5 Ağustos 2025 Salı



17:32   BAŞKAN BOLTAÇ: “MILLETIN OLANı MILLETE VERMEYE GELDIK”   17:25   MERSIN ILE LAZKIYE ARASıNDA IŞBIRLIĞI PROTOKOLÜ IMZALANDı   17:18   KÜÇÜK OSMAN’ıN BÜYÜK HAYALI   17:11   CHP’DE ILÇE BAŞKANLıK YARıŞLARı BAŞLıYOR   16:50   YOL KENARıNDA DURAN OTOMOBILE ÇARPAN ARACıN SÜRÜCÜSÜ KAÇTı   15:40   “ADALET VE DEMOKRASI HERKES IÇIN OLMALı”   14:01   MERSIN’DE 13 YAŞıNDAKI ÇOCUK BABASıNı BAŞıNDAN VURDU   13:02   MUT ENGELLILER DERNEĞI TAHLIYE EDILIYOR   12:44   SUBAY EVLERI SITESI’NDE PANIK, BIR BINA TAHLIYE EDILDI   12:32   FAHIŞ FIYATA GEÇIT YOK, MERSIN’DE FIRMALARA 842 BIN TL CEZA   12:28   AKİB’TEN 1,3 MILYAR DOLARLıK IHRACAT!   12:24   GÜLNAR’ıN CADDELERI ŞIMDI DAHA DA KONFORLU   12:11   MERSIN’DE SıNıRLARı AŞAN DOSTLUK!   12:07   ADANA PTT’DE 51 KIŞI IŞTEN ATıLDı   12:04   MERSIN’DE HUZUR OPERASYONLARı SÜRÜYOR   12:01   “LÜTFEN DIKTIĞIM FIDANLARı SÖKMEYIN”   11:57   MERSIN POLISINDEN GELECEĞIN AŞÇıLARıNA DESTEK   11:53   TARSUS’TA CAN DOSTLARA MODERN YUVA   11:49   ESKI AVUKAT UYUŞTURUCUYLA YAKALANDı   16:34   TÜİK VERILERI GERÇEK HAYATLA ÖRTÜŞMÜYOR!  
 
 
 
 
KORKMA! SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK...
   

 

Tarih : 12 Mart 2021 Cuma 12:29

Yüzyılına ölüm, yoksulluk, işsizlik, evsizlik, göç sığdıran bir millet

Yüzyılına yenilgi, çöküş, kendi topraklarından geri dönüş sığdıran çaresiz bir devlet..

Batı’nın “Hasta Adam' ı Osmanlı”

Sömürgeci aç gözlü devletlerin parçalamakta bile anlaşamadığı topraklarda canını, malını, namusunu, şerefini, toprağını, devletini kurtarma uğruna 15'inde evlatlarını silahların, top arabalarının önünde siper eden gözü yaşlı ama o kadar da dik başlı Anadolu kadınları,

Vatan toprağının bir karışına nice evladını feda etmiş, karısını kızını ardında bırakıp cepheden cepheye koşan Anadolu yiğitleri, düşman işgalinde vatan için bir umut beklerken bu toprakların üzerine güneş gibi doğan Mustafa Kemal'in yolunda giriştiler istiklal mücadelesine.

Kendi kaderine boyun eğmiş, ama milletin kaderine boyun eğmemiş ölümü şeref bilmiş Türk milletinin mücadelesiydi bu.

Mermisi tükense de süngüsünü takıp taarruza koşan, o da yoksa göğsünü vatanın bir karışına siper edip ölümü kucaklayan bin'lerin savaşıydı bu.

Ölüm kalım savaşıydı bu, Türk Milleti'nin esarete baş kaldırışı, kaderine vurulan zinciri parçalayıp söküp atışının savaşıydı..

Türk devletsiz yaşayamazdı, Türk bayraksız yaşayamazdı, Türk zafersiz yaşayamazdı.

Zafere bir adım kala, savaşmaktan açlıktan yoksulluktan yorgun düşen milleti “yırtarım dağları , enginlere sığmam taşarım" diyerek ayağa kaldıracak marşı da Mehmet Akif'den başkası yazamazdı.

“Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.” Dedi Mehmet Akif, kurtuluş savaşı için yazdığı marşı, kadın erken çocuk demeden kanıyla vatanı sulayan, toprak altında kefensiz yatan Kahraman Türk Ordusu'na armağan etti.

Istiklal Marşı 100 yaşında.

Mehmet Akif Ersoy'a saygıyla, minnetle...

Paylaş :
 
Etiketler :  kadirye ahatoğlu çoban, kadriye çoban, istiklal marşı,

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

  • Gönderen : Nazif Mert Bayram - Tarih : 12/3/2021 - 20:42:24
    Kaleminize sağlık öğretmenim Anasız, babasız yaşanır da vatansız asla. Şanlı, şerefli ordumuz ve kahraman ulusumuz varolsun.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA