29 Mart 2024 Cuma



15:14   MERSIN’DE KONTROLDEN ÇıKAN OTOMOBIL BIJUTERI DÜKKANıNA DALDı   15:11   DR. ALI ÖZ’DEN ‘TOROSLAR AŞKıNA’ YÜRÜYÜŞÜNE DAVET   11:35   AKDENIZ’DE GELENEKSEL TÜRK İSLAM SANATı ESERLERI SERGISI   11:31   "AÇ KALMA SÜRESINI AZALTMAK IÇIN SAHUR MÜMKÜN OLDUĞUNCA GEÇ YENMELIDIR"   11:30   BAŞKAN ÖZYIĞIT, YENIŞEHIRLILERI OY KULLANMAYA DAVET ETTI   11:26   “BIRILERI HALKıMıZA KIRLI BIR OYUN KURMAK ISTIYOR”   11:24   “VAKIT GELDI, MERSIN’E ÇOK GÜZEL PROJELER KAZANDıRACAĞıZ”   11:23   AKKUYU NGS’DE GERGINLIK: İŞÇILER, FIRMA YETKILILERININ ARAÇLARıNı TAŞLADı   11:22   "31 MART GÜNÜ CEVABıNı ALMıŞ OLACAKLAR"   11:21   ASKERLIK HAYALI 50 YAŞıNDA GERÇEKLEŞTI   11:19   ARACı KURŞUNLANAN BOZDOĞAN, SALDıRıYı KıNAMAK IÇIN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE KATıLDı   11:18   180 MILYONLUK SAZAN SARMALı OPERASYONU: 20 TUTUKLAMA   11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA  
 
 
 
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN DEZAVANTAJLI MAHALLELERDE EĞİTİM DESTEĞİ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayan öğrencilere eğitim alanındaki desteklerini sürdürüyor. Başkan Vahap Seçer’in eğitime verdiği önem doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’nin 8. sınıfta okuyan ve Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler için ilk kez Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’nde açtığı kurs merkezi çalışmalarına devam ediyor.

 

Tarih : 25 Mart 2021 Perşembe 11:23

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 8. sınıfta okuyan ve Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler için ilk kez Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’nde açtığı kurs merkezinde rehberlik hizmeti de veriliyor. Bu kapsamda rehber öğretmenleri bulunmayan Çiçekli Mahallesi Yakup Çetin Ortaokulu ile Kargılı Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu öğrencilerine Büyükşehir kurs merkezi rehber öğretmeni tarafından eğitim verildi.

Rehberlik hizmeti kapsamında öğrencilere; başarıya giden yolda hedef belirleme, plan yapma, ertelememe, motivasyon sağlama ve zamanı en iyi şekilde değerlendirme gibi konularda detaylı bilgi aktarıldı.

YENİCE KURS MERKEZİ’NDE ÖĞRENCİLERE REHBERLİK HİZMETİ

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçen ve pandemi nedeniyle öncelikle uzaktan eğitim veren ve normalleşme ile birlikte örgün eğitime geçecek olan Yenice Kurs Merkezi’nden birçok öğrenci, geleceklerine şekil verecekleri sınav öncesi faydalanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Yenice Kurs Merkezi, öğrencilere rehberlik hizmeti de veriyor. Bu kapsamda rehber öğretmenleri bulunmayan ve Tarsus’a bağlı kırsal mahalleler arasında yer alan Çiçekli’deki Yakup Çetin Ortaokulu ile Kargılı Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu öğrencilerine, Büyükşehir kurs merkezi rehber öğretmeni tarafından eğitim verildi. Aralarında Yenice Kurs Merkezi’ne kayıtlı öğrencilerin de bulunduğu eğitim sırasında uygulamalı çalışmalar da gerçekleştiriliyor.

Çiçekli Yakup Çetin Ortaokulu Müdürü Hüseyin Pala ve Kargılı Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu Müdürü Ahmet Ceylan’ın da hazır bulundukları eğitim programlarında Yenice Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni İpek Ay, başarıya giden yolda hedef belirleme, plan yapma, ertelememe, motivasyon sağlama ve zamanı en iyi şekilde değerlendirme gibi konularda detaylı bilgi verip, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

“TEMEL AMACIMIZ ÖZELLİKLE DEZAVANTAJLI OLAN ÇOCUKLARIMIZA YARDIMCI OLMAK”

Yenice Kurs Merkezi Sorumlusu Okan Aslan, kurs merkezinde öğrencilere yönelik yapılan eğitim faaliyetlerinden bahsederek, “Yenice Kurs Merkezi olarak öğrencilerimize ulaşmaya devam ediyoruz. Çiçekli Mahallesi’nde bulunan 8. sınıf öğrencilerimize, LGS sınavına hazırlanan öğrencilerimize bir rehberlik çalışması yaptık. Burada öğrencilerimizin sınava hazırlanması yolunda, onlara rehberlik edecek bilgiler paylaştık. 15 günde bir deneme sınavı uyguluyoruz okulumuzda. Buradaki temel amacımız özellikle dezavantajlı olan çocuklarımıza yardımcı olmak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Yenice Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni İpek Ay ise verilen rehberlik hizmetinin detaylarını paylaşarak, “Rehberlik ve motivasyon sunumu ön planda tutarak değerlendirdik. Motivasyon kaynağı eksik olan öğrencilerimizi tespit edip devamında bu sunumların hedef belirleme, zaman yönetimi, içsel motivasyon, nasıl sınava hazırlanırım, nasıl motivasyonumu yükseltirim konuları üzerinde çalışmalar yaptık” diye konuştu. Hazırlanan içerikte öğrencilere faydalı olacak tekniklerin yer aldığını sözlerine ekleyen Ay şunları şu şekilde konuştu:

“Sunumun içerisinde pembe balon tekniği vardı. Küçük deneylerle öğrencilerin motivasyonunu yükseltmekti amacımız. Daha sonra öğrencilerimizden örnek alarak içsel motivasyon kaynaklarını tespit ederek bunları yükseltmeyi amaçladık. Kendileri mutlu olduysa verimli geçtiyse ne mutlu bizlere. Büyükşehir’e bu konuda teşekkür ediyorlar. Devamını getireceğiz. Çocuklara sözümüz vardı. 15 günde bir yapılan deneme sınavlarının sonuçlarını ve analizlerini benimle yapıp, ders programlarını ve motivasyon kaynaklarını tekrar belirleyecekler. Devamında da biz bunları gerçekleştireceğiz.”

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir, lgs, eğitim, destek

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA