17 Haziran 2025 Salı



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
ARSLANKÖYLÜ NESİBE NİNE, KURTULUŞ PROGRAMINDA DUYGULANDIRDI
   

Arslanköylü 96 yaşındaki Nesibe nine, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın Arslanköy’ün Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 101. yıl dönümü dolayısıyla hazırlattığı anma videosunda okuduğu 10. Yıl Marşıyla kalplere dokundu.

 

Tarih : 2 Mart 2021 Salı 14:04

Kurtuluş Savaşı'nda adını tarihe altın harflerle yazan Arslanköy'ün Düşman İşgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlama programı, Kuvayi Milliye Mücadelesinde yer alan o kahramanlardan birinin evladı ile duygu dolu anlara sahne oldu.

Mersin Toroslar İlçesi'ne bağlı 1453 rakımlı Arslanköy'de kızıyla yaşayan Toroslar'ın çınarı Nesibe Özgür, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın özel davetlisi olarak katıldığı Kurtuluş Programında da milli duyguları doruklara çıkardı.

Kuvayi Milliye milislerinin düşman kuvvetlerini Arslanköy'den göndermelerini atalarından duyduğu hikayelerle yeni nesle aktaran Nesibe nine, Arslanköy Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen programda gözleri dolu bir şekilde İstiklal Marşı'nı ve kurtuluş coşkusu ile ilgili yazılmış marşları ezbere seslendirdi.

İlerleyen yaşı nedeniyle konuşmada ve yürümede zorluk çeken 96 yaşındaki çınarın, kurtuluş programında gösterdiği vatan, bayrak aşkı ve Atatürk sevgisi ise Mersinlileri gururlandırdı.

"NESİBE NİNE, BİZLERE MİLLİ MÜCADELE RUHUNU YENİDEN YAŞATTI"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da vatan sevgisini yürekten hisseden Nesibe nineye teşekkür ederek; "Yaktıkları meşale ile bizlere ışık olan çınarlarımıza minnettarız" dedi.

Başkan Yılmaz; "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bu güne kadar tarihe tanıklık eden ve o dönemin ruhunu gelecek nesillere aktaran Arslanköylü Nesibe ninemize teşekkür ediyoruz. Atalarından duyduğu o kahramanlıklar ve eşsiz bağımsızlık mücadelesi Nesibe Ninemizin hala dün gibi aklında. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Asırlık çınarlarımızın engin bilgi birikimi ve tecrübeleri bizlere her zaman yol gösterici olacaktır. Bizlere düşen görev de Cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkmak ve yaşatmaktır" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, arslanköy, nesibenine, kurtuluş, programı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA