30 Aralık 2025 Salı



17:02   AYBENIZ TOP’U BOĞARAK ÖLDÜREN SANıĞA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET   13:53   NIHAL ERDEM ANADOLU LISESINDE ’YEŞIL VATAN’ SEFERBERLIĞI   12:20   TARSUS’TA YEŞIL ÇATı DÖNEMI BAŞLıYOR   11:36   O ANLAR KAMERADA: KıRMıZı ıŞıKTA GEÇEN OTOMOBIL MOTOSIKLETLIYE ÇARPTı   10:34   GÖKSU SIYAH AKMAYA BAŞLADı, AKıLLARA 3 YıL ÖNCEKI HADISE GELDI   10:12   MERSIN’DE SARP KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI NEFES KESEN OPERASYONLA KURTARıLDı   10:04   MERSIN’DE 2025’TE 15 BIN CENAZE HIZMETI VERILDI, MEZAR YERI ÜCRETI KALDıRıLDı   09:59   ÇIZIMLERINI GÖREN RESSAM SANıYOR: NAKLIYATÇıNıN RESIMLERI RESSAMLARıN ÇIZIMLERINI ARATMıYOR   11:46   TARIHI KILIKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNı BULUŞTURDU   11:46   YALOVA’DA DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYON: 3 ŞEHIT   11:35   KAÇAK KAZı YAPAN 2 ŞÜPHELI TARIHI ESERLERLE YAKALANDı   11:32   MERSIN’DE KURŞUNLAMA VE YARALAMA OLAYLARıNA KARıŞAN ŞÜPHELILER YAKALANDı   14:44   TARSUS’TA ŞEHITLER DUALARLA YAD EDILDI   14:41   TARSUS’TA ŞEHITLER IÇIN HELVA IKRAMı   14:39   YERLI MUZ IÇIN GÜÇLÜ KOOPERATIF MESAJı   12:53   İLYAS HALIL ÖYKÜ ÖDÜLÜ ALIHAN DEMIR’E   12:22   MERSIN’E LOJISTIK MERKEZ KURULMASı KARARı ÇıKTı   12:12   MERSIN’DE ACı OLAY: EVDE ÇıKAN YANGıNDA 2 ÇOCUK HAYATıNı KAYBETTI   11:09   MERSIN LIMANı’NDA 182 MILYON TL’LIK GÜMRÜK KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU   10:23   TARSUS ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI MERCAN BILIM MERKEZI’NDE BILIMLE BULUŞTU  
 
 
 
 
TÜRKİYE’NİN 4.YERYÜZÜ PAZARI TARSUS’TA YENİDEN TÜKETİCİYLE BULUŞUYOR
   

Dünyanın 70. Türkiye’nin 4. Yeryüzü Pazarı, Pandemi şartlarının normalleşmesiyle birlikte Tarsus Kubatpaşa Medresesi önünde yeniden kurulurken tüketiciler ürünleri aracısız olarak alma fırsatı buluyor.

 

Tarih : 22 Mart 2021 Pazartesi 11:31

Mersin ilçelerinden Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Ziraat Odası ve Tarsus Slow Food Yeryüzü Pazarı Derneği işbirliği ile Tarsus’ta kurulan Yeryüzü Pazarı, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Çevre il ve ilçelerden toplamda 67 üreticinin katılım sağladığı pazarda, yöreye ait doğal ve nitelikli ürünler yer alıyor.

Üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluştuğu pazarda, yöreye ait çok çeşitli taze meyve, sebze, yumurta, bal, tatlılar, pastacılık, ekmek, yağ, yerel yemek kültürlerine ait ürünler yer alıyor.

 “ÜRETİCİLERİN TÜKETİCİLER İLE ARACISIZ BİR ŞEKİLDE BULUŞMASINI SAĞLIYORUZ.”

Üreticiler, tüketiciler, çiftçiler, şefler, akademisyenler, şehrin protokol üyeleri ve yerel halkın katılım sağladığı pazarla ilgili konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,“ Dünyanın 70. Türkiye’nin ise 4. Yeryüzü Pazarı’nın kentimizde, yeniden elbirliğiyle açılıyor olmasından ötürü büyük mutluluk duyuyoruz. Tarsus’ta ilk defa 2020 Ekim ayında kurduğumuz Yeryüzü Pazarı, Covid-19 tedbirlerinin artmasıyla birlikte Yeryüzü Pazarı’na ara verildi. Pandemi süreci boyunca kuramadığımız pazarı, hayatın yeniden normalleşmesiyle birlikte yeniden kurma imkanına kavuştuk. Bugün burada kurduğumuz Yeryüzü Pazarı, üreticilerin özellikle pandemi sürecinden daha az hasarla çıkmaları için bir fırsattır. Tarsus Belediyesi olarak üretici ile birlikte çözümler aramaya devam ediyoruz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Pandeminin ilk dönemlerinde mahsulü elinde kalan çiftçilerimizin mahsullerini alarak halka ücretsiz dağıtıp, onlara bir nebze de olsa destek olarak, tarımsal döngünün süreklilik arz etmesine katkıda bulunduk. Bugün Yeryüzü Pazarı’nda da böyle bir döngü var” dedi. Üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluşmasını sağladıklarını dile getiren Bozdoğan, “Üreticilerin ve bu tip organizasyonların baş destekçisi olacağımızı, ihtiyaç duyulması halinde her zaman her yardımda bulunacağımızı, her koşulda doğal organik ürünlerin, adil ve temiz mahsul için ter akıtan emekçinin, emeği sömürülmeyen ve hakkı teslim edilmemiş üreticinin yanında olacağımızı, bir yerel yönetim temsilcisi olarak kurumum adına temin ederim” ifadelerini kullandı.

Yeryüzü pazarını ziyaret eden vatandaşlar da organik ürünlere ulaşabilmenin mutluluğu içerisinde gönüllerince alışveriş yaptılar. Bunun yanı sıra ziyaretçiler, böyle bir pazarı Tarsus’a kazandıran Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini dile getirdiler.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören yeryüzü pazarının ayda iki kez kurularak tüketiciyle buluşacak.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, yeryüzü, pazar, tarsus

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA