6 Mayıs 2026 Çarşamba



17:41   TOROSLAR BELEDİYESİNİN 2025 MALİ YILI KESİN HESABI KABUL EDİLDİ   17:17   MERSİN’İN LOJİSTİK GÜCÜ AVRUPA’YA TANITILIYOR   16:28   GENÇ KÂŞİFLER MUT’TA SAHNE ALDI: 19 PROJE İLGİ GÖRDÜ   15:04   MUT’TA 2026 KAYISI HASADI DEĞERLENDİRİLDİ   14:20   MERSİN’DE 2 KARDEŞİN ÖLÜMÜNDE İLK SONUÇ: KALDIKLARI ODADA FOSFOR SİNİR GAZI TESPİT EDİLDİ   14:17   MERSİN’DE DAMADA LASTİK VE MOTOR YAĞI TAKTILAR   14:14   MERSİN’DE 2 KARDEŞİN ÖLÜM NEDENİNİ ’TOKSİKOLOJİK VE HİSTOPATOLOJİK’ İNCELEME BELİRLEYECEK   14:10   MERSİN’DE EMEKLİLER DOLU DOLU GÜNLER GEÇİRİYOR   13:32   MERSİN’DE HIDIRELLEZ COŞKUSU   13:18   ÖĞRENCİLER GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİYLE ÇEVRE BİLİNCİNE DİKKAT ÇEKTİ   17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI  
 
     
 
ERDEMLİ’DE METRUK BİNALAR YIKILIYOR
   

Mersin ilçelerinden Erdemli Belediyesi, Erdemli Kaymakamlığı, Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı ile Koyuncu Mahallesinde bulunan metruk binaların yıkımını gerçekleştirerek, halkın güvenliğini tehdit eden yapıları bir bir kaldırıyor.

 

Tarih : 24 Mart 2021 Çarşamba 11:52

Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mersin Valiliğinden gelen talimatla İlçe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte  ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ kapsamında çalışma başlattı. Belediye ekipleri, valilik oluruyla kurulan Metruk Yapı Tespit Komisyonu kontrolünde,  Koyuncu Mahallesinde bulundan metruk binaların yıkım işlemlerini gerçekleştirdi.

Erdemli Kaymakamlığınca kurulan Metruk Bina Tespit Komisyonu tarafından, 2018 yılından itibaren ilçede yürütülen incelemeler neticesinde, tespiti gerçekleştirilen binalar hakkında 3194 sayılı İmar Mevzuatı kapsamında Belediye Encümeni karar aldı. 19’dan fazla yapı için çıkan kararla tadilat, yıkım işlemleri gerçekleştirilerek madde bağımlılarının barınacağı alanlar olmaktan çıkartılıyor.

İlçeye hizmet etmekten gurur duyduklarını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, toplum huzuru için üzerlerine düşeni her zaman yaptıklarını vurguladı.  Başkan Tollu, “Malumunuz Valiliğimizden gelen talimat doğrultusunda, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda ilçemizde oluşturulan Metruk Bina Tespit Komisyonunun, tespit ettiği 19 yapının tadilat ve yıkım işlemleri Şubat ayında başladı. 2021 yılı içerisinde, şu ana kadar 3 tadilat ve 2 yıkım işlemi gerçekleştirildi. Alınan encümen kararıyla da yıkım işlemleri, ekipler tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Vatandaşlarımızın güvenliği önceliğimiz. Bu yapıların yıkım ve tadilatı neticesinde kentsel estetik, güvenlik ve ulaşımın rahatlaması gibi birçok alanda fayda sağlanacak.  Biz, ilçemizdeki huzur ortamının temini için üzerimize düşeni her zaman yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, erdemli, metruk, bina, yıkım

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA