğitimi ilk anne kucağında başlar. Kız çocuğu ile erkek çocuğunun bir farkı da yok. İkisi de eşittir. Bu bilincin topluma kazandırılması elzemdir. Kız Şiddetin her türlüsüne ‘hayır’ diyoruz. Kadına şiddet, topluma, insanlığa ihanettir. Kadına yönelik şiddete karşı sıfır toleransla mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

“KENDİ İŞİNİ KURMAK VE GELİŞTİRMEK İSTEYEN KADINLARIN YANINDAYIZ”

Kadınların istihdama ve ekonomiye kazandırılmasının önemine değinen Başkan Gültak; “Kadınları önemsiyoruz. Zira şu an binin üzerinde kadına kurs veriyoruz. İŞKUR üzerinden de günlük 30 lira ücret almalarını sağlıyoruz. Ayrıca 2 kadın kooperatifi kurduk. Şu an çalışıyorlar ve ürettiklerini satmaları için Kadın Emeği Diyarı’nda onlara stant açtık. Evlerine katkı sunuyorlar ve özgüven kazandılar. Kendi işini kurmak veya meslek sahibi olmak isteyen kadınlar için ekonomik, sosyal ve kültürel projelere büyük değer veriyoruz. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile imzaladığımız protokol sayesinde, sadece iki yıl içinde 927 kadının, toplam 3 milyon 193 bin TL kredi almasını sağladık” dedi.

“KADINLARIN BİLİNÇLENMESİ VE CESARETLENMESİ GEREKİYOR”

Etkinlikte Avukat Firdevs Gültak Hasancaoğlu ise, “Kadına Şiddetle Mücadelede Haklarımız” konulu sunumunda, ‘Kadına şiddet, aile içi şiddet ve şiddet halinde neler yapılabileceği’ konularında bilgiler verdi. “Türkiye’de, daha doğrusu dünyada kadın olmak çok zor. Kadınlar, eski eşleri, sevgilileri veya hiç tanımadıkları kişiler tarafından şiddete uğramaktadır” diyen Av. Firdevs Gültak; “Maalesef ülkemizde de art arda yüreklerimizi burkan kadına şiddet olaylarına tanık oluyoruz. Bu konuların artık korkusuzcu konuşulması, kadınların bilinçlenmesi ve cesaretlendirilmesi gerekiyor. Türkiye’nin her köşesinde, bastırılmış, ezilmiş, güzel duygulara layık görülmemiş, çocuklarının gözleri önünde katledilmiş veya bu tehlikeleri yaşamış her kadına elimizi uzatabilir, onların hayatına dokunabilir ve onları cesaretlendirip harekete geçmelerini sağlayabiliriz ” diye konuştu.

 “NEREDE İMKÂNSIZ VARSA, ORADA MÜMKÜNÜ REDDETMİŞSİNİZDİR”

“Değişen ve Dönüşen Dünyada Duygusal Değil Duygulu Olmak” başlıklı sunumunda Kunter Kurt ise, kaygıyı, korku ve endişeyi kontrol edebilecek bir takım teknikler paylaşıp katılımcılarla da pratikte uyguladı. Kurt, “Nerede imkânsız varsa, orada mümkünü reddetmişsiniz demektir. Her probleme, her soruna bir çözüm mutlaka vardır. Siz yeter ki sakın pes etmeyin, bırakmayın. ‘Nasıl başarılı olurum, neyi nasıl yapabilirim, nasıl istediğim hayatı yaşayabilirim?’ cümleleriyle ilgili kendinize öneriler getirin” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, akdeniz, evka, eğitim, kadın

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA