28 Mart 2024 Perşembe



11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”   11:43   AYAKKABı TAMIRCILERI ÇıRAK BULMAKTA ZORLANıYOR   11:41   KAYıSı AĞAÇLARı ÇIÇEK AÇTı, ORTAYA GÖRSEL ŞÖLEN ÇıKTı   11:39   “BIRLIKTE BAŞARACAĞıZ, BIRLIKTE KAZANACAĞıZ”   11:38   “MERSIN HALKı ARTıK DEĞIŞIM ISTIYOR, HIZMET ISTIYOR”   11:37   CHP’LI YıLDıZ, IŞÇILERLE BULUŞTU   11:35   “BAŞARıMıZ ORTADA AKDENIZ’IN HIKÂYESINI DEĞIŞTIRDIK”   11:33   BAŞKAN SEÇER, ŞEVKET SÜMER’DE YURTTAŞLARLA IFTAR YAPTı   11:31   “MERSIN’IN ULAŞıM VE TRAFIK SORUNUNU ÇÖZECEĞIZ”   11:27   "BEN DAVAMDAN VAZGEÇMIYORUM"   11:26   MERSIN’DE MOTOSIKLET HıRSıZLıĞıNA KARŞı UYGULAMA  
 
 
 
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE EKİPLERİ, 6 İLÇEDE ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Tarsus, Erdemli ve Mezitli ilçelerinde farklı lokasyonlarda eş zamanlı sürdürdüğü kapsamlı yol bakım çalışmalarında hissedilebilir karo düzenlemesi ile kaldırımları, sıcak asfalt serimi ile yolları yeniliyor.

 

Tarih : 13 Mart 2021 Cumartesi 16:22

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre,  Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, 6 ilçede yol ve kaldırım çalışmasını eş zamanlı yürütüyor. Çalışmalar kapsamında merkez Yenişehir ilçesi 26. Caddede sıcak asfalt serimini tamamlayan ekipler, zemin ve kaldırım yenileme çalışmasını sürdürüyor. Mimar Sinan Caddesinde de yol, asfalt ve kaldırım çalışmalarına bir süredir devam eden ekipler, aynı zamanda bölgede taş duvar örme çalışması gerçekleştiriyor.

Kent genelinde kaldırım imalatı çalışmalarını hızlandıran ekipler, merkez Toroslar ilçesinde 203 ve 205’inci caddelerde, merkez Akdeniz ilçesinde de Cengiz Topel Caddesinde yeni kaldırım imalatı ile bölgenin ihtiyacına göre rampa ve hissedilebilir karo düzenlemesi yapıyor. Çalışmalar kapsamında bin 300 metre uzunluğundaki yolda yaklaşık 4 bin 650 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirilecek. Kaldırım çalışmaları kapsamında ise yolun her iki tarafında 9 bin 500 metrekare kaldırım yapılacak.

Toroslar ilçesi Gazi Osman Paşa Caddesinde bin metrelik yerde kaldırım ve asfalt çalışmasını tamamlayan ekipler, cadde üzerinde süren 2. etap çalışmaları kapsamında bin 200 metre uzunluğundaki yolda faaliyetlerini sürdürüyor.

4. Çevre Yolu çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Proje kapsamında 34. Cadde ile 36. Cadde arasındaki 17. Caddeyi de yenileyecek olan ekipler, 3 bin 600 metrelik alanda kaldırım ve asfalt çalışmalarına başladı.

Merkez Mezitli ilçesi Menderes Mahallesi Barbaros Hayrettin Paşa Caddesinde 850 metrelik kısımda özel gereksinimli yurttaşlara uygun kaldırım imalatı devam ediyor. Toroslar ilçesi Yalınayak Mahallesi Çiftçiler Caddesinde yağmur suyu, asfalt ve kaldırım çalışmaları bin 920 metrede tamamlanırken, ekiplerin çalışmalarının 2. etabı Arpaçsakarlar Mahallesinde sürüyor.

Bir süredir kapsamlı bir bakım çalışmasının yürütüldüğü Tarsus Hal Kompleksinde asfalt serimine başlayan ekipler, Yenişehir Menteş Mahallesi 25149 Sokakta da zemin iyileştirme çalışmalarının ardından asfalt serim çalışmalarını tamamladı. Mezitli Tece Mahallesi 46400 Sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştiren ekipler, Erdemli ilçesi Soner Ali Yılmaz Caddesini de asfalt ve kaldırım çalışmaları için hazırlıyor. Akdeniz ilçesi 158. Caddede freze kazısı yapan ekipler, zaman kaybetmeden sıcak asfalt serim çalışmalarına başladı.

Bir yandan yolları ve kaldırımları yenileyen ekipler, diğer yandan da yenileme çalışmalarının yapılacağı noktaları belirliyor. Yenilenen yolları hızla vatandaşların hizmetine sunan ve konforlu bir ulaşım sağlayan yol yapım ve bakım ekipleri, yapılan kaldırım çalışmaları ile de özel gereksinimli vatandaşların yaşamını zorlaştıran engelleri ortadan kaldırıyor.  

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir, ekipleri, yol, çalışma

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA