17 Mayıs 2024 Cuma



12:11   MERSIN’DE KONAKLAMA TESISLERI DENETLENDI   12:10   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı’ MESAJı   12:09   BAŞKAN YıLDıZ, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINI SEVINDIRDI   10:35   BÜYÜKŞEHIR HAYATıN HER ALANıNDA ENGELLI BIREYLERIN YANıNDA   10:33   "ÇOK CIDDI BIR BORÇ YÜKÜYLE KARŞı KARŞıYAYıZ"   10:31   19 MAYıS RUHU TÜM MERSIN’I SARDı   10:28   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN DOĞA TUTKUNLARıNA MÜJDE   10:27   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 95 GÖZALTı   10:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı BAŞLADı   15:06   TRAKTÖR ILE ILAÇ TANKıNıN ARASıNDAKI ŞAFTA KıYAFETLERI DOLANAN KıZ FECI ŞEKILDE CAN VERDI   12:01   HAZıR GIYIM SEKTÖRÜ KRIZDEN ÇıKıŞ IÇIN AFRIKA’DA YATıRıM ARAYıŞıNDA   12:00   SILIFKE’DE SATıLAN İRAN VE ANTALYA KARPUZUNA RUS VATANDAŞLAR BÜYÜK ILGI GÖSTERIYOR   11:59   SILIFKELI ÖĞRENCILER, ETWINNING PROJE GÜNÜ SERGISINDE BÜYÜK BAŞARı ELDE ETTI   11:57   “TÜRKIYE’DE SAYGıN BIR ITFAIYE TEŞKILATıYıZ”   11:54   “ERDOĞAN’ıN OY TEHDIDI YASAL DÜZENLEME OLDU”   11:52   “OKUMA YAZMA BILMEYEN KADıN KALMASıN”   11:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN TARıMA IVME KAZANDıRACAK HAMLE   11:42   FILISTIN HALKıNıN SESI OLDULAR   11:41   ENGELLERI AŞAN SANAT   11:23   TARSUS’TA KONTROLDEN ÇıKAN ARAÇ YAN YATTı: 2 YARALı  
 
 
 
 
33 KADIN TARİHİ KIZKALESİ’NDE KADIN HAKLARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN RİTİM TUTTU
   

Mersin’in Erdemli ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan tarihi Kızkalesi’nde 33 kadın, kadın haklarına dikkat çekmek için ritim tutarken renkli görüntüler oluştu.

 

Tarih : 7 Mart 2021 Pazar 16:44

‘Dünya yerinden oynar kadın ritim tutarsa’ sloganıyla harekete geçen Erdemli Belediyesi, 33 kişiden oluşan bir kadın ritim grubu kurdu. Kadınlar renkli görüntülere sahne olan ilk etkinliklerini ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tarihi Kızkalesi surlarında gerçekleştirdi. Kızkalesi surlarına çıkan 33 kadın, tuttuğu ritimlerle yürekleri titretti. Kalenin surlarında ‘Kadına şiddete hayır’ pankartı açıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Dünya kültür mirasında yer alan Kızkalesi'nden sesleniyoruz. Tarihe inat yüz yıllardır dimdik ayakta olan, denizin ortasında olan Kızkalesi bölgemizin güzelliğine güzellik katan bir konumda. Kızkalesi’ni bugün özel kılan, kadınlarımızın burada çok güzel bir çalışmayı gerçekleştirmeleri. Kurtuluş Savaşı'nın kahramanları gerçekten kadınlarımız, eğitimde, kültürde, sanatta yine en önde olan bizim kadınlarımız. Toplumu ayakta tutan, toplumu yönlendiren, toplumda önderleri yetiştiren yine bizim kadınlarımız. Büyük Atatürk’ü ve tarihimize altın harflerle yazdıran nice kahramanlar yetiştiren yine bizim kadınlarımız. Kadınlarımız dün olduğu gibi yine bu günde güzelliklere imza atmaya devam ediyor. Buradan Kızkale'mizden Türkiye ve dünya kamuoyuna sesleniyoruz. Güçlü Türkiye’nin yolu, aydınlık Türkiye’nin yolu, aydınlık Türkiye’mizin geleceği kadınlarımızın eliyle şekillenecek” dedi.

Dünya kadınlarına mesaj veren kadın ritim grubu üyesi Şeyma Dölek de, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'Ey Türk kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlarda yükselmeye layıksın' derken, Peygamber Efendimiz ise hadisi şeriflerinde kadının ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

Ritim grubu üyesi Hatice Ayan da, "Hakikaten çok mutluyum, çok huzurluyum. Kadınların gücünün gösterilmesi adına belediyemiz bir ritim grubu kurdu. Bu başarıyı, yükseltiyi ve bu sesi tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Gönülden, yürekten tüm hanımlara sesleniyorum, biz güçlüyüz, biz güçlü kadınlarız. Hiçbir zaman da yıkılmayacağız, ayakta duracağız” şeklinde konuştu. 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, erdemli, kadın, hakları, kızkalesi, dikkat, çekmek, ritim

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA